Професионални серии за коса - тема 67

• 57 168
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Естествено всичко е строго индивидуално, всеки сам преценява нуждите си и кои продукти му допадат или не. Имаше доста последователно теми в които се задаваха само въпроси и не се пишеше за нищо ново и темата беше в голям застой. Друг е въпросът, че много момичета намериха своите продукти и не се разписват толкова често.

Мисля че все още има хора, които освен за продуктите пишат и как се отразяват на косата, как са я възстановили и как са се преборили с даден проблем.
Всеки сам преценява до колко да се води по форума и продуктите, които се обсъждат. На мен ми беше интересно да чета за Денсифик, но не съм поръчвала, защото просто знам, че нямам нужда от такава серия. Simple Smile
Именно заради това е форум, тук би трябвало всеки да намери по нещо полезно и интерсно, и вс епак взаимно да споделяме за различни продукти. открития, промоции. Като се пише за различни неща според мен е полезно и приятно.

Хубава вечер  Hug

# 76
Наде, 2-3 дена преди боядисване  е оптималният вариант за протеин, за да се предпази косъма от изгарянето и вместо него да се изгори повече новият протеин. Ако протеина ти е дошъл случайно в повече и косата е суха след терапията, дай й няколко дена да се  подхрани и тогава боядисвай.  Peace Иначе протеин след боядисване може,но задължително без нагряване,защото сваля цвета.

# 77
..... И все пак, май последното ми откритие е Bumble and bumble
Prêt-à-Powder, ако използвам сух шампоан, косата ми става без блясък, а и няколко часа по-късно пак е мазна, с тази пудра, косата става някак по-твърда и изобщо не е мазна, спокойно, мога да изкарам още ден без да я мия, защото преса през ден, ще и дойде в повече....
http://www.sephora.com/pret-a-powder-P384541

.......
Въпросът ми е, може ли да използвам протеините веднага след боядисване? Утре ще се боядисвам с Иноа и се чудя кое е най-удачно за след боята... май реконструктора ще свърши работа, а протеина в две стъпки да го изпробвам на следващо миене  newsm78

nad_tab, косата ти светла или тъмна е? В търсене съм на сух шампоан, който не оставя бели прашинки. Косата ми е тъмна и много й личи. Все едно имам съвсем лек пърхут. Не говоря за побеляването веднага при пръскане. А без сух шампоан не мога да живея  Laughing При мен проблемът е, че косата ми изглежда все по-добре по дължината през всеки следващ измиването ден. Буклите ми се оформят небрежно красиво. Изчезва излишния обем. Нооо, корените не прощават. В края на втория ден искат туширане. Ще се поровя за ревюта на Bumble and bumble Prêt-à-Powder.

Относно протеина след боядисване, аз използвам дву-стъпковия на следващото измиване, което правя по-рано от обикновено, защото усещам косата си суха и това страхотно ме дразни. Косата моментално се трансформира в коприна  Heart Eyes А след самото боядисване винаги ползвам маската, която е към боята. Правила съм експерименти с други маски, но досега най-добре ми се отразява съответната маска.

# 78
Да споделя за продукта за къдрици на лейбъл М, благодарение на мила съфорумка   bouquet  bouquet  bouquet ,която ми изпрати пробичка ,много  съм доволна, много ми харесва като резултат мчеки, прибрани оформени къдрици, ето  и снимки как ми стои косата с него Simple Smile

# 79
Юху, колко сте изписали  Two Hearts  Наистина първа страница трябва да се дооправи, аз преднися път изтрих линкове, които не се отварят, както и описание за една несъществуваща вече серия; добавих линк за подстригване в домашни условия... и май това откъм промени  Rolling Eyes  То новаците в темата, не че четат първия пост...

Аз се старая да бъда полезна, винаги много внимавам как ще опиша някой продукт, за да няма заклеймяване, че става или не става. Когато пиша впечатления винаги добавям снимка и се опитвам, докъдето стигат познанията ми да съпоставя състав и резултат. Скоро с една съфорумка обсъдихме комплексите и патентите на някои марки, как е трудно да разчетеш само по състав. Такива са Лореал(някои серии) и Керастаз. Керастаз винаги са ми били със "смотан" състав, а са добри. В тях има много химия и много тайни хаха

