Негативизъм към благотворителност, която не разбираш. Защо?

• 13 887
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Темата за какво е тогава, не разбирам, щом не е за и против кучетата. Негативните коментари за определена "благотворителност" са продиктувани от нетърпимост към кучетата, какъв друг отговор се очаква да получи авторката? Thinking

...
 Недопустимо просташко поведение е да правиш сметка на чужди пари, или да караш някой да се чувства едва ли не виновен как си ги харчи.
...
То не е "сметка на парите ти", а неодобрение на идейно ниво. Защото за мен справедлива кауза е популацията на бездомни кучета да бъде премахната, а не да ги лекуваме, пускаме на свобода и прочее. Така че като се сформира кауза за евтаназията им, ще се включа с дарения, нищо че осигуряването на нормална среда за живот, без глутници и среднощен кучешки лай, е работа на държавата.
Надявам се, че кучкарите са достатъчно благородни и възпитани и няма да коментират начинанието.

# 151
Ако е благотворителност за лечение на таралеж, ще има ли негативни коментари? newsm78
Все пак ги даваш за таралежа, не за ''болните деца''

# 152
Решението на тези проблеми е елементрано и после няма да има нужда нито вие да дарявате за евтаназия, нито ние за лечение. Тези същества не сенпоявяват от въздуха на улицата. Като се приеме закон за задължителна кастрация и чипиране на животните няма да има кой да ги изхърля. Като изхвърли своето глоба о толкова. Всички от улицата в момента в приют. Като няма откъде да се появяват нови всичко е ок. Не е атомна физика. Просто е , но явно някой няма интерес от това. И да много от НПО-тата гушкат яки пари,защото това е доста добър бизнес, освен всичко друго.

П.с Елица, на никакво ниво нямаш право да не одобряваш,  коментираш или отправяш упреци към някого. Това, че ти не споделяш нещо не значи, че аз трябва да съм на същото мнение. Ти твоите, както казах си ги харчи както намериш за добре. Ми утре някой ще дойде да ме пита що не си дарявам цялата заплата на църквата, щото така е правилно. Айде моля ви се. Който си има пари да си ги харчи. Какво ви бърка вас, че ще го играете чак на съдници !

# 153
Като изхвърли своето глоба о толкова.

И колко трябва да е тази глоба ? Защото човек може да си изхвърли кучето, да си плати глобата и хич да не му пука.

# 154
  • София
Бъмбълби, гарантирам ти, че ще са по-малко.

Без евтаназия ще трябва да чакаме наличните хиляди бездомни да измрат поне 10 години, не зная кой ще поеме разходите по отглеждането им.

За пръв път чувам, че нямам право да коментирам, ако имате, някакъв текст от закон може да ми цитирате.

# 155
Като изхвърли своето глоба о толкова.

И колко трябва да е тази глоба ? Защото човек може да си изхвърли кучето, да си плати глобата и хич да не му пука.

А, вие какво предлагате ! Да го вкараме в затвора или да го пребием с камъни ? Законодателят преценява размерите на наказанието, което ще предвиди. У нас проблемът не е в размера, а в липсата ма събираемост. И 10, 000 лева да е глобата , и 50 лева все тая. Ганьо знае, че няма да я плати и не му дреме.

# 156
О, аз възприемам темата по скоро като отнасяща се за критиката като такава. Не знаех, че е за кучетата. Simple Smile
Довечера ще ви кажа кво мислят за критиката толтеките, че сега немам време.

# 157

Без евтаназия ще трябва да чакаме наличните хиляди бездомни да измрат поне 10 години, не зная кой ще поеме разходите по отглеждането им.

Защо ще ги чакаш да умрат. Ето работа на НПО-тата. Всички се прибират от улицата и им се търсят домове. Тежко болните се евтаназират. Парите от дарения. Вие доволни, че няма глутници. Всичко е цветя и рози  Wink

# 158
не знам само как не разбрахте,че едно 90% от хората във фейсбук,които "събират" пари за животни,всъщност отиват в тяхния джоб и това всъщност е доста проспериращ "бизнес"
И аз такива съмнения имам.

Защо ще ги чакаш да умрат. Ето работа на НПО-тата. Всички се прибират от улицата и им се търсят домове. Тежко болните се евтаназират. Парите от дарения. Вие доволни, че няма глутници. Всичко е цветя и рози  Wink
Всичко е цветя, рози и кучешки лайна.

# 159
Чудно от къде, като няма да има " помияри" ?!? Но понеже на теб и котките ти пречат, значи не е само това проблемът. За сведение съм виждала и бая човешки лайна по улиците. Като ти знам логиката не смея да попитам какво според теб е решението.

Хора, като теб нямат угаждане. За голямо ваше съжаление се налага да съжителствате и с други живи същества - говорещи, лаещи, мяукаши, кукуригащи , кукащи, свирещи и т.н

# 160
  • София
Скрит текст:

Защо ще ги чакаш да умрат. Ето работа на НПО-тата. Всички се прибират от улицата и им се търсят домове. Тежко болните се евтаназират. Парите от дарения. Вие доволни, че няма глутници. Всичко е цветя и рози  Wink
Ох, ха дано! Да почват да събират парите, със сигурност няма да срещнат негативни коментари.

# 161
Чудно от къде, като няма да има " помияри" ?!?
Че основните замърсители не са уличните, а домашните кучета.
Те пък вина нямат, че масово стопаните им са прости и не почистват след животното.
Котките са голяма напаст в Бургас специално и не дразнят само мен, колко чудно!

# 162
Елица, доста хора викат, ха дано, но явно някой наистина има финансов интерес това да не се случва. Далеч съм пт мисълта, че на никой не му е дошло на ум решението, което в белите държави отдавна е намерено. По-интересното е защо не се прилага.

Nikol, за прости хора, както писах - глоби. Не разни псевдо инспектори към общината да си бъркат в носа. Мен ме дразни не по-малко от теб да видя кучешки лайна по тротоара  Sick
Котките стават повече, когато намалеят кучетата.После пък става напаст от гълъби и плъхове. Изобщо....

# 163
Защото оправдават пред себе си собствената си апатия , безчувственост , злоба и незаинтересованост , за това.  По-лесно е с мачкане и заяждане да принизиш чуждите възгледи , за да не усетиш своите собствени поставени под въпрос. Ако някой е в мир с разбиранията си , няма да ходи целенасочено да тъпче и бясно да отрича чуждите.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 164
  • София
Bellisima, реално обаче и вие сте в кюпа. С даренията си поддържате едни организации, които имат интерес популацията да се поддържа висока, съответно има повече болни и нещастни кученца, нуждаещи се от подпомагане, равно на повече средства за усвояване.

Освен това основната част от любителите са привърженици на метода с връщане на кучетата на улицата, който за мен е абсолютно неприемлив.

Общи условия

Активация на акаунт