Любители на Котки Тема 86

• 36 145
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Касита, честито! Hug Да си се обичате много и дълги, дълги години. Hug

Дами, тоя форум е за Гинес. Освен възкръснало коте, имаме и коте минало под дъгата. Joy

karinita, много сладко!!!

kishaa, Heart Eyes

# 181
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Стейси и Чарли са прекрасни!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
На Стейси много й отива одеялцето, а Чарли е просто незаменим в реденето на пъзели. Laughing Hug

# 182
  • София
Ние сме по-добре - яде до пръсване,опапа една косерва и крокетите си за деня.
Сега спи,като сложихме лекарството.Но ще изчакаме с кастрацията.Още е кльощава и въпреки,че екземата заздравява,не е напълно добре.

A това, че яде много не значи ли, че разгонването е отминало?

# 183
Сега спи,като сложихме лекарството.Но ще изчакаме с кастрацията.Още е кльощава и въпреки,че екземата заздравява,не е напълно добре.

Още се надупва,но е рядко и има много по-нормално поведение.Утре вече трябва да е добре.
Обаче...момичета...открих нещо.Нашата екзема- микоза ми се е предала и на мен по ръцете Sad
Чудех се какви са тия балончета - майка каза,че е алергия...ама е микозата на котето.
Сега не знам какво да правя - ще изчакам да мине утре и в сряда сигурно пак ще ходим на лекар...А за мен първо ще видя ветеринарите,ако не..и при човешките  Sad

# 184
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз не бих чакала до сряда... микозата е много заразно нещо - не се шашкай, но -  най-кофтито е когато попадне в косата (започва да капе). Това, че е само по ръцете ти, е добре, но все пак човек с ръцете се пипа навсякъде, несъзнателно... Ако можеш, защо не опиташ да идеш веднага на кожен лекар?

С мъжа ми имахме по 1 петно, което ни се появи от Фрея, след първата й седмица вкъщи и след като спа в едно легло с нас. Неговото беше на корема, моето - в горната част на бедрото - по едно петно, кръгли, червени и с люспички. Самата тя нямаше никакви петна, нито екземи, но след щателно изследване на косми в лаборатория, се откри, че някаква котешка бактерия тип гъбичка, която всяка котка имала по себе си, при нея била тройно умножена. А Фрея преди да я вземем, беше в приемен дом с 4 големи кучета (улични) и се навираше в тях да я ближат Simple Smile май при тях е и спала... Та май от тях беше прикачила нещо. Изкъпахме я с Низорал (човешки шампоан за пърхут, екземи и себорея) и това си беше. Ние се лекувахме с хомеопатия и с малко традиционни мазила, изписани от кожен лекар. (Перварил и Низорал - кремове).

# 185
  • София
Скрит текст:

Още се надупва,но е рядко и има много по-нормално поведение.Утре вече трябва да е добре.
Обаче...момичета...открих нещо.Нашата екзема- микоза ми се е предала и на мен по ръцете Sad
Чудех се какви са тия балончета - майка каза,че е алергия...ама е микозата на котето.
Сега не знам какво да правя - ще изчакам да мине утре и в сряда сигурно пак ще ходим на лекар...А за мен първо ще видя ветеринарите,ако не..и при човешките  Sad
Без паника! Wink (от една книга). Аз бих започнала да го мажа с екзодерил:
http://apteka.framar.bg/06000229/%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%BE%D0%B4% … C-15-%D0%B3%D1%80 + перорално лечение
Преди години изпих и мазах с какво ли не, но само това лекарство+ вътрешен антимикотичен препарат  ми помогна.
Уточнявам, за тези, които пак няма да са ме разбрали: Съветвам я да отиде на дерматолог. Споделям само мой опит. Също така не казвам, че е безобидно!!!
Микозата не я хванах от котка.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 02:19 от MayyaI

# 186
# 187

Мноого са сладки. Нашия Монк още не е къпан.

Касита- честито за новия член на семейството.

Ще купувам фурминатор, заслужава ли си инвестицията?

Котешка микоза и аз съм лекувала, спомням си, че беше доста упорита. Няколко пъти се появяваше. И аз съветвам веднага да се отиде на дерматолог.

# 188
Здравейте,
Ами шашнах се сега.Не знам как ще ида на доктор - от 6 години не живея в България и имам сега проблеми със здравните застраховки..Не знам дали днес или утре ще мога да отида да ги оправя.
Иначе без осигуровки,не знам дали бих стигнала до дерматолог...и как.

Котето е добре вече иначе,държи се нормално.Единствено тъпата микоза.. Tired

# 189
kashmir, снимките от линка са уникални, а за заканите съм без коментар  hahaha

# 190
  • София
Вела, аз поръчах за парсийците на майка ми фурминатор, но ще го пробвам чак другата седмица.

# 191
  • София
Здравейте,
Ами шашнах се сега.Не знам как ще ида на доктор - от 6 години не живея в България и имам сега проблеми със здравните застраховки..Не знам дали днес или утре ще мога да отида да ги оправя.
Иначе без осигуровки,не знам дали бих стигнала до дерматолог...и как.

Котето е добре вече иначе,държи се нормално.Единствено тъпата микоза.. Tired

Можеш без осигуровки да отидеш и във всяка частна клиника. Аз винаги така правя, защото не ми се разкарва до личен лекар. Ти си решаваш.

# 192
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
tarteletteHug дано по-бързо се оправите с тази микоза!  Praynig fingerscrossed
Скрит текст:
По-добре отиди и си плати един частен преглед, отколкото да си възстановяваш загубени здравноосигурителни права. Като пари са около 25-30 лв. срещу 600 лв. А и при частен преглед ще ти обърнат повече внимание. Peace

# 193
Вела, аз поръчах за парсийците на майка ми фурминатор, но ще го пробвам чак другата седмица.

Ще се радвам да споделиш после, че инвестицията е сериозна. Мисля да купя от най- големия размер за котки над 4 кг.

# 194
  • София
Има ли измислена "тактика"да прилъжеш котката да се изкъпе,без напъни да те издере цялата newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт