НВ-ВМХ, част 81

• 35 023
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Камче, така липсваш на темата  Hug
А в спортната ще си много, много ценна,  Heart Eyes

Yoya, ето една статия на Любомир Иванов за протеина
http://lubomirivanov.com/4875/
Ето още една и въпреки, че е относно релеф, има добра информация са редукцията на мазнини и връзката им с протеина.
http://lubomirivanov.com/5413/

Моят опит не е голям, взимам си една доза протеин след силова тренировка.
Понякога ми замества хранене, понякога не, зависи дали съм гладна. Ако не съм гладна - не ям, ако съм гладна си ям, не се съобразявам с това, дали съм пила или не протеин.
Най-често имам една доза на ден - именно онази, след тренировка, но понякога, ако ми се прияде нещо сладко, просто си правя или един протеинов шейк, или яйчена палачинка с кремче от чия и протеин ... Или протеин с кисело мляко и разни други неща - кокос, плод ...

Съблюдавам нормата от 2 гр./кг телесно тегло, защото не знам колко ми е активното  Embarassed
Но дори и когато леко превиша дневната ми доза от протеин, въобще не се кося.
Откакто го включих мисля, че активното ми тегло се покачи, съответно мазнините драстично намаляха. Явно не съм си набавяла достатъчно само от храната, за да се възстановявам качествено от тренировките и да градя активно тегло.

Танче, много време се загуби! Радвам се, че се появи  Hug

# 301
  • София
Не знам дали няма малко реклама, но все пак е интересно http://6nine.net/2014/05/11/%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8%D1%85-%D0%B … 0%B7%D0%B2%D0%B5/

# 302
Съблюдавам нормата от 2 гр./кг телесно тегло, защото не знам колко ми е активното  Embarassed
Но дори и когато леко превиша дневната ми доза от протеин, въобще не се кося.
Откакто го включих мисля, че активното ми тегло се покачи, съответно мазнините драстично намаляха. Явно не съм си набавяла достатъчно само от храната, за да се възстановявам качествено от тренировките и да градя активно тегло.

Вив сигурна съм че знаеш, но в сайта на Любомир Иванов има формула за изчисляване на процента мазнини, откъдето можеш да си пресметнеш и активното тегло.

# 303
Момичета, активното тегло може да се сметне надеждно и достоверно, единствено ако се измерят мазнините по същия начин. Не разчитайте на формули по сайтове.

Иначе една статия за това, на кои неща да обръщаме внимание като клякаме, за да сме сигурни, че тазовото дъно печели от цялата работа Simple Smile

# 304
Нямам вяра на тази формула, погледнах я, но не е обяснено откъде се вземат всички тези коефициенти и числа и има ли някаква логика зад тях. Доколкото схващам всичко се базира на мерки, които не съм сигурна доколко дават информация за активното тегло. Пример: Подгръдната ми обиколка (размер на сутиена) не е мръднала откакто тренирам, но преди гърбът ми беше широк от сланина, а сега - от мускул. Визията също е 100 % различна. Сантиметрите обаче са еднакви. Каква информация за движението на мазнини и активно тегло тогава може да се извади от тия сантиметри?

# 305
Аз имах предвид тази статия http://lubomirivanov.com/1322/ И разбира се, че формулите от сайтовете не са най-надеждният източник на информация.  Joy

# 306
Аз имах предвид тази статия http://lubomirivanov.com/1322/ И разбира се, че формулите от сайтовете не са най-надеждният източник на информация.  Joy

да, и аз нея гледах. То всъщност и основната теза е невярна - че мазнините се лепят около ханша и талията. не при всеки е така. Затова измерването с калипер се прави по точки и от гърба, и от трицепса. Има доста жени с дълги и слаби крака и едър бюст, дебел гръб и ръце - това е разпространена структура.

# 307
  • София
Аз в последно време на см. не съм мръднала, но видимо съм свалила мазнини и съм изчистила.
Иска ми се с калипер да се меря, но нямам време за подобно нещо, пък и малко ми е все тая, по-скоро съм любопитна дали бих могла да кача активно тегло, но пак не бих се занимавала да се меря и тегля периодично. Важното ми е да съм здрава и да се одобрявам в огледалото.  Но мисля, за спортуващ човек, 2 гр./кг е добре.
Иначе съм се смятала по тази формула на Л. Иванов, вече не помня какво ми е показала, то е било и отдавна.
Но благодаря ти АтариHug

Лота, ти какви препоръки би дала за качване на активно тегло?

# 308

Силово трениране и достатъчно протеин (2-2,5 гр на кг активно тегло и дори повече, макар че обикновено мускулната хипертрофия е цел на мъжете) Simple Smile

ВМ-НВХ способства за покачване на активното тегло и без спорт -  уплътнява мускулите и костите. Но като се добави и силово трениране  положителния ефект се увличава много.

# 309
Важното ми е да съм здрава и да се одобрявам в огледалото. 

+1  Peace Това е най-важното!

Силово трениране и достатъчно протеин (2-2,5 гр на кг активно тегло и дори повече, макар че обикновено мускулната хипертрофия е цел на мъжете) Simple Smile

ВМ-НВХ способства за покачване на активното тегло и без спорт -  уплътнява мускулите и костите. Но като се добави и силово трениране  положителния ефект се увличава много.

Whole.Lotta.Love докато се присъединя към питането на Вивиан ти си дала отговора  Grinning Благодаря!

# 310
  • София
Благодаря  Hug
Значи ти препоръчваш дори повече протеин от мен  Heart Eyes

Напоследък чета на някои места, че нисковъглехидратните режими черпят повече аминокиселини от мускулите, затова при спазването им е нужно увеличен прием на протеин. Има ли такова нещо?
Кам, много ми се ще и ти да коментираш този въпрос  Praynig

# 311
Напоследък чета на някои места, че нисковъглехидратните режими черпят повече аминокиселини от мускулите, затова при спазването им е нужно увеличен прием на протеин. Има ли такова нещо?
Кам, много ми се ще и ти да коментираш този въпрос  Praynig

Не съм чувала това, но ми се струва приложимо към високопротеиновите НВ режими, където част от мускулите може да се разграждат за енергия или за да намалят общия калориен разход на тялото (при по-продължителна рестрикция). При ВМ не би трябвало да има такъв ефект или може би има някаква причина, която не знам, но на теория - защо тялото ще черпи протеин от мускулите си, ако получава достатъчно мазнини (за енергия) с храната и достатъчно протеин за възстановяване на тъканите.

# 312
  • София
Да, и аз разсъждавам по същия начин, но понеже споменаваха точно ВМ-НВХ, затова се зачудих и реших да питам. Може да има нещо на биохимично ниво, което аз лично не бих могла да зная, нито логично да достигна като размисъл. Съжалявам, че не съм си запаметила тези статии, за да дам линк и да ги коментираме.
Благодаря ти Лота  Hug

# 313
Интересно е това, може би има логика или причина, която да не знам.

Може  kameloth или Шоки да са чували за това и могат да коментират, тя сякаш четат най-много от всички тук Simple Smile

# 314
  • Vildbjerg,DK
Привет момичета Hug
Това лято определено не е лято - много дъжд. Мислех си, че само в Дания вали толкова.
Върнахме се днес от разходка до Търново - разглеждахме Царевец. Светлинно шоу нямаше, но пак беше хубаво. Чудехме се как ли щяхме да го катерим преди да почнем режима - щяхме да пръхтим по стълбите сигурно. Grinning
Аз си пуснах изследвания за холестерола - не знам дали ще ви е интересно, но все пак ето резултатите
Col -      5.81 ( 3.40 - 5.20 )
C_HDL- 1.76 ( 0.9  - ... )
LDL  -    3.74 ( 3 - 3.6 )
Trig -     0.69 ( 0.68 - 1.88 )

Сметнах съотношенията Общ/добър - 3.30  и лош/добър - 2,12, не знам дали и други има newsm78 Надявам се Кам или Шоки  да се включат за коментар когато имат възможност.

Общи условия

Активация на акаунт