Съдомиялна-каква?

• 55 882
  • 299
  •   1
Отговори
# 15
Ние сме трима с миялна за 8-9 комплекта.
Избрахме такава, която да пълним всеки ден. По-голяма ни е точно на границата - малко за 1, много за 2 дена.
Но според мен членовете на семейството не са толкова определящи, колкото традициите в семейството. Всеки трябва да си прецени колко готви и какви съдове ползва.
Ние обикновено на обяд правим супа, вечер тава/тиган с нещо и купа със салата. Отделно чаши и чинии.

Ето едно примерно зареждане, което е даже рехаво, още може:
Горния етаж
Долния

Candy е нашата. 7 г. я ползваме. Но за следващата и аз ще взимам 2 употреба или нова Миеле. Имаме пералня и сушилня, на светлинни години са от всичко масово. Просто нищо общо.

# 16
  • София
Човече, мерси за нагледния материал, май 12-13 ще ми е по-добре, дори не винаги да е натъпкана , понякога имам повече от това, което ти си показала...пък и по-големите като че ли са с по-добри показатели от към шум и  разход, но задължително ще ги гледам и на живо...но ако ще ми заема толкова място, като, че ли все пак предпочитам да побира повече.

# 17
На мен ми е много малка и неудобна 8-9 комплекта.
Майка ми са с такава и не мога да сложа тава и ненджера примерно отдолу една до друга..
Голямата си е удобство отвсякъде.
Но това си е мое мнение .

# 18
Аз затова казвам, че зависи от количесвтото на съдовете за деня  Peace
Моите родители взеха голяма, трима са, готви се всеки ден и не успяват да я напълнят. Седи за следващия ден. Като идем на гости и станем шестима я пълним, но не винаги.
Понякога се случва да пуснем 2 за деня, не е проблем. Но е примерно 3 пъти в месеца.
За разхода - и при двете е малък според мен. По спомени за водата 12-3 към 18-9 литра.

# 19
  • София
Човече сравнявам примерно бекото, което съм си харесала и едно 10 комплекта
12 - А++    9 - А на  аристона за 14 комплекта го дават А++
12- 43Db   9 - 49Db                                                            44Db
12 - 10L    9 - 13L                                                               9L
Разлика в цената 50лв...

Аз не мога 2 дни да чакам миялна, защото на втория ще се събудим без съдове Embarassed. Не ме притеснява и да не я пускам съвсем пълна (предполагам не се отразява на качеството на миене, ако не е пълна съвсем). Място имам ще я сложем вместо пералнята, така че даже 45 см, ще ми дойде куца една такава  ширина. Странно как 12,13 и 14 комплекта ги   слагат в едни и същи външни размери...

Само ме изпопритесниха хилядите им препарати, ароматизатори, сол и не нам какво си...

# 20
И аз предпочитам да пускаме всеки ден, а пък празна ми е жал да пускам  Blush

За препаратите - цените в България са надути до не знам си къде.
И в другата тема писах, вече купувам само от Австрия Alio 70 бр. таблетки за 3.50 евро и мият перфектно. Само със салфетка обираме едрите неща - нито тави, нито тенджери предварително минаваме с тел или гъба. За първи път и силно релефната ни форма за кекс успя да оближе без грешка. Тук подобно нещо ще го получиш на цена доста пъти отгоре.

Но съм минала през почти всички марки, като си купиш ще ти е интересно да пробваш  Mr. Green

# 21
  • София
аз принципно не обичам да пробвам наред, обичам едно нещо като си го харесам да си го ползвам все него.
Тези таблетки как си ги купуваш... чекнах в немското амазон, но не ги намирам.

