Съдомиялна-каква?

• 55 943
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
  • SF
Да, аз така направих.
Функциите им са доста сходни. Почти няма разлика в описанията. 45 см са за 9 комплекта, работят с 10 л вода, имат 5-7 програми (от които знам, че ще използвам максимум 2-3).
И съм се спряла на Candy, Indesit, Gorenje, но не знам защо. И не са окончателно подбрани. Пиша в темата, за да чуя мнения за тях и нови предложения.
Но от това, което видях в Технополис и в интернет, горе-долу съдомиалните, които гледам, са с много сходни функции. Може би основната разлика между моделите е, че едните имат дисплей, другите нямат. И са през 50 лв. разлика в цените.

# 121
  • София
Може да погледнеш децибелите и  енергийния клас, да избереш по-икономична и  по-тихата.
На мен много ми хареса, че взехме  такава с 2 малки кошнички за прибори, не с една огромна цяла. Аз за един ден пълня 1, иначе само щеше да ми заема място и да стои полупразна. А може да поискаш с въпросното допълнително чекмедже за прибори.
Виж да им е регулируема горната кошница, въпреки, че май при всички почти е.
На някои не им се прибираха всички стърчалки за чинии на долната кошница, което за мен е голям плюс.
И т.н.
Нашата има 6 програми, аз си ползвам активно 4.
Ако някоя има функция самопочистващ се филтър - също е +.

Може би ако посочиш конкретни модели, ще има повече коментари по съответните им показатели.

# 122
  • Варна
Да вмъкна едно дребно уточнение за тези, които тепърва ще купуват съдомиялна.
Аз взех Беко, възможно най-икономичният ми от към разход на ток и вода модел
http://www.technopolis.bg/b2c/details/680575/P11110301~1/Sadomiy … EKO-DIN-6830-FX30
Гледах, че разход на вода е 10 литра мисля и си викам "уау супер". Обаче програмите, които ползвам най-често мият съответно с 16 и със 17 литра.  Peace

# 123
  • SF
Да!! Това е хитър търговски трик!

А марките, на които съм се спряла (без да имам някакве сероизни, обмислени, смислени критерии и без да разбирам от марки) са Candy, Indesit, Gorenje и май Бош. Посъветваха ме да не е AEG.
И понеже не съм сигурна в нищо, пиша в темата.
45 см, почти еднакво шумни, клас А, с две кошници.. безплатна доставка, ако ги купя от интернет. Въобще - помагайте със съвети.
Ето първия ценен, дошъл от темата - разход на вода 10 литра, ама само на 7-ма програма (плакнене) Laughing

# 124
  • На брега на реката
Ами то на всички машинки разхода, който е посочен е за икономичната програма. На другите програми е по-голям, подвеждаща е тази информация, но не е невярна Hug.

# 125
  • SF
Но, за да разбера какъв е разходът на другите програми, ми трябва или откровено форумно мнение, или откровен и добре запознат консултант в Технонещо-си.

# 126
  • София
Те май на повечето си им седят книжките вътре, ако не са запечатани може да разгледаш конкретно програмите, би трябвало да пише ориентировъчно разход за всяка.

Аз за това ти писах и дда кажеш конкретни модели, не марки, а модели, ако има някой да сподели върху конкретен модел наблюдение, дали от тази или от другата тема.
Иначе на нас от както я имаме сметката за вода е с 5 лв по-малко и за тока също е надолу. Та - доволна съм. На моята си и пише като ориентир, за прогрлама, колко би следвало да хаби, но пък не е от посочените от теб марки, а и е по-голяма.Дават я 10 л разход, което и е някакво средно, може и до 7 да падне (изключвам предмиенето, което й е 4л), максималното й е 15л.
Иначе на някои от тези има модели и с 3 кошници, има и А+ поне... не А разход на енергия. Гледсай и сушенето колко е, че при някои от 45-ките срещам и В.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 17:34 от Angel_Dust

# 127
  • SF
Ох... не е лесно. Изобщо не съм се сещала, че сушенето може да е друг клас. Мислех, че А или А+ са за всичко.
Кой може да ми каже от коя от тези марки е много доволен, с дисплей или без дисплей и много ли е важно да има дисплей?

# 128
Здравейте  момичета ! Моята е електролукс  -нямам забележки никакви . Имам я от 3 - 4 год взех я от Технополис  45см и въпреки че живея сама на 2 3дни я пускам . Има някаква еко програма  уж икономична на нея мия справя се идеално  Мисля си че всички правят едно и също важно е какви препарати се ползват ,сол,гланц, филтъра да се чисти редовно съдовете да се редят правилно ....Ей тия неща са важни! Иначе и скъпите и евтините работят на един принцип и правят едно и също !

# 129
  • SF
Този филтър къде се намира и как се чисти?
На моята никога не съм чистила филтър, а само съм я пускала без чинии в нея, с един специален препарат, който да я изчисти. Това съм го правила рядко - 2 пъти в годината максимум.

# 130
  • София
На моята (а и на повечето, които гледах), е под долната кошница до отделението за сол.  Нашият се води самопочистващ се, наистина съм го отвивала 2 пъти и е напълно чист. Иначе се мие на  чешмата, под струя вода, ако има нещо замърсено е показано и с четка.

Също по принцип се отвиват и перките и се чистят, като пише ако има запушена дюза с клечка за зъби внимателно да се почисти дупчицата.

Препарата мисля си е отделно, тук по темите пишат, че пускат с препарат всеки месец. Аз мисля на 2-3 месеца.

# 131
Да и на моята е под долната кошница до отделението за сол . До сега не е бил мръсен ама аз редовно го мия ( то не е трудоемко) а  отделно с препарат за съдомиялни цялата без  съдове на висока температура (което скоро не съм правила)  Та това и е профилактиката ,като има и сол и гланц няма начин да не е отличен резултата пък каквато и марка да е  Peace

# 132
зависи и колко мръсни са съдовете, които се слагат. Четох, че има дами, които ги изплакват предварително. Аз не го правя, само избутвам с хартия едрите остатъци

# 133
http://www.tehnomix.bg/ariston-lsf-835-x

http://www.technopolis.bg/b2c/details/680580/P11100501/Sadomiyal … -BEKO-DSFS-6831-X

http://www.tehnomix.bg/whirlpool-adpf-872-ix

Здравейте!  Може ли да ви помоля за съвет относно съдомиялните, които съм набелязала.

Първата ми се струва, че е с най-много екстри, но пък е най-неикономична. Бекото е най-икономичен клас и май най-много клоня към нея заради положителните отзиви от други потребители. Последната пък е с дълга гаранция, но то и на другите може да се удължи, та вия какво мислите?   

# 134
И на мен Бекото  ми хареса  от тези трите
Колкото и екстри да има  в крайна сметка ще ползваш 1-2 програми  и като и слагаш качествени препарати  ще си мие без грешка .  От всички екстри  според мен най важно е да е икономична  защото ток и вода си вървят на всяко пускане . За гаранцията - като си доплатиш всички я удължават ако искаш ( аз не съм го правила никога ) .
Беко нямам нищо , но съм чувала  хубави отзиви . Всъщност на майка ми климатика, прахосмукачката и микровълновата са и Беко и не се е оплаквала .

Общи условия

Активация на акаунт