При шампоаните има много вида емулгатори, пенители - едни са екосертифицирани(XYLITYLGLUCOSIDE, XYLITOL, BENZYL ALCOHOL), други натурални (LACTIC ACID, GLYCERIN, XANTHAN GUM, POLYGLYCERYL-8  ESTЕRS ). Не ги знам всички и понякога си казвам, примерно какъв е този алкохол, а то даже е екосертифициран  Embarassed  Embarassed

Но при маските химията е по-малка и емулгаторите и консервантите са обичайни, и разчитането на състава ми е много по-лесен. И когато нямат патентована формула, на 99% състава ми показва какво да очаквам от маската и не съм се разочаровала до сега. Примерно Джойко синята серия е с толкова екстракти, малко коприна, глицерин и повечето са доволни. Чакам да я заредят в Ензо и я взимам и аз  Flutter

Не твърдя, че съм голяма всезнайка, но където позволява мисля, че описвам добре  Blush Примерно серията Денсифик нито съм я ползвала, беше още непозната, аз много подробно описах какво виждам по състав за нея и не съм сгрешила. След това моето описание се припокри с момичетата, които взеха да я ползват   Peace А точно преди съм чела разни разсъждения на големи познавачки, които по-скоро разсъждават кое как действа,а не реално как е... ще се поразровя  за едно абсурдно обяснение, мисля беше за ботокса на Лореал  newsm78

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 11:10 от РуСа-Мамма

# 80
Намерих статията. Обаче само ще копирам мнението, потребителката винаги е давала хубава информация, та не искам да се създава спор. А и тя си е написала, че разсъждава и нищо повече  Simple Smile Ще си позволя и аз да разсъждавам  Blush

Копирам поста на потребителката: "По състава на Файбърсютик ще си поразсъждавам, на който не му е интересно да пропусне направо, абсолютно аматьорски и чисто теоретично.

За ампулата: имаме интрасилана, който обяснихме как действа. Лактик киселина, която контролира ПХто, и о, изненадааа, любимото ми рициново масло. Всичко останало в ампулата е помощни вещества, нямат пряко отношение към крайния резултат. Значи, силана се захваща за косъма и за амините на свободния му край се захваща хидрогенираното рициново масло, което е с разбита и доста по-малка молекула, съответно маслото се свързва със молекулата на силана и я 'напомпва'. Много интересен механизъм. Надявам се нямат някакъв  патент за да го видим в действие комбиниран с други хубавини. Интересно би било да се види дали може да 'захване' и нещо друго от друг продукт, примерно ако над ампулата веднага се нанесе нещо протеиново. За съжаление попадам само на цели кутии за продажба, ако намеря единички ще взема само да си направя експеримента. "

Така : Интрасилана , това е молекула извлечена от стъкло.Притежава свойството да се втвърдява в сърцевината на косъма, за да пресъздаде вътрешната структура и се запазва дълготрайно. Действа до кортекса на косъма. Та интрасилана минава през кутикулите и се настанява в кортекса.Там се втвърдява и запълва липсата.
Хидроценираното рициново масло - процес на вкарване на водород под налягана в присъствие на някакъв катализатор. Като резултат маслото става вискозно и се превръща в твърда маса - восък. Рициновия восък е напълно неразтворим във вода, но е хидрофилен. Та тук ролята на рициновото масло според мен не е да се свърже със силана и да го напомпа. Хидрогенизираното масло също попада в кортекса, свързва се с водата и не и позволява да излезе от косъма. Така той се напомпва  Peace Косъмът е напомпан и от силана, и от рициновото масло, което е под форма на восък и се втвърдява, хем от водата, която не може да излезе, заради рицина!! Та ампулата хем запълва вътрешността на косъма, хем влагата стои вътре,т.е. косата е витална. В тоя ред на мисли, ботокса е само маскировка!!

# 81
Каква беше разликата между Керастаз Цимент и Anti Usure маските?

Абе забелязали ли сте Бубка от колко време не е писала, дано е добре.

# 82

Абе забелязали ли сте Бубка от колко време не е писала, дано е добре.
Активна е, явно при нас не се включва.

