Съдомиялна-каква?

• 55 879
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Финиш е най-рекламираната марка. Така че звучи малко смешно "не робувам на марки".
Нищо лично.
От другата тема научих, че на Лидл и Кауфланд таблетките са добри.
Както казах, ползвам на Лидл.
Аз харесвам всичко в едно.
Съдовете само ги плакна леко предварително, а понякога ги слагам направо.
Обаче тава от пица миялната не може да измие съвсем добре.

# 31
  • София
Ако ще се чисти старателно предварително посудата, къде идва смисъла от моялната?
Чистят се остатъците от храна. Предполагам го правиш и когато ги миеш на ръка. Няма как да набуташ в машината чинии, в които има примерно парчета картофи, домати или кокали от пържоли. Също както не изсипваш всичко това в мивката.

# 32
  • София
За парчета, остатъци храна ок, но ако трябва всичко да се плакне предварително и да се потъркат тенджери, тави, тигани....  наистина ми изчезва смисъла, то докато плакна и търкам, просто ще ги измия така или иначе. Wink

# 33
Стига бе вие добре ли сте ?
При толкова голямо разнообразие в бг на таблетки за миялни ще поръчвате отвън .
Мъжа ми купува винаги от възможно най големите опаковки финиш около 90-100 броя вече не помня кога ги купи /много отдавна беше/ , редовно пускат промоции много изгодно .

На каква цена горе долу? Моите са 70 бр. за под 7 лв. без никаква промоция. И мият по-добре от Финиш.

Angel_Dust, наш приятел ни ги носи, не знам има ли ги тук по магазинчетата за паралелен внос.

За парчета, остатъци храна ок, но ако трябва всичко да се плакне предварително и да се потъркат тенджери, тави, тигани....  наистина ми изчезва смисъла, то докато плакна и търкам, просто ще ги измия така или иначе. Wink

Peace
Достатъчно е да ги махнеш с една салфетка и няма нужда да търкаш нищо, но зависи от препарата, не всички успяват да измият тези неща.

# 34
  • ВАРНА
Взех си Бекото/6833/ преди месец. Препоръчвам я с две ръце.
От темата за препаратите за съдомиялна разбрах че най-добре е таблетките да не са 3,5,10.. в 1, а обикновени и отделно да се добавя сол и гланц. С миялната получих две таблетки Finish,а след това си взех Claro/излизаха по 23ст./ и не виждам разлика.

# 35
  • София
А какво ще кажете за марката MAYTAG?

# 36
  • Варна
И аз да използвам темата и да питам какво да избера:

Виждам, че има страшно много хора, доволни от Беко. Чудя се между две (сайта на Технополис не работи):
http://www.buy-bg.com/sdomiyalna-za-vgrazhdane-beko-din-6830-fx30.html
http://www.buy-bg.com/sdomiyalna-za-vgrazhdane-beko-din-5839.html

Първата е по-икономична от към ток и вода (10 литра) и за 13 комплекта, втората (13 литра) пък има 3 перки и 3 кошници, но пък пише за 12 комплекта.  newsm78

И за трето се чудя, дали да не взема нещо немско от уредите с транспортни дефекти, макар, че клоня към чисто нова Беко.  newsm78

# 37
Вземи си ново .
Тия втора употреба уж с трансп. дефекти понякога дават/след изтичането на гаранцията им/ такива дефекти , че не си струва ремонта им после.

# 38
Виж какво е разстоянието между кошниците. Да не се окаже, че не можеш да сложиш нещо по -високо. Аз лично, както вече писах съм много доволна от уредите им.  Peace

# 39
  • Варна
И аз си клоня към ново Беко. А чуденката ми между двете Беко не е толкова заради 3-те кошници на едната, колкото за трите перки. По моята логика би трябвало да мие по-добре или аз се впрягам много.  newsm78

В технополис ги нямаше тези изложени и не успях да ги видя.

# 40
Избери тая с 3 перки. Старата ми миялна беше с 2 перки, а новата е с 2 перки и най- отгоре душче. Втората мие много по-добре.

# 41
  • София
А някой има ли мнение за тази? http://www.whirlpool.bg/app.php?mode=viewproduct&id=26&p … ;color=&diff=

# 42
  • с/у ОколоМръсТното
Ако ще се чисти старателно предварително посудата, къде идва смисъла от моялната?

ами ако НЕ са ти дълбоки джобчетата, не го прави Wink Дебело подчертавам, че миялната машина НЕ Е кошче за боклуци и отпадъци.

Ако не съм се изразила правилно, съжалявам... СтаваШЕ дума да не робувате на марки миялни машини. Не на прахове...
Аз,  L'Agent ползвам миялна машина от средата на '90те и ползвам само Калгонит (тогава така се зовеше).

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 09:38 от Шани

# 43
  • София
Шани далеч съм от мисълта да оставям  остатъци от храна, до и предварително да е изплакната до  бяло чинията, ми идва прекалено ими се загубва смисъла.
Иначе една от всичките които гледахме по разни сайтове беше с мелница за отпадъци на изхода Wink

# 44
  • Варна
Виждам, че има страшно много хора, доволни от Беко. Чудя се между две (сайта на Технополис не работи):
http://www.buy-bg.com/sdomiyalna-za-vgrazhdane-beko-din-6830-fx30.html
http://www.buy-bg.com/sdomiyalna-za-vgrazhdane-beko-din-5839.html
Да дам отчет. Взех си по-икономичната и по-скъпата. В Технополис този път имаше другата с 3-те перки. Е как ли не се чекнехме с "консултантката" - 3 перки не видяхме. 3-тата кошница е едно малко нещо най-отгоре за прибори за хранене, а под него място за наредени изправени чинии сякаш нямаше. Изнервих се от толкова много мислене коя е по-добра и от "компетентността" на консултантката, която стигна до заключението, че в сайта има грешка и за 3-те перки, и за 3-те кошници и си взех по-икономичната.

Друго, което ми направи впечатление при проучването на двата модела в интернет: и двата ги няма в официалния сайт на Беко за БГ. Единият се намира само в немски сайтове, другия модел излиза само в чешки сайтове.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт