Паррвенющината в България

• 27 007
  • 495
  •   1
Отговори
# 285
Тъй като и аз не знам какво е Марково, бих си помислила, че иска да каже къде е градинката, все пак ще се ходи до там.  И на добра цена, бих й скубала градинката.

# 286
Тъй като и аз не знам какво е Марково, бих си помислила, че иска да каже къде е градинката, все пак ще се ходи до там.  И на добра цена, бих й скубала градинката.

И аз така си помислих. Simple Smile

# 287

Няма логика , аз съм казала че нямаме такава услуга . Едва ли е ползвала озеленителна фирма, черната работа не се плаща добре .Аз лично не бих и ги скубала , освен за наистина добра цена , която едва ли ще даде . И градината няма да се промени като се оплеви/да станат хубави като нашите / . Марково е като квартал на Пловдив , има автобус на всеки час, достатъчно близо да не го притеснява транспорта никой .

# 288
Озеленителните фирми взимат добри пари, но много смятат, че е достатъчно да ти направят градинката, пък после да не се харчиш за поддържането.

# 289
Иска си много поддръжка , поливане , косене , плевене /не скубане на тревички /, което е работа за мъж не за жена на 32 г.

# 290
Марково е пловдивската Бояна..

Марково е село на селяни с големи претенции , с луксозни вили  в покрайнините , строени от богати пловдивчани . Марково си е село като село , никой не би се впечатлил ако не му знае славата , но ако кажеш на някой местен  ,че живееш там , веднага му се променя погледа  hahaha Въпросната искаше да ме впечатли явно , ама сбърка , не съм местна .  hahaha

Първия път, като чух да коментират това село / мои колежки/ и обитателите му, реших, че са му избрали подходящо име: "марково" село за "маркови" хора. Пък то си било Марково...
Посмях се на себе си за тази първа асоциация  Wink.

# 291
# 292

Хич не обичам така, когато някой не ни оценява заслугите. Нашите парвенюта са най-парвенюта пък. А бедните ни са най-умните и недооценени.

# 293
Трещерица , много обичаш да вкарваш думи в устата на някой после да ги бориш . А копирай сега къде назад в темата , някой каза, че беден ли е някой е и умен , че и недооценен .  Rolling Eyes

Бедни и богати , хората са си хора. Ама дай на простака власт и пари и му гледай сеира .

# 294
Озеленителните фирми взимат добри пари, но много смятат, че е достатъчно да ти направят градинката, пък после да не се харчиш за поддържането.
Истината е,че имането и поддръжката на градина е наистина скъпо и много трудоемко. Нашата е 3,5 декара. Примерно хайде къщата  заема място да я оставим чиста площ 3 д. зеленчуците -картофи,лук и подобни да заемат 800 квадрата. Остава адски много за поддържане.Ама пък сме си направили всичко сами-пише си много подробно какви разстения и дървета къде виреят добре.Прочиташ си и си го спазваш. До сега имаме само една изсъхнала круша и една туя. Ама си иска сериозна работа в градината или яка пачка,ама много яка  Mr. Green
Ей на,тая година за сефте сях розови домати,ама като мислех,че се отглеждат като нормалните и не си прочетох за розовите и нещо не ги скопосах особенно.В смисъл има,родиха ама не много.За догодина обаче ще знам.
Голям кеф е-извадиш си от хладилника студен домат и със сирене и босилек си ги режа,после се домъквам и си ги ям пред компютъра. И с люти чушки.Специално си сея за мен един сорт чилита ,тази година само 15 корена,ама не ми стигнаха,опосках ги на зелено,напрао закъсах за люти чушки.Предлагам и трампа-праскови срещу люти чушки  Flutter
Та трябват ми скъпарски ресторанти и нам си какви гурме кухни и такива ми ти работи. Обичам простите неща и обикновените непретенциозни хора.

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 13:55 от Рибозом

# 295

Не знам кой е Бошко  Flutter Crazy, но пък това с газта винаги ми е било непонятно, независимо на каква кола е.
Особено, когато не е оригинално произведена с такова устройство, а е слагано тук и там допълнително.

# 296
Не знам кой е Бошко  Flutter Crazy, но пък това с газта винаги ми е било непонятно, независимо на каква кола е.
Особено, когато не е оригинално произведена с такова устройство, а е слагано тук и там допълнително.

С газ излиза доста по-евтино. Не вярвам да не го знаеш.
Точно такива изказвания са ми особено парвенюшки. Ау, ама как може да купувате кренвирши от 5 лв.

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 15:45 от Трещерица

# 297
Не знам кой е Бошко  Flutter Crazy, но пък това с газта винаги ми е било непонятно, независимо на каква кола е.

С газ излиза доста по-евтино. Не вярвам да не го знаеш.
Точно такива изказвания са ми особено парвенюшки. Ау, ама как може да купувате кренвирши от 5 лв.

И като излиза по-евтино, какво от това?
Страхувам се от газови устройства, скалъпени по коли, които не са произведени оригинално с такава опция.
Не знаех, че и страхът от нещо е парвенюшки.
Да, непонятно ми е как някой може да рискува, само защото ще му излезе по-евтино.
Парвенюшкото е да не можеш да си позволиш кола, но задължително да драпаш за такава, па макар и с по-голям риск.

# 298
  • Sofia
Парвенюшкото е да не можеш да си позволиш кола, но задължително да драпаш за такава, па макар и с по-голям риск.

Щом имаш парите да си купиш нещо, значи можеш да си го позволиш. Wink

# 299

Щом имаш парите да си купиш нещо, значи можеш да си го позволиш. Wink

За да кажеш, че можеш да си позволиш нещо, не само трябва да имаш парите да го купиш, а да можеш и да го поддържаш качествено.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт