Парфюмни размисли и страсти - 182

• 57 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Честно казано не разбирам много смисъла на тези въпроси, в които авторът се лута между два парфюма. Представям си, че стои с една екселска таблица и отбелязва всеки отговор в полза на някой от претендентите за почетно място в козметичната тоалетка, нощното шкафче, куфара под леглото или там където е решил да съхранява безценната течност, чието всеобщо одобрение за придобиване е получил.
Но ще се постарая да дам своя принос за тази дилема без да оставям впечатлението, че намирам за неотразими само Шанели и ниш. Meow за мен е един мил и носталгичен спомен за "детските" дискотеки в подлеза на НДК, които всеки юноша в София през периода на моята буйна младост е посещавал по един или друг повод. Върви чудесно с малолетност, патрончета евтина водка, цигари "без да гълташ дима", блузка вързана над пъпа и липса на перспективи за добра гимназия и висше образование. С две думи намирам го за лепкаво захаросан, съчетаем с пот, но все пак твърде наивен и момичешки, за да го нарека долнопробен, затова ще се спра на "простимо евтин".

# 736
  • Бургас/Пз
Здравейте, хубаво и ароматно начало на седмицата на всички Simple Smile

Искам да споделя , какво забелязах днес в горещината и влагата , сигурно е към 35 градуса  Rolling Eyes Сутринта към 9ч се пръснах с Есенс на Н.Родригес, излязох от вкъщи и се започна едно - ходене тук, ходене там, тичане, висяне, направо към 12ч вече бях облята във вода и съответно нищо не усещах от парфюма и то само 3часа след като съм го сложила.И точно тогава се наложи да вляза в един офис, където климатиците направо духаха студено. След 10-тина минути претоплянето ми премина, изпотяването също се поспря и оооо, отново започнах да усещам аромата.  Mr. Green В първия момент си мислех, че си въобразявам, но на излизане от офиса, жената , която ме изпрати отбеляза , че ми е много хубав парфюма.  Heart Eyes Чак не ми се вярваше . Според вас възможна ли е такава метаморфоза или просто този парфюм е такъв. Така се радвам, че послушах Ковачева и толкова ми допадна този избор. Дано да успеете да ми препоръчате още един аромат, който да е подходящ за топлите и влажни морски вечери.Иска ми се за вечерно време да пробвам нещо по-различно. Simple Smile  Blush

# 737
Здравейте, момичета!
Знам, че тука рядко се коментират такива ухания, но понеже в момента нямам възможност да ги тествам лично, се обръщам за помощ, ако някой ги познава. Та, кой от тези 2 аромата, е по-добрият избор, според вас:
http://www.fragrantica.com/perfume/Katy-Perry/Meow-13710.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Beyonce/Pulse-NYC-17224.html
Аризона   bouquet
И аз съм на мнението на Бижу Hug
Само от проба - Meow - сладко-ванилен аромат, но не отровно сладък, с лек цветен нюанс и малко муск. За мен - в никакъв случай не е инфантилен и долнопробен. За трайност - не мога да кажа, защото пробвах още няколко неща, съответно от "компилацията" ми стана лошо и скоропостижно трябваше да измия всичко. Добър, бюджетен вариант за моментите, в които ти се носи нещо сладичко Laughing
Скрит текст:
За протокола - с добро образование съм, не съм малолетна, патрончета евтина водка съм виждала само в магазина. Е, да - нося риза вързана над пъпа -  на плажа.

# 738
Някоя от вас виждала ли е вече този нов парфюм на Дюпон, защото във Фрагрантика още нищо няма за него?

# 739
  • Варна
Аризона, Meow не познавам, но Пулс е един много приятен парфюм, и то по мои впечатления от скоро (нищо че съм далеч от момичешките години и, о, боже, добре, че се поотдалечих и от едни други години и разбирания, когато ако не носиш нещо с лъскава табелка, минаваш за задръстен, нищо че може да си прост като тава  Sick). Но, по темата - ако познаваш Хипноуз Ланком, Пулс има общо с него. Не казвам, че е бюджетен заместител, защото не е съвсем същия, но да, по много неща си приличат.

# 740
  • Germany
Някоя от вас виждала ли е вече този нов парфюм на Дюпон, защото във Фрагрантика още нищо няма за него?
Бижу, аз намирам информация, че излиза 2014 г. Връхни ноти - къпина, круша, средни ноти - ванилия, магнолия, момина сълза, базисни ноти - дървесни ноти и мускус. Не вярвам да е чудо на чудесата, но нищо не се знае, може да ни изненада.
Дано да успеете да ми препоръчате още един аромат, който да е подходящ за топлите и влажни морски вечери.Иска ми се за вечерно време да пробвам нещо по-различно. Simple Smile  Blush
Ани, може би Шанс ЕДТ на Шанел. Поне за мен винаги осезаем и различим. Между другото пресните ми впечатления от Германия са, че едната половина е с Шанс на Шанел, а другата с La vie est belle. Ако ти понася, защо не и някоя от версиите на втория? Гарантирам ти, че винаги се забелязва, но не винаги се приема добре Wink. Иначе си мисля, че http://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta-12863.html и http://www.fragrantica.com/perfume/Cristobal-Balenciaga/Balencia … ssence-12817.html са твоите парфюми, но за съжаление са по-трудно откриваеми за проба.
Моето откритие за жега се оказа ИРИСЪТ на Ван Клийф  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За какво беше цялата мъка и зор да издирвам нещо извънземно, като то си стои кротко в шкафа и си ме чака. Само дето ми се свиди да го пръскам... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мимс,  Hug, добре завърнала се Hug

