Парфюмни размисли и страсти - 182

• 58 036
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Моля за съвет- спешно! До утре трябва да избера парфюм за подарък за мен - от летище Дубай, живея в Манила - влажно и топло, ориентирала съм се към ботега Венета

Не знам точно какво има на това летище, но имам опит с носене на едни и същи парфюми в драстично различни климати Simple Smile   Ботега Венета е много красив за мен парфюм, но се развива по-добре при време, което не е много влажно и горещо (аз го нося пролет, есен, и дори зима).  

За влага и горещина има много подходящи, но моите лични любимци са: Hermessence Rose Ikebana, Hermes Mandarine Ambree, By Kilian Bamboo Harmony. Първите два са трайни и във влага, и не. Третият не е траен в сух и горещ климат (току-що пробвано--изхарчих толкова много от много, и изчезваше веднага)  Peace

Пробвай още Шансовете на Шанел (Свежия и Нежния). И двата се развиват добре при твоя климат.

# 526
Е, точно с Еремес не рискувай Peace
В  смисъл да не купувам от Enzo.bg ли ?Във Варна Ермес го предлагат в БЗ и Дъглас от скоро,цениъе двойни.Предложете сигурен сайт

# 527
  • Варна
В  смисъл да не купувам от Enzo.bg ли ?Във Варна Ермес го предлагат в БЗ и Дъглас от скоро,цениъе двойни.Предложете сигурен сайт

http://parfumi-shop.net/bg/ezine/show/hermes-des-merveilles.php

# 528

http://parfumi-shop.net/bg/ezine/show/hermes-des-merveilles.php
  bouquet  bouquet  bouquet

# 529
  • София
Картие в София има ли откъде, понеже не съм мяркала, а ме интересуват едно-две неща?

# 530
Аз съм виждала някои неща в магазинчето на пазар Красно село  Peace

# 531
За влага и горещина има много подходящи, но моите лични любимци са: Hermessence Rose Ikebana, Hermes Mandarine
Пробвай още Шансовете на Шанел (Свежия и Нежния). И двата се развиват добре при твоя климат.
[/quote]

Благодаря ти, Pixie,
Шансовете съм имала, добра идея, но ми се иска нещо ново.
С by kilian няма да рискувам, а и не вярвам да го продават на летището.

Ще изпратя списък с един- два, а съпругът ми да решава ( в най- лошия/ добрия случай- и двата  ще получа Wink...

Още веднъж благодаря за съвета, много ми помогна....
Хубав ден!
   bouquet

# 532
Mandarine Ambree при мен изобщо не блести с трайност, а докато е само mandarine без ambree е такъв оранжев Тик-Так.  Flutter

# 533
  • София
Ако са купени от летището  - в ръчния багаж, опаковат ги в специални пликчета. Ако са купени отвън - в другият багаж. Не рискувай да ги слагаш в ръчния, щото ще си останеш без тях.

Абсолютно невярно  ooooh!

Стига да са във флакони под 100мл и общото количество на течностите (вкл. кремове, пасти за зъби, грим и т.н.) да не надвишава общо 1 литър, си се пренасят спокойно в ръчния багаж, опаковани в прозрачен самозатварящ се плик (пликче за фризер например върши идеална работа). Стига да се спазват тези изисквания, няма никакво основание за конфискация. Не ми се е случвало, но не виждам и как ще се случи без въпросът да бъде отнесен ако се налага и до управителя на летището  Mr. Green

Аз лично съм пренесла доста парфюми така и нямам спомен за особени драми, дори когато е ставало въпрос за 10-15 флакона.. е, вярно, когато са били много са били основно 15мл-ови, но все пак очевидно не количество, което си нося за да се пръскам по време на полета  Laughing

В чекирания багаж винаги е на риск, защото митническите власти имат правото да го отворят (опаковането е защита само срещу служителите на летището, които оперират с багажа (ей, ама как културно го казах, ма не ми се искаше да ги кръстя "хамали"  Laughing), митницата ако реши си отваря всичко на общо основание). А ако ти изчезне нещо, ходи обяснявай, че нямаш сестра.. кауза пердута.. аз лично не бих рискувала  Thinking

