Паррвенющината в България

• 26 937
  • 495
  •   1
Отговори
# 90
До Лу Лу на аристокрацията скъпите дрехи и аксесоари не са разпознашаеми по принцип за другите хора и не се набишат на очи. Не носят чанти на които с големи букши пише Вирсачи, Долчи и Гучье Simple Smile

Не е нужно да пише нещо за да са разпознаваеми скъпите неща. Гледам само за дрехи и аксесоари говорите, явно до там се простира парвенющината в България.  Tired

# 91
Ли Лу,аристокрацията принадлежи към т.нар. елит по принцип и за тях са характерни придобивки от сорта на произведения на изкуството,доста по-скъпи от няколко хилядарки.Скъпите чанти,обувки,дрехи,коли са за средната класа(макар че у нас средна класа не се дефинира правилно). Peace

# 92
Май настава котешки бой тук Simple Smile. До Лу Лу на аристокрацията скъпите дрехи и аксесоари не са разпознашаеми по принцип за другите хора и не се набишат на очи. Не носят чанти на които с големи букши пише Вирсачи, Долчи и Гучье Simple Smile
Хубавите и скъпи неща винаги са разпознаваеми - макар и без надписи с големи букви. Кройка, материя, цветове, фасон - всичко крещи "Аз съм хубаво нещо". Все едно една красива девойка да не се забележи от всички колко е красива, макар и без грим и бижута. Забелязва се и още как /освен ако съзнателно се опитва всячески да го скрие, разбира се, по някакви си причини./

# 93
Не само дрехи аксесоари. Ок ако трябва да е недвижим имот то къщата отвън фасадата няма да е крещяща и примерно ще раположена навътре в двора обвита от зеленина а не като по някои градове българи върнали се от Испания си напраиха хасиенди с показни дворове, огради итн

# 94
Ако живея в апартамент в долната част на Оборище или на Царя примерно, нали се сещаш, че няма нужда да му боядисвам фасадата в крещящо розово?

# 95
  • Добрич
Тази тема е умилителна. Ето ви малко храна за размисъл. Хората, които са част от високата класа не работят, не носят купени дрехи и не вечерят в пицарии. Бау!

Именно! Такива хора в България няма и скоро няма да има. Това, че някой направил някаква далаверка /или, айде да не бъда черногледа- е изкарал пари с честен труд/ не го прави човек от класа. Просто е богат човек.
А демонстрирането на каквото и да било-пари, красота, наклонности, самочувствие без покритие, си е парвенющина отвсякъде. Ето защо всички в Б-я сме такива. Защото  обичаме да демонстрираме и да се сравняваме./ Говоря като народопсихология/
Може да има единици с вроден стил, такт, култура и възпитание , но са единица и не са класа, от класата на световния елит. Трябват много години натрупване на среда, средства, възпитание, опит и т.н. за да стане човек от класа и това да му идва отвътре, първосигнално, по рождение.

# 96
  • Бургас
Мен ако някоя мацка ме загледа първо ще си помисля дали няма нещо нередно по мен, а не че съм по-по-най.

Хаха! Трябва да съм много грозна и тъпа, за да си мисля така.

Аз знам коя съм Simple Smile. А тук е блато с жаби. Simple Smile

Това ми напомни за една случка. Бяхме на ресторант. Влиза една мадама "класна" като теб. Навирила носа, ще се удари в тавана. Всички я заглеждат. Тя още повече се вири, ще полети. Навярно и тя така като тебе си е мислила колко е велика. Истината беше, че хората я гледаха, защото й се бяха разкопчали две копчета от ризата и всичко й беше на показ. Ама тя нямаше как да види нали беше с високо вдигната глава и мислеше само за неотразимостта си  Laughing Та така. Понякога не е лошо да спрете да витаете в облаците.