# 741
Много благодаря на всички момичета, които се включиха! Hug
Работата е там, че не съм в БГ в момента, а тръгнах без нито един парфюм и откачам вече. Laughing
Тези двата намерих в малки разфасовки и поносима цена, но пък, естествено, нямат тестери и трябваше да се консултирам с вас.

# 742
Бижу, има го вече в БЗ. Не бих се изкарала положително обаче. То аз не съм фен на банда като цяло та не съм критерии.

# 743
Бижу, аз намирам информация, че излиза 2014 г. Връхни ноти - къпина, круша, средни ноти - ванилия, магнолия, момина сълза, базисни ноти - дървесни ноти и мускус. Не вярвам да е чудо на чудесата, но нищо не се знае, може да ни изненада.
Явно е излязъл у нас, защото тук вече се продава. Laughing И аз не вярвам, още повече с тая плодова салата..., но ще видим. Много сладко шошенце има.

Мимче, мерси Hug Понеже много си обичам бранда заради два парфюма - S.T.Dupont и Passеnger, ве се надявам да изкарат още нещо, което да ми стане любимо, но до сега не би. Явно и този няма да е.

# 744
  • София
Скрит текст:
Аз го тествах преди 3 седмици в БЗ и с две думи: нищо особено.
Мимче, мерси Hug Понеже много си обичам бранда заради два парфюма - S.T.Dupont и Passеnger, ве се надявам да изкарат още нещо, което да ми стане любимо, но до сега не би. Явно и този няма да е.
И аз харесвам Passenger и 58 Avenue Montaigne Pour Femme Limited Edition S.T. Dupont for women, но този новия е направо нищо!

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 18:52 от veka

# 745
Цитат
Относно ЕДТ и ЕДП, струва ми се, че най-разумно е да оставим питащите да извикат неволята и без това нашите обяснения не им вдъхват доверие. Wink

Това пряко към мен ли беше?Защото попитах веднъж за едп и едт и споделих, че съм скептична към тоалетните води?Не се заяждам, просто искам да знам дали този коментар се отнасяше за моето питане?  Peace

# 746
  • Седмото небе
Бижу,виждала съм го,носила съм го и го продавам.Да сладка е опаковката,но и доста тежка!Както са писали вече момичетата обаче не е нищо особенно аромата,но това е за едт-то налично по магазините.На есен престои да излезе и едп вариант на дамския(които имах възможност да тествам още преди 3 месеца на едно обучение/представяне Wink),което лично според е доооста по-добро и наситено.Много по се доближава като усещане до по-старите аромати на бранда.По-добре изчакай него Wink А пък от тази двойка SO DUPONT за мен мъжкия е супер попадение Heart Eyes,като малко ми напомня на миналогодишния им лимитиран  Peace

# 747
Nathalie., в конкретния случай, за питанката между два аромата, работата е там, че тук някои от нас се познават достатъчно отдавна и имаме идея какво харесваме, макар че вкуса ни се изменя с времето, понякога...

Мимс, планирах и аз за покупка Precious Oud. Heart Eyes ЛМ и той го хареса много, което е лошо, защото ще се бием за него Mr. Green

Ambre gris/ Balmain стои страхотно на мъж или поне на мъжа вкъщи.

Аризона, ако не ти се е променил много вкуса от времето, когато беше влюбена в Хипнотичната отрова, заложи на втория. Grinning
Редактирам се, Среднощната

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 21:36 от goddess

# 748
Irina PopovaHug благодаря! Не съм се втурнала да го купувам, но ми хареса флакона наистина, а и имам персантиман към бранда.

goddess, тя беше влюбена в Среднощната отрова доколкото помня. Simple Smile

# 749
Irina Popova,  Hug благодаря! Не съм се втурнала да го купувам, но ми хареса флакона наистина, а и имам персантиман към бранда.

goddess, тя беше влюбена в Среднощната отрова доколкото помня. Simple Smile
Точно Peace
Бъркам ги тия Отрови  Embarassed
Така и не си паднах по нито една. Rolling Eyes

пп. Ninfeo mio днес ми изкара лека кокосова нотка, ама съм повече от доволна. Heart Eyes
Вал, четеш ли Laughing

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 21:43 от goddess

Общи условия

Активация на акаунт