# 22
  • София
Моята е много стара и не мога да се изкажа за актуалните модели. От опит с други уреди - колкото е по-проста и има по-малко изгъзици, толкова по-добре работи. Тъй или иначе, реално се ползват 2-3 програми.
Добре е да е голяма, за да си завираш безпроблемно тавите - моята е 45 см и на долното ниво мога да сложа само тавата от печката, за друго няма място. Много-малко съдове - работи всеки ден. Не разбирам трупането с дни на мръсни чинии и убеждаването, че изобщо "не миришело". Затова е машината, да мие и да пее.
Сол трябва да се ползва заради йонообменника на машината - това е нещо, което ще купуваш веднъж годишно
Гланц - по желание.
Препарат - който е на промоция. Не излиза кой знае колко скъпо, в никакъв случай не е 30-40 лв. месечно.
Относно щетите по съдовете - нямам паднал тефлон за 7-8 години. По-евтините препарати са по-агресивни и някои от тях могат да ти прецакат някои шарки, не е задължително. От масовите марки в бг най-много съм доволна от Сомат, Финиш е гола вода, лидълските ми дерат чашите. Не експериментирам, защото миялната ми е проста и мие с каквото й сипя. Абсурд е да влача или поръчвам от чужбина.

# 23
аз принципно не обичам да пробвам наред, обичам едно нещо като си го харесам да си го ползвам все него.
Тези таблетки как си ги купуваш... чекнах в немското амазон, но не ги намирам.
Стига бе вие добре ли сте ?
При толкова голямо разнообразие в бг на таблетки за миялни ще поръчвате отвън .
Мъжа ми купува винаги от възможно най големите опаковки финиш около 90-100 броя вече не помня кога ги купи /много отдавна беше/ , редовно пускат промоции много изгодно .

# 24
  • София
Е, чак пък дали сме добре...със сигурност бих си сметнала с транспорт и т.н. и ако излизат 2 пъти по-евтино от например същите тук, да бих си поръчвала (това  сомат, финиш, калгонит и т.н., които тук не са евтини или нещо много хубаво, което у нас не се продава ), след като например съм пробвала и съм си харесала марка.

# 25
  • с/у ОколоМръсТното
НЕ робувайте и не плащайте за марки. Няма особен смисъл.

Мразя и не препоръчвам таблетки всичко в едно  Crazy Tired Naughty

Сипваш сол и блясък при първо пускане и после само допълваш с бляск на няколко месеца. Миялната пуска по 1-2 капки при послено плакене и препаратът е супер икономичен.

Ползвам и препоръчвам само ФИНИШ (прах):

Блясък пак само на Финиш...

http://www.finish.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF … %80%D0%B0-finish/

Гледам, че тук съветите са същите като моите  Mr. Green

НЯМА мирис, гняс, мухъл или почистващи цикли. Е, след близо 10-ина години ползване нон-стоп на миялната ми, виждам поизядени пластмасови части от праха, но все пак уредът ми е близо 20 годишен вече.

# 26
  • София
ясно, значи гела и солта да не ме притесняват. А този прах, Шани за колко време ти стига?

# 27
  • с/у ОколоМръсТното
О-о-о, трудно ми е да ти кажа...  Rolling Eyes
Никога не съм засичала. Понякога пускам една миялна дневно, друг път 2... Рядко е имало дни без да пускам... И въпреки това не знам.
Но си правя изводи, че е поне за 2-2.5 месеца, щом не мога да запомня... Simple Smile
Миялната ми е 45см. Ако има значение за теб. Не слагам много прах, че и без това е доста агресивен. Ползвам една сравнително "лека" програма. Изчиствам старателно всички посуда, преди да ги сложа в миялната. Ако ги трупам, никога това не става в уреда, а на мивката.

# 28
  • София
Ако ще се чисти старателно предварително посудата, къде идва смисъла от моялната?

# 29
Нищо не съм чистила или измивала едва ли не предварително на мивката. Аз, ако ще я плакна на мивката направо ще си я измия. Слес всяко миене почиствам филтъра и не съм имала проблем с останала храна по съдовете или неизмити съдове.

Общи условия

Активация на акаунт