Умеете ли да ползвате асансьор?

• 8 101
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
Возя се на асансьори само с по едно по едно копче-по-лесно е Shocked

# 46
На началния етаж няма как да са две копчета. Ако ти си на 1 етаж, натиснеш копчето и после тръгнеш по стълбите, а аз слизам с асансьора надолу така или иначе ми е все тая дали си там или не, защото аз излизам от там и приключвам с пътуването.

# 47
Много хубава тема. Видях я преди време,но не я отворих, щото нямах време. Сетих се преди малко и реших да видя за какво е. Честно казано, мислех си, че е за друго, но ще споделя след малко. Сега по темата. Не се дразня на хората, които НЕ ЗНАЯТ как да ползват асансьора. Че когато са за нагоре, трябва да натиснат горното копче, а когато са за надолу, трябва да натиснат долното копче. Самата аз не знаех за това до преди няколко години, докато не ме "светна" един колега. И оттогава си го ползвам. Не се качвам и в асансьор, който не ми е в посоката. Дразня се обаче на хората, на които и СЛЕД като им е обяснено как се прави, твърдят, че ги кефела тази наша "национална черта". Направо е невероятно. Помня, че много се радвах, като ми обясниха логиката, но явни си има чешити, дето обичат да правят разни неща на пук. От този форум съм се учила на много неща, променяла съм си гледни точки и винаги съм била благодарна, че съм научила нещо ново.

Сега да кажа на какво се дразня повече при ползването на асансьор. Дразнят ме тези, които излизат и задържат асансьора и чакат някой от семейството. А, аз чакам асансьора и искам да го ползвам. Да, ама не... Идиотът от долния етаж държи вратата отворена. Знам, знам... сега тези, които не ползват копчетата по предназначение и не застават вдясно на ескалаторите ще ме питат за къде бързам и като бързам толкова да си "хвана" стълбите... ooooh!

# 48
И аз не знаех кое копче за кой етаж е, скоро научих. Но това е, защото имам някакъв страх от малка към асансьорите и сама не влизам. Винаги с други хора.

# 49
Имам някакъв страх и при всяка възможност го избягвам, особено в България, където не е ясно техническото състояние на АС...За копчетата, логически съм стигнала до извода кое за какво е...Сега имам възможността да се возя в много модерни и широки АС, а наскоро се озовах и в отворен и непрекъснато движещ се АС / там копчета нямаше Grinning/,  който не спира на етажите, а човек трябва да реагира светкавично, ако не иска да скача или да пропусне етажа / и това в едно чужбинско министерство...честно казано, никак не беше приятно подобно асансьорно "приключение", дори ми беше страшно и завинаги ще го запомня като такова/...

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 19:38 от Karinche

# 50
  • Варна
Возя се на асансьори само с по едно по едно копче-по-лесно е Shocked

Правилно! Mr. Green

А иначе... имам страх от асансьори от дете. Рядко ми се налага да ползвам, още повече пък такива с по две копчета. В болници (да чукна на дърво) и търговски центрове (по свое желание) ходя рядко. Когато се налага, ако мога, ползвам ескалаторите или стълбите.
По логика съм схванала причината за наличие на две копчета и се старая да ги използвам по предназначение.

Тук пълна аналогия с ескалаторите няма, защото ако се кача в неправилната посока, не само ще преча на хората, а и аз самата ще си причиня по-дълго, и дискомфортно, пътуване с омразната кабина. Все пак, никой не се качва на ескалатор в обратна посока.

Karinche, това ми прозвуча ужасно. Как точно се слиза от това чудо?

# 51
# 52
beljata, наистина си беше страшно...Ще се опитам да го опиша:...Мисля, че го водят някакъв немски тип АС без врати, открит е и се движи в  една посока непрекъснато и не особено бавно Grinning /като застанеш с лице към съоръжението, виждаш два АС, вляво и в дясно от теб се движат, единият нагоре, другият надолу.../...Моето приключение беше в сградата на Външното Министерство на Германия...Аз повече не бих се качила на такъв, защото помня, че вътре беше по-скоро тесен и нестабилен и при повече хора, имаш усещането, че можеш да провиснеш, или да те избутат, някак си губиш равновесие, вестибуларният ти апарат започва да си показва дефектите...Наистина беше неприятно и не бих повторила никога, но бях придружена от служител там и нямаше как да се "отклоня" по стълбите... Simple Smile...Намерих из немския Гугъл снимки, дано се види нещо:

http://www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fdata8.blog.de%2F … p;ved=0CCIQrQMwAA

http://www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.gablenberger … p;ved=0CCUQrQMwAQ

# 53
  • Варна
Сигурно е въпрос на навик, вероятно реално придвижването става по-бързо, заради липсата на врати и спестяването за забавянето при спиране... Но иначе е като творение на садист... ooooh!

# 54
Много точно казано, Беличка! Те, немците, нали са много експедитивни и практични, та да не губят излишно време за копчета и врати...Но все пак ми стана комично, представяйки си, някой известен политик да се вози и да скача от подобно нещо...Не бих допуснала, че подобен АС има в точно тази сграда, и аз друг вид АС там не видях...Но беше страшно, без да преувеличавам, и не бих повторила...То е много смешно отстрани и опасно, ако ти го ползваш...И качването, и слизането...все едно се опитваш да скочиш в/от виенско колело...АС не спира и не бих го определила като бавен и удобен за качване/слизане...Дори има опасност от наранявания, контузии, падане...сто неща ми минаха през главата...Човекът се качи по навик със засилване, но ние малко позакъсняхме и няма да обяснявам как точно беше качването ни на същата платформа, при него... JoyИзисква се добра физическа форма и бързи реакции, определено... Simple SmileПредставям си, и ако си с къса и тясна пола...как ще е едно позакъсняло качване например... Simple Smile.При слизането пък, пропуснеш ли точният момент, просто... забрави!!! Simple Smile Аз например скачах по-рано, от страх да не остана в този чуден АС завинаги....Мерси за "извозването", дето се вика... Grinning...Малко луда работа, според мен!!!...Да не кажа, много...

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 22:01 от Karinche

# 55
Точно тази тема ме провокира да пусна тази за ескалаторите. До скоро и аз не знаех ,че като натискам и двете копчета и то често ,асансьора няма да дойде по-бързо, а даже напротив. Работя в 14 етажна сграда и точно поради този факт се разлепиха и листове с упътване как да използват хората асансьорите, когато са нагоре и когато надолу. Файда... почти никаква  Simple Smile

# 56
Точно тази тема ме провокира да пусна тази за ескалаторите. До скоро и аз не знаех ,че като натискам и двете копчета и то често ,асансьора няма да дойде по-бързо, а даже напротив. Работя в 14 етажна сграда и точно поради този факт се разлепиха и листове с упътване как да използват хората асансьорите, когато са нагоре и когато надолу. Файда... почти никаква  Simple Smile

Учудва ли те? Аз като гледам как реагират половината хора от двете теми за тези правила и направо ми призлява. Да си бил помолел като се разминаваш на ескалатора, да си бил хванел стълбите, ако те дразни това с асансьора...  Sick

# 57
Вие хубаво натискате копчетата, а спазвате ли инструкцията за товароносимост?
Справка - асансьорът в Майчин дом.

# 58
  • София
А аз веднъж се возих на асансьор, при който отвън си избираш етажа, на който искаш да отидеш. Беше ми малко странно като решение.

Друго, което забелязвам, е, че доста хора пушат в асансьорите, въпреки изрични знаци да не го правят. Толкова ли не могат да изчакат половин минута, за да излязат навън или пък да се приберат вкъщи и тогава да пушат?  newsm78

# 59
Вие хубаво натискате копчетата, а спазвате ли инструкцията за товароносимост?
Справка - асансьорът в Майчин дом.

Когато зависи от мен например, да естествено. Но доста хора не я спазват. При нас в сградата има две държавни учреждения и доста често хората се товарят като за последно. А  все пак асансьорите са доста стари и въпреки постоянната профилактика.. Абе не знам..надявам се да няма злополуки!!! Има си табели колко души и до колко кг е позволено.
Даже като се качи някой човек и му кажем, че вече няма място той се смее и казва..аа има още малко. Абе това да не му е маршрутка??!!  ooooh! Ако някой иска да умира ,да не замесва и други хора ...

Общи условия

Активация на акаунт