Парфюмни размисли и страсти - 182

• 57 840
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
За жените ,да съгласнасъм,но мъже да се интересуват от дамски парфюм...,работата е друга. Начин да стигнат до теб е ,гарантирам ти.
Не съм убедена.
Лично съм била участник, когато приятели на ЛМ са питали за парфюм. Наложи се да проверяваме неговия или моя, защото той беше с дамски, а аз с унисекс, оказа се, че един го интересува моя парфюм, като парфюм, подчертавам, друг пък този върху ЛМ. ЛМ не си призна, че е с дамски парфюм, защото така или иначе не им беше познат, спрения от производство Черен кашмир. Joy

Това значи ли, че щом питам мъж за парфюм, си падам по него newsm78

# 631
  • някъде под слънцето...
Kabo6ar ти ме разби  Simple Smile
Не ми е  толкова многоброен фен клуба, не съм чак толкова атрактивна..А дано ама надали..

# 632
.
Между разговорите за различни парфюми мой познат писател ми развиваше теорията, че възприема жените според аромата, и си призна, че даден аромат може да му влезе до такава степен, че да се остави да бъде манипулиран от жената, която го използва.Е на него фантазията му е малко развинтена, но е нормално за професията му.Замислих се далинаисрина възприятията ни са склонни да ни подчинят на даден аромат.

Абсолютно.. Примерно мъж, който умее да подбере парфюма си според случая(съобразен с облекло,повод и т.н), е мъж достоен за възхищение ,а то така се започва ...

# 633
.

Абсолютно.. Примерно мъж, който умее да подбере парфюма си според случая(съобразен с облекло,повод и т.н), е мъж достоен за възхищение ,а то така се започва ...

Ако това е в отговор на моя риторичен въпрос, то...
Mmmm, не, Naughty не може един парфюм да ме манипулира. Твърде повърхностно е.

Мъж или жена достойни за възхищение, трябва да притежават доста други качества, освен правилни, чисти дрехи и подходящ парфюм/, разбирай парфюм, който на мен ми харесва/, за да спечелят възхищението ми, според моите виждания за хората.

# 634
Ън, препоръчвам ти моята днешна придобивка Таманго Леонард. Съвсем не е невъзможно човек да се сдобие с някоя древност, стига да се оглежда внимателно Simple Smile

Бре! На кой парфюм може да се оприличи?

# 635
Момичета някоя от вас има ли впечатления от Черути 1881? Тествах го в един магазин и се чудя дали да не си го поръчам. Притесняваме дали е траен, че май го водят тоалетна вода.Не мога и да разбера точно на какво ми мирише. Мисля, че идва малко лек. А аз искам не така лек аромат, а по-интензивен, който да прави впечатление  Simple Smile

не е много траен, свеж /не е акватичен/ и пролетен, но много ползван и не е скъп
аз го имам, много ми е скъп по сантиментални причини, но посягам към него 2-3 пъти в годината

Ън, Мис Диор? За мен това е най-баш "диор" парфюмът

Класика и още нещо   newsm10

Може ли линк към този парфюм във Фрагрантика? От там евентуално ще го търся...

# 636
  • София
Ън, препоръчвам ти моята днешна придобивка Таманго Леонард. Съвсем не е невъзможно човек да се сдобие с някоя древност, стига да се оглежда внимателно Simple Smile

Не знам дали познаваш Fleur de Fleurs на Нина Ричи, прилича на него. Не като буквално копие на аромата, по-скоро в този дух. Типичен за началото на 80-те. Алдехидите са меки, не са кореселинови като през 70-те години, цветята са пудрени и пастелни, но все още не са натегнати и плътно-сладки както стават в края на това десетилетие.

Диорът от горния пост мисля, че е този, имат вариации в опаковката при по-старите издания.

# 637
Аз определено реших, че искам нещо тамянено. Сега, в жегите. Язък че Сахара Ноар чак септември ще е тук.
Благодарение на Ели, се запознах с два тамянени парфюма - КдГ-нещо-си и.... Аууу какво беше другото??? То него не го и отразих изобщо да ми мирише на нещо, все едно вода пръснах. Другия обаче ми хареса. Хммм ЕТРО ли да беше? Помня че като говорехме за тамяни ми го препоръчахте....

# 638
  • София
_Gabrielle_ - Според мен, няма начин парфюма ти купен от Драка да е менте. Не се притеснявай излишно, няма нищо странно в първите минути някой парфюм да ти лъхне на спирт...Имам по-стари парфюми, които са излезни от срок на годност, но по никакъв начин не са се променили, така че на твое място не бих се тровил с излишни съмнения. Но нека кажат и другите момичета тук какво мислят...

kabo6ar - права си, че мъжете също се интересуваме от парфюми-независимо дали дамски или мъжки, което според мен е нормална и естествена реакция, но за повечето мъже, това е един вид гейска тема и затова само се ослушват и не смеят да се включат...
От мъжка гледна точка мога да споделя, че не познавам мъж, който да е равнодушен и безразличен към дамските парфюми. Скоро например, неволно слушах как 2-ма колеги се прехласват по парфюм на колежка и даже спореха кой е?!?  Mr. Green Laughing Нито единият не беше познал - колежката всъщност разхожда мощно Lancome - "La Vie Est Belle".

