След проливния дъжд дъгата изгрява, две чертички тя ни подарява!-Тема 79

• 21 654
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
dzveronika, няма ли друг начин да се разбере каква е тая киста? Иначе се получава патова ситуация - храниш лигавица+киста или не храниш киста, ама няма и лигавица newsm78

# 76
Дзверолинке, туморни маркери правила ли си? HE 4 и CA 125. При мен имаше съмнение за ендометриоза, но доки каза, че ако маркерите са в норма (за щастие бяха) няма как да е това.

# 77
 Hug
Есенче сякаш за мен говориш
Естлар дано не стигате до инвитрото  Praynig Hug
аз сиказвам всичко на мм и да не му хареса и да му хареса да си го знае и си мисля ,че така трябва ,но той не споделя много и от там идват проблемите направо не знам как да изтръгна нещо от него.
Майче  Hug другия път Praynig

# 78
Дзвероника наистина ми звучи като патова ситуация с лигавицата и кистата  #Crazy Дано нещата станат по естествен път и не се стига до инвитро. Нямам представа колко бързо се обрадуват тези кисти, щом на лапарото нищо не е имало има ли шанс да не е ендометриозна  newsm78
Мечтичка и Ваня благодаря момичета, но за първи месец не се разревах и просто го приех. Чуствам се като наркоман, които минава през фази на абстиненция - отричане, гняв, отчаяние и примирение т.н Записах си час за преглед в Надежда, за съжаление е точно на датата на очакваната О, а ми се искаше да е преди това. Ще съставим план за действие.
Звездичка честит ти 4ти месец, леко да изкараш остатъка  newsm28
Нения приготви валерианче за ТМ  Shocked
Азирка  fingerscrossed

# 79
Добро утро, милички.
Danito:) няма за какво да ми се извиняваш, дано другите две да са на другия вид тестове.   bouquet
TIAta много хубаво да си изкарате   grinning039
shinzou разкажи ни нещо повече за теб, е ако желаеш разбира се.
Estlar   bouquet
Лек ден.
Добър ден момичета! Като гледам лаф-муабета върви на макс  lalalala малко късно пия кайвето   food010 имах малко пътуване и страшно много се изнервих да чакам такси да дойде,че ми правиха физиономий че чакат  #2gunfire не стига,че им плащаш  и се бавят,после ти си им виновен  fight  newsm61  какво да кажа за себе си  Сузими.освен,че живея в бургас.правим опити за бебе  от някъде около 5 месеца.меря бт и чакам бебо да дойде  smile3525  

# 80
  • София
Ransun, до сега всички доктори, с които съм разговаряла казват, че ендометриоза се доказва или отхвърля категорично само с хистология. Демек - кълцат, изследват, отсъждат.

Зла овца (ама много ме кефи ника то  Laughing), не съм пускала туморни маркери никакви и никога. Обаче не виждам и логика, ендометриозата представлява ендометриални клетки (тоест - от типа, който изгражда маточната лигавица), които се намират не там, където им е мястото. Сами по себе си те не са туморни, та не схващам как туморен маркер ще ги хване  newsm78 Не съм чак такъв спец де, даваш ми повод за още четене и за въпроси към докторката в сряда.

Майче, и аз се надявам на естествено, въпреки че заради тръбата всички доктори твърдят, че ситуацията е "а дано, ама надали" Ама нали надеждата умира последна.....

Ще направим каквото може да лигавицата и О, междувременно ще подадем документите по Фонда и ако все пак не се получи до взимането на заповедта, тръшкам се на масата за още едно лапаро да разкарам кьопавата тръба, кисти-мисти и каквото още може да пречи и действаме с инвитро, това е моя личен план за сега.

# 81
Дзвер, писах на лични, но явно имам и добавки
- CA125 наистина е туморен маркер, но при 30-50% от жените с ендометриоза е положителен. Някои лекари го считат като показател, и аз съм го пускала и се възлагат големи надежди да е неоперативен метод на диагностика. Обикновено е положителен обаче при наличие на кисти, а не в ранните фази. Все пак - защо не? Евтино е изследването, пуска се кръв.
- това за надеждата умира последна го разбирам, не ти се иска да опреш до инвитрото, имам чувството, че просто те плаши идеята. За подаването на документи говорихте още към края на миналата година май, знаеш ме колко съм експедитивна, досега щях да съм ги пуснала. С две думи - не губи повече време, и без това чакането е около 10 месеца, подавай, прави инвитро на ЕЦ, ако ти предложат и имаш възможност, но не оставяй нещата така. Пробвайки разни неща изскачат проблеми, които не си и подозирала, а може да пречат, т.е подобряваш си шансовете и за това, което искаш (естествено забременяване). Малък пример - Преди инвитрото ноември се лекувахме за уреаплазма. Не знам и дали сте пускали АМХ, такива неща. Вие примерно може да направите биопсия на лигавицата, може да откриете някакво друго проблемче с имплантацията.
- причината за тънка лигавица може да е слаба овулация (яйцеклетката отделя по-малко естрогени), което може и да задържа кистата в тези размери, съответно и по-нисък прогестерон във втора фаза, който да я подготви за имплантация. И с 10мм може да забременееш, стига да е правилната форма

# 82
Нямам никаква идея за връзката на маркерите, но ходих при двама доктори (винаги трябва и второ мнение по такива важни въпроси) и двамата ме пратиха да си направя тези двата маркера. Не дават гаранция за наличието или не на ендометриоза, но се използват като помощно средство за диагнозирането й. Разбира се най-добре питай лекарката ти. Стискам палци да не е тази гадория  Hug

# 83
  • София
Явно ще се бодем пак в такъв случай, ще го обсъдя с докторката и ще ги пусна маркерите.
АМХ също не съм пускала, но вече говорихме с нея. че ще пуснем и него. По данни от хормоналните изследвания и ехографски (бях на 3ти ден и ми брои антрални фоликули), каза че ЯР е добре, но искаме да видим и АМХ за по-голяма сигурност.

Трябва и с лекуващия ми АГ да се видим, искам да видя и той какво ще каже по въпроса и да сравня двете мнения.

Иначе документите отдавна да съм ги пуснала, обаче пустия овен се дърпа, по-скоро него го плаши мисълта, не мен. Иска да си изчакаме срока, който пише в изискванията на Фонда и тогава да подаваме. Стане ли въпрос за лекар, болница, изследване, все едно ще го водят на електрическия стол, така реагира  ooooh! То останаха 3 месеца в крайна сметка, идва ми да го удуша обаче!

# 84
ох милата  Hug трудно е с тия мъже наистина... Понякога не могат да се вкарат в релси  Rolling Eyes

# 85
Момичета,благодаря ви,много сте мили! Но аз не смея да се зарадвам докато не го потвърди лекар.Даже на ММ още не съм казала и се чудя как да го направя,искам да е специален мометът...

# 86
dzveronika -. Стане ли въпрос за лекар, болница, изследване, все едно ще го водят на електрическия стол, така реагира  ooooh и моят овен е същия,когато казах обаче че не искам повече деца имам си едно и точка стана обратното сега той напира ама аз се дърпам  е не много  Joy Joy Joy но твърдя че съм размислила и искам  други неща на преден план.
аз пък се прибрах айде стига ми толкова работа за днес.ще изчистя и подредя и ще пия кафе на терасата ще се лакирам ей такива неща само за мен.
 Klara.  как се сдържаш незнам аз досега да съм изплюла камъчето ,дано да намериш твоя си спецялен начин да му кажеш Hug Heart Eyes

# 87
Момичета,благодаря ви,много сте мили! Но аз не смея да се зарадвам докато не го потвърди лекар.Даже на ММ още не съм казала и се чудя как да го направя,искам да е специален мометът...

Леле Клара как успяваш да си мълчиш... Mr. Green Аз няма да мога някой ден, ако се случи чудо, но въпреки всичко си права, че момента трябва да бъде специален.

# 88
И аз исках да е специален момент, да го изненадам така че да не знае какво да каже Shocked Ама ме излови гадината (той и без това ме подозираше нещо, а става рано като мен Angry) като правех фотосесията на първия тест, че изобщо ми се струваше мираж тая ми ти черта newsm78 Та още нямаше да знае, ако не беше ме хванал Twisted Evil До днес сутринта беше леко скептичен, но тази сутрин вече видя ясно втората и... дори ме подиграва, че вече ми личало Rage
dzveronika , нищо не пречи да пробваш тия маркери - може пък да дадат някаква светлина в тунела или поне насоки накъде да поемеш... знам ли, все по-добре от кълцай-проверявай newsm78

# 89
Ами аз реално не съм говидяла,че да му кажа Laughing снощи се прибрах късно,той спеше,днес е цял ден по задачи...освен по телефона да му съобщя,но определено искам да му видя реакцията Grinning на живо.

Общи условия

Активация на акаунт