НВ-ВМХ, част 81

• 35 023
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Гери, нормално е сега да ти е объркано. Нормално е и да си ядосана, че се налага да се ограничаваш, но здравето ти е най-важно. Аз лично бих се доверила на ендокринологът, който се е специализирал точно в тази област и определено се очаква да е по-осведомен от личната. Започни да четеш полека лека и нещата ще започнат да ти се изясняват. За 3 дни няма как да стане права си и никой в темата не се е убедил за 3 дни в правилността на храненето, но с четене и разсъждения и още четене няма как да не стане. Прегледай всички линкове от първия пост като начало.

# 271
Мила Гери, животът ти хич не е лесен. Позволих си да попрегледам мненията ти. Пожелавам ти сила и кураж да се справиш с проблема, да се радваш на живота, който да е изпълен със здраве и само хубави моменти и всичко лошо да остане зад гърба ти завинаги!   Hug   bouquet
Аз имам дъщеря на 10 и ми стана мъчно четейки те.
Била съм в някои ситуации подобни на твоите и знам, че е подтискащо и депресиращо.

Сега, ако имаш още онзи проблем, за който си писала преди година и половина, категорично трябва да ограничиш всякакво сладко дори и плодове. Минала съм по този път и затова си позволявам да ти дам подобен съвет. Едно на ръка хиперинсулинемията.
Картофи, ориз и хлябове също не ти трябват. Сега си е сезонът на пресните зеленчуци. Със сигурност няма да останеш гладна и ограничена. Напиши си на един лист какво може да включиш в менюто (неща, които са ти приятни за ядене и може да си позволиш) и така нещата ще ти се подредят, изяснят и ще може да си създадеш меню.
Ако все още пиеш антибиотици, взимай успоредно пробиотици. Но аз да кажа пак от мой опит, че АБ не ми помогнаха тогава.
Пожелавам ти успех и препрочитай първа страница. Ще ти се изяснят нещата.

# 272
Фазата антибиотик през устата вече съм я минала, всяка зима си влизам в болница и въобще не си играя да пия хапчета.. няма особено голяма полза..
За капак наистина ми откриха това заболяване, на 21.07 ще минавам преглед при АГ, защото еднокринологът има съмнения за ПКЯ.. само остава и това да имам вече не знам.. Много е лошо на такава възраст да се сдобиваш с такива екстри. Трудно е за приемане и променяне настройките на психиката.
Относно храненето-на този етап съм доволна от себе си, че успях да се преборя с хляба и разбира се сладкото, без което не можех да живея. Много пъти за тези дни ми се е искало само мъничко да опитам от нещо сладко, било то шоколад или вафла, но си оставам само с уханието на тези неща. Сложна е промяната, променяне на навици и т.н, равносилно е на това да си смениш жилището-дори да е прекрасно, хубаво, уютно.. пак е тегаво. Свиква се, ще свикна Simple Smile

# 273
Фазата антибиотик през устата вече съм я минала, всяка зима си влизам в болница и въобще не си играя да пия хапчета.. няма особено голяма полза..
За капак наистина ми откриха това заболяване, на 21.07 ще минавам преглед при АГ, защото еднокринологът има съмнения за ПКЯ.. само остава и това да имам вече не знам.. Много е лошо на такава възраст да се сдобиваш с такива екстри. Трудно е за приемане и променяне настройките на психиката.
Относно храненето-на този етап съм доволна от себе си, че успях да се преборя с хляба и разбира се сладкото, без което не можех да живея. Много пъти за тези дни ми се е искало само мъничко да опитам от нещо сладко, било то шоколад или вафла, но си оставам само с уханието на тези неща. Сложна е промяната, променяне на навици и т.н, равносилно е на това да си смениш жилището-дори да е прекрасно, хубаво, уютно.. пак е тегаво. Свиква се, ще свикна Simple Smile

Гери*  ,успех мила  Hug

# 274
Ден 16-ти-  минус  3 кг!
За мен това е огромно постижение! Blush

# 275
Гери* , много ми домъчнява, като те чета. Пожелавам ти с цялото си сърце в най-скоро време всички проблеми да останат зад гърба ти.    Hug

# 276

В зеленчуците не се съдържат "страшно много витамини".

Еми,добре,съдържат се страшно малко витамини,така става ли?

Съдържат се различни количества от различни витамини, някои по много, други - никак Simple Smile Обобщения на тема "зеленчуци" и "витамини" няма как да направим.

Гери* присъединявам се към пожеланията за здраве и силен дух Simple Smile

# 277
Гери* добре дошла в темата и успех от мен. Питай за всичко, което не ти е ясно за този режим на хранене. Момичетата тук ще ти дадат много полезни съвети  Hug

мами много добър резултат си постигнала. Поздравления   bouquet За един месец е нормално и здравословно да свалиш максимум до 4 кг.

За днес да отчета храната:

з. омлет от три яйца - 233 ккал

о. кисело мляко (300 гр.) с кашкавал (50 гр.)  - 374 ккал

в. вечерята я обмислям   chef Имам да наваксвам протеини и мазнини и калории. Дайте идеи за вкусна вечеря  eat

# 278
  • София
Пиле с пушено сирене и сметана и гъби....мммм.
Днес си взех пратката от Ихерб, имам си кокосово масло, то било страхотно бе...леле детето искаше да му намажа на филия даже Joy. По една малка лъжичка в кафето ще ми навреди ли много на инд.режим да си сложа в кафето? Пия нес кафе.
Имам още и вит.Д+К, по колко да пия, къде да попрочета за това?
Гери, дай си време, лека полека нещата ще се нагласят, няма да е лесно, но не се предавай. Тук наистина можеш да ядеш много по-вкусни и качествени храни от шоколади,кроасани, вафли и т.н. Това ти го казвам, като човек, който не е заспивал без да е изкусал половин буркан нутела и след него половин пакет чипс.
С времето наистина вкуса ти се променя, вече ми се ядат повече чушки и гъби отколкото шоколад и хляб. Hug

# 279
Извинявам се за внезапното включване, но това твърдение е ужасно невярно. Количествата витамини в ориза са нищожни и много трудно усвояеми.
В 150 грама черен дроб има повече витамин B отколкото в 10 килограма суров бял ориз.

Имам да наваксвам протеини и мазнини и калории. Дайте идеи за вкусна вечеря  eat
Нарязан на ситно дроб, изпържен в масло. Mr. Green
Подправки според предпочитанията - аз слагам много червен пипер, а в по-умерени количества - черен пипер и босилек. За наваксване с калориите може да се добавят късчета бекон или сланина в тигана, както и още масло към готовата храна. Гарнитура - пресни краставици.

Цялата работа отнема около 10 минути и е страшно вкусно.

# 280

за сладкото няма какво толкова да тъгуваш
разбъркай си в сметана какао и ванилия и хич няма да се сетиш за шоколад
от краве и кокосово масло, течна и заквасена сметана, смлени орех и кокосови стърготини с ванилия, какао и ромова есенция си направи бонбони, има такива хартиени формички като за мъфините в джъмбо
сметана 'хармоника' с малини е разтапящ мозъка десерт

и не се подлъгвай да слагаш подсладители, дори прехвалената стевия  Peace

не мисли за витимините, гледай филма The Truth About Vitamins

# 281
Да не забравяме, че съм на 16г и нямам особрно богат опит по отношение кое какво съдържа. Simple Smile

Това не е въпрос на възраст, а на четене Simple Smile Има сайтове, в които можеш да проверяваш съдържанието на храните, вкл. откъм витамини и микроелементи.

Това дето вит. Б има само в ориза или вит. А само в морковите (което пък грам не е вярно) са просто митове, при това съвсем лесни за разбиване. Ако следиш личното си меню много по-бързо ще се ориентираш.

ВМ-НВХ осигурява на тялото кажи-речи всички нужни витамини, освен може би вит. Ц при хората като мен, които почти не ядат свежи храни (което не е задължително, просто на мен не ми понасят). Аз купувам като добавка само вит. Ц защото както казах не ям свежи зеленчуци и съм пушач.

Напълно подкрепям! Гери, можеш да ядеш на воля всякакви меса и дроб, риби, яйца (3-4бр на ден), зеленчуци всякакви, зехтин, масло, кокосово масло, пълномаслено кис. мляко (всичко над 3%), сурови ядки (орехи, лешници, бадеми и бразилски орехи), сусамов тахан, по някой плод. Ако се наяждаш качествено: протеини колкото дланта с пръстите на всяко хранене и толкова зеленчуци + 1 лъжица мазнина (ако протеина е от постно месо), няма да имаш нужда от сладки неща, нито мед или плодове. По принцип си още малка и растеш, затова трябва да се храниш качествено и да не се подлагаш на гладувания и диети. Яж по 3-4 пъти на ден (основни хранения) и може 1-2 междинни. Наспивай се добре, пий достатъчно вода, яж достатъчно сол (много е важна!), разхождай се по около час на спокойно място в твоя град (парк, планина и т.н.), радвай се на живота. Успех!  Hug

# 282
Дописвам вечерята: Свински гърди пушени с кожички  Animal Pig, запечени във фурната с един триъгълник от топено сирене разтопен накрая върху тях. Страхотно. В къщи страшно се хареса. 250 гр. са около 570 ккал.

# 283
Благодаря на всички  Heart Eyes
Само веднъж съм използвала стевия.

Послушах съвета ви и започнах да слагам мазнина в яденето:
Закуска-2 яйца и една краставица
Обяд-запечена риба в масло + една купа салата със зехтин (не използвам слънчогледово олио, не ми е позволено заради инсулина) и парче кашкавал
Вечеря-салата със зехтин (от доста време вечерям само салата, защото ми става доста тежко)
Мисля, че съм се справила днес, вие как мислите?

# 284
Слънчогледовото олио не се препоръчва поради други причини, не само при проблеми с инсулина, ами и въобще. Всъщност, то влияе върху него точно колкото и зехтина.

Общи условия

Активация на акаунт