Парфюмни размисли и страсти - 182

• 57 834
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Страхотни сте Simple Smile След като попаднах в тази тема , установих, че досега само съм си мислила , че ползвам хубави парфюми. Всъщност не , че са лоши, но тепърва откривам какви прекрасни неща съществуват.   bouquet  bouquet Hug
А може ли да кажеш какво си ползвала досега, че ми стана интересно? Simple Smile
"Само съм си мислела, че ползвам хубав парфюм, а откривам какви прекрасни неща съществуват"....интересно изказване и то провокира въпроса ми.

# 661
  • някъде под слънцето...
.

Абсолютно.. Примерно мъж, който умее да подбере парфюма си според случая(съобразен с облекло,повод и т.н), е мъж достоен за възхищение ,а то така се започва ...

Лично мен, само едно ухание не може да ме обезоръжи.Веднъж ми се случи да следвам един мъж, защото влачеше страхотен шлейф, исках да попитам всяка молекула от  аромата.Явно ме усети, защото по едно време се обърна и като видя налудничавия ми поглед ме попита с какво може да ми помогне.Адски конфузна ситуация.Вторият случай, когато се бях заслепила зад мъж, за да доловят парфюма, не се увенчан с успех но, така и нищо не усетих..Беше чиста проба женско любопитство, защото мъжът беше Том Форд.Той естествено беше много погълнат от интересния разговор, който водеше със събеседника си, доста атрактивен млад мъж.

# 662
  • Germany
kovatcheva, още мисля, не съм го пробвала...Ти имаш ли го вече Flutter
Не, чакам есен, или да те отърва, за да не изпитвам вина, ако не ти хареса  Wink Mr. Green
Страхотни сте Simple Smile След като попаднах в тази тема , установих, че досега само съм си мислила , че ползвам хубави парфюми. Всъщност не , че са лоши, но тепърва откривам какви прекрасни неща съществуват.   bouquet  bouquet Hug
Ани, добре дошла с двата крака в парфюмния свят  Hug. Избягаш ли от масово утвърдените марки, ще видиш какъв необятен свят ще се разкрие пред теб. За мен даже изследването и търсенето на новости и мечтането за нещо непознато ми доставя по-голямо удоволствие, отколкото самото носене на парфюм. Ще опознаеш много неща, ще минеш през различни етапи във вкуса и накрая ще спреш пак в изходната точка  Mr. Green, но с много повече познания Mr. Green. Радвам се, че си започнала да откриваш за себе си неща, които ти допадат Hug. Успех в откриването. Споделяй какво ти харесва и какво не, така скоро ще разбереш с кого имате общо във вкусовете и с кого сте на коренно противоположни възприятия. В темата в повечето време е интересно. Много се радвам, че Ермес е представен вече в България и можеш да пробваш, макар да си мисля, че не са за теб още. Залагам, че новия Жур Абсолю ще ти хареса, за останалите не гарантирам. Все пак, ако имаш възможност, пробвай ги самостоятелно, с хубаво, а не срамежливо напръскване и ще прецениш. 
Споделяла съм и друг път, с какви интересни мъже съм се запознавала в двата Салона Олфактив. Начетени, познаващи творчеството на цели брандове и носове, интелигентни, знаещи какво харесват и търсят. Дай Боже повече такива мъже и жени, с които ти е приятно да проведеш една нормална дискусия Praynig

# 663
Вторият случай, когато се бях заслепила зад мъж, за да доловят парфюма, не се увенчан с успех но, така и нищо не усетих..Беше чиста проба женско любопитство, защото мъжът беше Том Форд.Той естествено беше много погълнат от интересния разговор, който водеше със събеседника си, доста атрактивен млад мъж.
Ауууууу .аси кефа! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Толкова е хубав и харизматичен този мъж.

Днес пробвах двата нови, оранжеви уда на Монтал, много са хубави и двата. Много! Heart Eyes По-леки, по-меки, по-семпли и много носими. Ще нося утре Orange Oud за да го видя хубаво на носене и не смесен с други Монтали.

# 664
Докато темата е алдехидна, да си кажа, че днес съм с Laine de Verre на Serge Lutens. Ами продължава да ми харесва. Отдавна искам алдехиди за лято, и в началото наистина дозата не разочарова. Лек и цитрусов е, вярно. Трябва си такава нагласа за него, но за радост, мускът продължава да не доминира при мене.

Повечето известни алдехидни парфюми (тези на Шанел, например, дори О Премиер) са малко или много сладки. Алдехидните творения на Анди Тауър не са ми по сърце защото са или сладки или с тамян или и двете. Отдавна искам искрящ, несладък алдехиден парфюм, без доминиращи цветя или сладки ноти.  Представям си го. Този на СЛ не е това в представите ми, но става.

Мъж няма как да ми направи впечатление само с парфюма си или със знанието си за парфюми. Аз лично предпочитам да има други приоритети Simple Smile  Всички парфюми, с изключение на един, които ММ има, са избирани и купувани от мен. Този, който сам си избра веднъж при парфюмна разходка, на мен не ми харесва. От тогава не го водя по такива места Simple SmileSimple Smile

# 665
Момичета, предложете ми някой плодово-сладък аромат като Императрицата на ДиГ  Praynig Praynig

# 666
Момичета, предложете ми някой плодово-сладък аромат като Императрицата на ДиГ  Praynig Praynig
Не познавам Императрицата, но плодов съм си набелязала ето този http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Reve-18074.html

# 667

http://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/My-Name-18802.html

# 668
  • Бургас/Пз
А може ли да кажеш какво си ползвала досега, че ми стана интересно? Simple Smile
"Само съм си мислела, че ползвам хубав парфюм, а откривам какви прекрасни неща съществуват"....интересно изказване и то провокира въпроса ми.

Ън, имах предвид, че съм ползвала предимно масовите марки, които макар и хубави и харресвани от мен досега, не са ми поразмърдвали обонянието. В интерес на истината, никога не съм се придържала към някакъв определен аромат, просто защото и на идея си нямам какви са ароматните съставки на съответния парфюм. Карала съм го по усет и да ми хареса в момента и това е Simple Smile  Ползвала съм Бърбъри - Уикенд и Боди, Дона Карън - Зелената ябълка, ДиГ - Лайт Блу, The One, Givenchy Very Irresistible, Escada,  Кашарел - Ноа, Ланвин - Еклат, Келвин Клайн - Етърнъти /изобщо не се спогодих с него/ , с Еуфория по-добре беше Simple Smile Ами общо взето това е.
Последно по съвет на Ковачева  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes си купих Нарсиско Родригес For Her и мога да кажа, че скоро време не бях попадала на парфюм , който да ми хареса толкова много. Сега си купих пак на същата марка Есенс и отново съм очарована Heart Eyes

Последните дни, почти всяка събота или неделя успявам да мина през някой магазин и си правя тестове на нещата, които прочитам тук и затова казах, че просто съм нямала идея колко много хубави аромати ме чакат по витрините. На първо четене много ми харесала Градините на Нил и Покривите на Ермес. За съжаление обаче,дали заради жегата и влагата в момента тук, и двата не се оказаха трайни на моята кожа.
Днес тествах Бронзовата богиня, хареса ми , но като че ли имах малко по-голямо уау очакване  Mr. Green Пробвах и един на Герлен с Мандарина, но изобщо не ми допадна. Все още не съм се осмелила да пробвам доста по-неизвестни неща за мен, за които пишете тук , но и това ще стане Simple Smile Simple Smile

Та така , предстои ми откриването на един страхотно миришещ свят Simple Smile
Ковачева  Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 23:36 от ani_d

# 669
  • София

http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Eau-de-Parfum-II-685.html  Heart Eyes

# 670
  • София
Случайно някой да познава Oeillet Sauvage L`Artisan? http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Oeillet-Sauvage-12555.html
От прочетеното из чуждите форуми стигнах до извода, че това е единствения моноаромат на диви карамфилчета. Обаче е спрян от 2005 и дори пробичка не успявам да открия.