# 83
За ботокса винаги съм била с представа, че дейста "залепящо" т.е. след него винаги слагам друг продукт, като това което си представям е че ботокса помага той да залепне или влезе по-добре в косъма. Незнам как всъщност действа, нямам подобни познания, но винаги съм харесвала ефекта и винаги го слагам след боя. Вчера дори сложих ботокса, а отгоре от ампулата на Наши със стволови клетким пак с идеята, че ботокса ще помогне тя да се задържи newsm78 Ефекта ми хареса, косата определено не си я усещам суха и изтощена като след боя.
 Но за пръв път ползвам и Wella Koleston (цвят 4,07), понеже понапред се говореше за бои. Като за първо ползване съм доволна, щадяща ми се струва, ще видим как ще се задържи във времето, понеже при мен много бързо пада цвета обикновено. До скоро ползвах основно бои на Алфапарф, също са ми щадящи. Силна ми идва Игора на Шварцкопф. Косъмът ми е тънък, склонен към много цъфтеж, иначе е гъста, чуплива към къдрева, но изправяна почти постоянно, което се опитвам да намаля последно време. Боядисвам я на около 2 месеца  Peace

# 84
Да, нали серията има запечатваща маска. Тя не е нищо особено, коментирано е преди много и затова масово се прави запечатка с други маски. Правилни представи имаш- тя какти и други ампули е хубаво да се запечатат, така да се каже  Peace

# 85
Да, аз дори не съм я ползвала запечатващата. НАй-добре ми се получаваше коментирания преди вариант - еластайзер, протеинов шампоан, ампула ботокс, протеинов продукт. Много се напомваше косъма, но нямам еластайзер от доста време и не съм го правила скоро. Иначе и останалите ампули ги запечатвам почти винаги. Скоро пробваш кератина на наши върху ампулата, но сякаш нямаше голяма разлика със и без, което и да е от двете  Peace

# 86
  • София
За ботокса винаги съм била с представа, че дейста "залепящо" т.е. след него винаги слагам друг продукт, като това което си представям е че ботокса помага той да залепне или влезе по-добре в косъма. Незнам как всъщност действа, нямам подобни познания, но винаги съм харесвала ефекта и винаги го слагам след боя. Вчера дори сложих ботокса, а отгоре от ампулата на Наши със стволови клетким пак с идеята, че ботокса ще помогне тя да се задържи newsm78 Ефекта ми хареса, косата определено не си я усещам суха и изтощена като след боя.
 Но за пръв път ползвам и Wella Koleston (цвят 4,07), понеже понапред се говореше за бои. Като за първо ползване съм доволна, щадяща ми се струва, ще видим как ще се задържи във времето, понеже при мен много бързо пада цвета обикновено. До скоро ползвах основно бои на Алфапарф, също са ми щадящи. Силна ми идва Игора на Шварцкопф. Косъмът ми е тънък, склонен към много цъфтеж, иначе е гъста, чуплива към къдрева, но изправяна почти постоянно, което се опитвам да намаля последно време. Боядисвам я на около 2 месеца  Peace

Адамант, имай превид, че Вела Колестон не е щадяща боя. Много в добра откъм цвят и трайност, но доста вреди на косата. То затова доста фризьори я харесват и работят с нея. Като излезеш боядисана от салона - косата е с хубав цвят и много блясък, което е важно за всеки фризьор. Simple Smile

По отношение на ботокса за коса на Лореал. Аз го харесвам доста. Използвам го миенето преди боядисване по следния начин: маслена маска за поне 2 часа обилно върху цялата коса, хубав протеинов шампоан, ампула и запечатващата маска от серията. По отношение на въпроса защо запечатваща маска от серията. Защото и тя съдържа същите вещества като ампулата, комбинирани така, че да увеличат и задържат нейното действие. Правя това преди боядисване, защото предпочитам при боядисване да ползвам концентрата на Керастаз за боядисана коса и запазване на цвета Пикселист. За мен това е най-доброто след боядисване, защото заключва цвета, като в същото време хидратира и дава невероятен блясък. С бустер Олео Фюжан.
Но без ботоксче  Joy не оставам.

Руса Мама, за серията, както аз й казвам Ейдж Речарч, макар че мисля че по-правилно е да се казва Еж Решарж.
Това е една доста интересна серия, която има много хубав и видим ефект още с първото използване. Според мен е балансирана серия, но не съм сигурна. Ти ще кажеш за състава. Ако искаш да я пробваш мога да ти отсипя за да прецениш сама. Като усещане: шампоана много добре отваря косъма - мисля, че това е замисъла, за да проникне маската добре. След измиване се усеща видимо уплътняване, без да има заплитане. Мирише хубаво, както и повечето серии на Керастаз. Маската според мен е повече хидртираща, защото се усеща много добро овлажняване, но и някак напомпване на косъма и значително уплътняване. Косата е подредена и пада тежко. А, ако използваш преса или маша за накъдряне на косата, къдриците стават жилави, скокливи и тежки. И двата продукта са гелообразни и с аромат на виолетки и цветя.
За Керастаз Хрома Каптив ще пиша по-нататък, че много дълги ми стават мненията и е досадно да се чете.