# 97
Може да има единици с вроден стил, такт, култура и възпитание , но са единица и не са класа, от класата на световния елит. Трябват много години натрупване на среда, средства, възпитание, опит и т.н. за да стане човек от класа и това да му идва отвътре, първосигнално, по рождение.
Сем.Сакскобургготски за мен отговарят на написаното от теб и са част от световния елит. Peace

# 98
Тази тема е умилителна. Ето ви малко храна за размисъл. Хората, които са част от високата класа не работят, не носят купени дрехи и не вечерят в пицарии. Бау!

Ммм.. От кога Помиярите започнаха да разбират от класа? Grinning
Та те могат само да предвкусват като Хитър Петър със залъчето над парата. Топиш във въздух и се утешаваш, че си хапнал.
Еее, "ядохте" от мен достатъчно, а времето ми е по-ценно от клюкарския ви глад. Взимам ви тенджерката, кученца малки... Хайде, 1,2, 3, 4, 5 в редичка... всички в кошарката.

Силните не се борят със слабите. Златно правило! Simple Smile
(каза аристокотката и помаха с пухкавата си, прекрасно обгрижвана опашчица)
 Mr. Green

# 99
Ли Лу,аристокрацията принадлежи към т.нар. елит по принцип и за тях са характерни придобивки от сорта на произведения на изкуството,доста по-скъпи от няколко хилядарки.Скъпите чанти,обувки,дрехи,коли са за средната класа(макар че у нас средна класа не се дефинира правилно). Peace

Който събира изкуство, няма ли право да се поглези и с ежедневни глезотии като скъпа кола или бижута? Май не те разбрах правилно..

До Лу Лу на аристокрацията скъпите дрехи и аксесоари не са разпознашаеми по принцип за другите хора и не се набишат на очи. Не носят чанти на които с големи букши пише Вирсачи, Долчи и Гучье Simple Smile

Тоест чанта на Гучи без надпис е класа, но има ли марката на видно място- безвкусица. Simple Smile

# 100
Това изобщо не е само в България, аз живея в южна Италия, която е доста по-бедна от Северна и всеки с по-високи доходи е решил да "си сложи неонов надпис на главата". Синът ми учи в частно училище заедно с много деца от Щатите и Европа, но има и една група италианчета, чиито родители се смятат за нещо повече от другите и все те първи трябва да си вземат детето, все те трябва да се паркират точно пред входа, правят постоянно скандали, все едно всички сме длъжни да се съобразяваме с тях. А това е смешно, при положение , че явно всички можем да си го позволим това училище, а то се явява и най-евтиното частно училище в региона ( има още няколко, но са доста по-скъпи). Това е също като да са облечени от главата до петите с "Бенетон" но от магазин за дрехи втора употреба (като е задължително етикетите да се виждат) или да пазаруват с  "Мазерати" в най-евтиния дискаунт.

# 101
Това е също като да са облечени от главата до петите с "Бенетон" но от магазин за дрехи втора употреба (като е задължително етикетите да се виждат)

Бенетон е символ на висок статус в Италия? Жива да не бях.

# 102
Еее, няма такава злоба , това ученето на Андрешко в училище явно ще ни тежи поколения наред. Дай сега, за да не те нарекат парвеню не си купувай нова кола хубави дрехи или пък както имаше друга тема скъпа количка за бебето. Как познавате, че някой избива комплекси и покупките си? Озлоблението у нас е повсеместно. Богатите презират бедните, защото са прости. Бедните мразят богатите, защото са зли комплексирани крадци или к..ви. Тия от средната класа , милите, мразени от всички, богатите не ги приемат, защото разчитат на заплатка, другите пък им завиждат да новата кола пред панелката и им я дерат при всяка възможност. С такова отношение общество не се гради.

# 103

Тоест чанта на Гучи без надпис е класа, но има ли марката на видно място- безвкусица. Simple Smile

Да.

Освен това Гучи от мола не е класа, просто по-скъп вариант на конфекция от Бенетон да речем.

# 104
Не знам за вас, но аз си имам нова любимка и пътеводна звезда. Много класна.

Общи условия

Активация на акаунт