# 671
http://www.fragrantica.com/perfume/Ellen-Tracy/Tracy-3582.html
отзиви за този дали е траен може ли да ми го опишете ?  bouquet

# 672
Да се отчета с днешната обиколка. Влязох в мола с идеята да подуша макс 3 парфюма. Да, ама не. Сигурно подуших 23  Grinning Толкова се бях наточила на тая пуста Еуфория,но за жалост не се оказа моят аромат. Много сметанена, странно мирише, тежко, не е за мен. Пробвах на Тиери Мюглер - Angel, Womanity,Alien-странна, необикновена миризма, не лоша, но не и достатъчно добра.
Rose the one,Escada-Especially,J'adore,La vie est belle,Lanvin-Marry me... и това май бяха. Помирисвах кафени зърна и беше горе-долу добре положението. Знам, че прекалих. Но по-тъпото е, че нищо почти не харесах. Викам си-това са класически, толкова харесвани и популярни аромати, аз ли съм супер зле,че пък толкова да не си избера нещо?! Cry
Приятелят ми и той беше-голяма грешка. Следващият път ще си ходя сама. Колкото и да е обаче се доверявам на вкуса му. Само, че от посочените и той нищо не хареса. Само ме подканяше да си ходим. Grinning
Докато не пръснах и от Булгарито-Аметиста и страшно ми допадна като аромат. На милото също.
И тук възниква въпросът, предлага ли се като парфюм или само като тоалетна вода?Моля просветените да кажат  Simple Smile,че не знам защо така ме притеснява тоалетната вода.?!
 Освен това е само по 65 мл, което много не ме устройва.
Та от всички тези миризми най-харесах Ескадата и Аметиста, до известна степен и Алиен.
Трагедия!!!

# 673
Miss_Bingley, и аз харесвам много Аметиста. С годините хората се научиха, че е моя аромат и когато го сменя съм чувала коментари, че "не мириша на мен "  Joy Понякога искам да разнообразя, но често обкръжението ме порицава, че съм сменила аромата  Blush
При мен е задоволително траен, аз не съм виждала ЕДП вариант, мисля няма.
Милилитрите: има и 25, 40,65.
Онзи ден поръчах от Венера козметикс 65мл. всичко е редовно. Не съм спец по парфюмите, но този имитацията няма как да я сбъркам  Peace

# 674
Miss_Bingley, и аз харесвам много Аметиста. С годините хората се научиха, че е моя аромат и когато го сменя съм чувала коментари, че "не мириша на мен "  Joy Понякога искам да разнообразя, но често обкръжението ме порицава, че съм сменила аромата  Blush
При мен е задоволително траен, аз не съм виждала ЕДП вариант, мисля няма.
Милилитрите: има и 25, 40,65.
Онзи ден поръчах от Венера козметикс 65мл. всичко е редовно. Не съм спец по парфюмите, но този имитацията няма как да я сбъркам  Peace

Мене точно трайността ме притеснява,защото е тоалетна вода. Не знам защо все си мисля, че  ЕДТ са нетрайни. Иначе си права, няма го в ЕДП, проверих.Смятам аромата за страхотен-някак особен, не е флорален, не е и сладък, не мога да го определя.Необикновен е.Хареса ми доста. Ама малко милилитри бе  Rolling Eyes
Няма да се поръчва от тук, а от Англия, брат ми е там и ще ми го донесе.
Оттук ги гледаме и май от този сайт ще се поръчва.
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_0_11?url=search-alias%3 … Abvlgari+amethyst

Общи условия

Активация на акаунт