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 13:41 от Elitsa_z

# 534
  • Стара Загора
Това ли е бронзовата богиня която излезе това лято - Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 2014 и ако е тя, каква и е цената в магазините? Някой ако знае би ли ми написал  Simple Smile
Кой парфюм от Бронзовата богиня и  Guerlain Aqua Allegoria Lys Soleia е по траен и по подходящ за лятото  Praynig

# 535
  • Варна

Elitsa_z  Аз лично съм пренесла доста парфюми така и нямам спомен за особени драми, дори когато е ставало въпрос за 10-15 флакона.. е, вярно, когато са били много са били основно 15мл-ови, но все пак очевидно не количество, което си нося за да се пръскам по време на полета  Laughing

Ако парфюмите са 2-3 по 100 мл няма да има проблем в дамската чанта?
Или ако купя 5-6 от 5мл?
 newsm78

# 536
  • София

Elitsa_z  Аз лично съм пренесла доста парфюми така и нямам спомен за особени драми, дори когато е ставало въпрос за 10-15 флакона.. е, вярно, когато са били много са били основно 15мл-ови, но все пак очевидно не количество, което си нося за да се пръскам по време на полета  Laughing

Ако парфюмите са 2-3 по 100 мл няма да има проблем в дамската чанта?
Или ако купя 5-6 от 5мл?
 newsm78

да, стига да са в прозрачен самозатварящ се плик няма никакъв проблем Peace
В интерес на истината аз в дамската си чанта (извън пликчето с течностите) винаги си нося мостри, малки отливки (шишенца 1-5мл), поне 7-8 от тях и никога никой дори не го е правил на въпрос. Но реално ако решат могат да се заядат.. за всеки случай все пак е по-добре всичките течности да са в пликчето. Особено ако не пътуваш често и принципно ти е нервно при тези проверки  Crazy

# 537
Аз не бих рискувала. На моя приятелка и бяха взели парфюм, купен за подарък /отвън го е купувала, не от летището/. 50мл. е бил. Не знам, нещата са много относителни, сигурно зависи и на какъв служител ще попаднеш. Аз в последно време летях доста често, всеки месец, но никога не съм рискувала да нося парфюм в ръчния багаж. /Даже едно виалче Шанел Коко мадмоазел си го прехвърлях в куфара  Laughing/ Нито пък са ми правили "тараш" на големия куфар. Е, става въпрос за по-къс полет, не с прехвърляния.

# 538
  • София
Аз не бих рискувала. На моя приятелка и бяха взели парфюм, купен за подарък /отвън го е купувала, не от летището/. 50мл. е бил. Не знам, нещата са много относителни, сигурно зависи и на какъв служител ще попаднеш. Аз в последно време летях доста често, всеки месец, но никога не съм рискувала да нося парфюм в ръчния багаж. /Даже едно виалче Шанел Коко мадмоазел си го прехвърлях в куфара  Laughing/ Нито пък са ми правили "тараш" на големия куфар. Е, става въпрос за по-къс полет, не с прехвърляния.

Зависи и доколко си склонен да се разправяш  Peace
Случвало се е да ми се заядат за парфюм 50мл, защото шишето е дълго (Кензо Амур). Когато поисках да извикат началника си и да ми покажат писмено разпореждане за допустимия размер (не обем) на флаконите (а такива разпореждания няма), много бързо се оказа, че всъщност няма проблем  Mr. Green Та, служители, които ще се заяждат винаги ще има, но ако ти самия си отстояваш правата (и не си в нарушение, разбира се), проблем в крайна сметка не би трябвало да има  Whistling

# 539
  • Стара Загора
Това ли е бронзовата богиня която излезе това лято - Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 2014 и ако е тя, каква и е цената в магазините? Някой ако знае би ли ми написал  Simple Smile
Кой парфюм от Бронзовата богиня и  Guerlain Aqua Allegoria Lys Soleia е по траен и по подходящ за лятото  Praynig
В момента Бронзовата богиня, до 15.08. е намалена на 95.20 лв. в магазин Феерия в Ст. З.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 14:30 от galeta

Общи условия

Активация на акаунт