# 87

Адамант, имай превид, че Вела Колестон не е щадяща боя. Много в добра откъм цвят и трайност, но доста вреди на косата. То затова доста фризьори я харесват и работят с нея. Като излезеш боядисана от салона - косата е с хубав цвят и много блясък, което е важно за всеки фризьор. Simple Smile

По отношение на ботокса за коса на Лореал. Аз го харесвам доста. Използвам го миенето преди боядисване по следния начин: маслена маска за поне 2 часа обилно върху цялата коса, хубав протеинов шампоан, ампула и запечатващата маска от серията. По отношение на въпроса защо запечатваща маска от серията. Защото и тя съдържа същите вещества като ампулата, комбинирани така, че да увеличат и задържат нейното действие. Правя това преди боядисване, защото предпочитам при боядисване да ползвам концентрата на Керастаз за боядисана коса и запазване на цвета Пикселист. За мен това е най-доброто след боядисване, защото заключва цвета, като в същото време хидратира и дава невероятен блясък. С бустер Олео Фюжан.
Но без ботоксче  Joy не оставам.

Възможно, а и съм чела на доста места, че е агресивна. Може би ампулите помогнаха да не я усетя съвсем така. Ще видя колко ще ми издържи и ако и тя падне бързо, ще взема да мисля за варианта безамонячна боя, като така и така няма да ми се задържа цвета  Crossing ArmsПоследните пъти все я боядисвам с 4-ки и за нула време си стигам до 6-ца. А сякаш искам д ами стои по-тъмничка, и всъщност я боядисвам най-вече заради това, тъй като корена ми излиза бавно и съвсем спокойно мога да изкарам и 2,5-3 месеца, тъй като и разликата в цветовете не е голяма.
В този ред на мисли, ако имате предложения за безамонячни бои, приемам. Всъщност ти мисля писа по-нагоре, че се боядисваш с такава?  newsm78 Peace  bouquet

# 88
aDaMaNt^, и аз като теб се боядисвам, защото харесвам косата си тъмна. Ползвам Schwarzkopf Perfect Mousse, която е безамонячна, изключително лесна за нанасяне и не изтощава толкова много. Отмива се бавно и равномерно. Косата ми става лъскава, а цветът се получава точно какъвто го искам - много тъмно, почти черно кафяво без абсолютно никакви отенъци. Номерът е 300.
Скрит текст:
Пробвах и черния цвят като стоях 20-тина минути, за да не стана гарваново черна. С него станах доста тъмна, но ми отива. А и той пада много по-бавно и косата ми е тъмна по-дълго време. За щастие още след първото измиване черното не е толкова наситено.
Скрит текст:
Маската към боята също е много добра. За съжаление разбрах, че я спират и навсякъде е намалена. успях да се запася с по една кутия от двата цвята.
Обаче бели коси не покрива.

# 89
  • София
Наде, 2-3 дена преди боядисване  е оптималният вариант за протеин, за да се предпази косъма от изгарянето и вместо него да се изгори повече новият протеин. Ако протеина ти е дошъл случайно в повече и косата е суха след терапията, дай й няколко дена да се  подхрани и тогава боядисвай.  Peace Иначе протеин след боядисване може,но задължително без нагряване,защото сваля цвета.

Благодаря, така и ще направя, първо ще изпробвам протеина, а след седмица ще се боядисам  Hug

nad_tab, косата ти светла или тъмна е? В търсене съм на сух шампоан, който не оставя бели прашинки. Косата ми е тъмна и много й личи. Все едно имам съвсем лек пърхут. Не говоря за побеляването веднага при пръскане. А без сух шампоан не мога да живея  Laughing При мен проблемът е, че косата ми изглежда все по-добре по дължината през всеки следващ измиването ден. Буклите ми се оформят небрежно красиво. Изчезва излишния обем. Нооо, корените не прощават. В края на втория ден искат туширане. Ще се поровя за ревюта на Bumble and bumble Prêt-à-Powder.

Косата ми е светло кестенява и не виждам бели прашинки. Ако искаш първо изпробвай този продукт, аз съм доволна от него, много добре се справя с мазните корени, но ако си държиш ръцете в косата ще ти цапа.

http://www.feelunique.com/p/Ambiance-Volumizing-Natural-Dry-Sham … o-Black-14g-50450

Общи условия

Активация на акаунт