В личен план, нямам нищо против колежки да ме "тормозят" с мощни и интересни парфюми  Grinning
За съжаление, в работата имам само 3-4, които са по-така парфюмно нагласени. Откровенно си признавам, че бих предпочел да имам повече колежки като момичетата тук в темата, за да ми е уханен и приятен деня   bouquet

Иначе, не виждам нищо сложно в това един мъж да има 3-4 парфюми за различни поводи и да се вписва лесно в различен повод и ситуация. Мисля, че много от българските мъже се промениха последните години и вече имаме съществен напредък по темата  Mr. Green

Подобно на goddess и аз не бих могъл да кажа, че някой женски парфюм би могъл да замъгли до там възприятията ми, че да не мога да се контролирам...Все пак човеците сме надарени с 5 сетива и всяко има значение, но при всички положения дамските парфюми влияят същестевно върху мъжките мозъци  Simple Smile
В моя случай съм късметлия, защото харесвам много и различни неща, включително белоцветни, туберозни,и всякакви други такива недолюбвани иначе неща, като може би само ароматите с твърде много и подчертан карамфил са ми леко странни и по-трудно възпремам...

В този ред на мисли, намирам че темата на Атти е много актулана - ако имах, с удоволствие бих носил зелени алдехиди в жега като днешната...

# 639
  • София
Аз определено реших, че искам нещо тамянено. Сега, в жегите. Язък че Сахара Ноар чак септември ще е тук.
Благодарение на Ели, се запознах с два тамянени парфюма - КдГ-нещо-си и.... Аууу какво беше другото??? То него не го и отразих изобщо да ми мирише на нещо, все едно вода пръснах. Другия обаче ми хареса. Хммм ЕТРО ли да беше? Помня че като говорехме за тамяни ми го препоръчахте....

Стандарт на КдГ и L'Erbolario Myrrhae. Аз и двата много харесвам, но помян, че ти наистина изобщо не отрази втория, докато аз го усещах  Peace

Ако се насочиш към КдГ, пробвай също и тамянената серия, по-конкретно Авиньон и Загорск  bowuu

# 640
  • някъде под слънцето...
От мен
Казбах на Пиге

Познавам го от проба след кратка  но разнообразна парфюмна дегустация
Ako успееш да преглътне черния пипер първия половин час, после е разкошен тамян
Bois d encens От привет колекцията на Армани
според Джорджо Армани, това е любимият му парфюм.
Този също е много красив тамян

Juozas Ststkevicius

# 641
  • София
В този ред на мисли, намирам че темата на Атти е много актулана - ако имах, с удоволствие бих носил зелени алдехиди в жега като днешната...
В такъв случай си позволявам да ти препоръчам днешното ми запознанство - Eau de Sud Annick Goutal. Достатъчно цитрусов, алдехиден и зелено-шипров, точно като за днешното задушно време. От породата на Кристал, Eau de Campagne и Eau Savage.

# 642
 Cartier Roadster -Аромат за мъже представен на пазара 2008г. Създаден е от парфюмериста Матилд Лорен. Един от най-добрите мъжки аромати. Разумен, смел и небрежно луксозен. Омайва, привлича и събужда всеки с вълна от чувственостDeetron не бих могла да устоя  на този.

# 643
Cartier Roadster -Аромат за мъже представен на пазара 2008г. Създаден е от парфюмериста Матилд Лорен. Един от най-добрите мъжки аромати. Разумен, смел и небрежно луксозен. Омайва, привлича и събужда всеки с вълна от чувственостDeetron не бих могла да устоя  на този.
 Мдаааа Crazy Crazy Crazyсъгласна съм-когато го пуснаха мойто мъж го взе--ми от масовите е един от малкото, които според  мен си заслужават-уникален е Crazy Crazy Crazy Crazy

# 644

Не знам дали познаваш Fleur de Fleurs на Нина Ричи, прилича на него. Не като буквално копие на аромата, по-скоро в този дух. Типичен за началото на 80-те. Алдехидите са меки, не са кореселинови като през 70-те години, цветята са пудрени и пастелни, но все още не са натегнати и плътно-сладки както стават в края на това десетилетие.

Диорът от горния пост мисля, че е този, имат вариации в опаковката при по-старите издания.

О, познавам го, разбира се, този на Нина Ричи. Носила съм го през 80-те, тогава този бранд беше единственият по-достъпен из магазините у нас. Не беше определено най-хубавото, което ми се искаше, но при липса на други възможности го купувах. Хората около мен много го харесваха. Не знам дали защото нямаше достъп до разнообразен избор, или наистина им се е харесвал, но винаги ахкаха като минавах покрай някого. Laughing Доста е бюджетен и си го записвам в листата на чакащите. Ще го мисля наесен, той е по-скоро зимен аромат, помня, че го приемах като доста остър.
За Диор и аз си мислех за тази тоалетна вода и скоро ще си поръчам мостра. Вече не мисля да се хвърлям на сляпо. Сигурно ще търся и най-малката разфасовка, че цената му е.... Tired

Общи условия

Активация на акаунт