На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 689
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ние бяхме миналия юли, останахме много доволни. Писала съм доста подробно, и снимки пусках.
Параход също е писала за градчето, както и blackisback.

Ако напишете Неос Мармарас + бг мама в гугъл, излизат резултатите  Peace

Ето моите писаници:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=733816.270;topicrefid=20

Ето на Mur:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484256.0

# 631
  • София
Таис    bouquet    bouquet    bouquet

stenmark, и аз на два пъти питах за отзиви за Неос Мармарас, но никой не се включи.

Мисля, че сме писали покрай Порто Карас и другите хотели наоколо.
Неос Мармарас, приятно градче, крайбрежни алей, заведения и кафенета.
Градчето е много красиво разположено, малко като в театър. Нали знаете защо се казва така, по турски, от бежанците от Мармарис. Питате какво интересно наблизо, няма много, старинното селище Партенонас, винарната на Карас, някоя и друга църква. Ако се отдалечите малко ще намерите повече забележителности. С лодка може да се отиде до Келифос-остров, защо ли се казва така, сетих се, прилича на костенурка, не че има. 
Два плажа отстрани, единият отива до Порто Карас, Мain beach. Има син флаг, пясък. След това е комплекса и неговият плаж. Тук е известното заведение Makis.
От другата страна е Paradisos, на него има и пясък и камъчета, повече в единият край. Мисля, че също имаше син флаг. Тук съвсем наскоро бяхме в ново заведение/поне аз така мисля/ Stamnagathi, съчетава се отлично с плажа.
Ако има нещо конкретно, питайте...

# 632
  • софия
Много се ядосвам, харесах си настаняване в Агия Ефимия и не ми отговарят на мейла, писах им и във фейса, и там нищо. Има ли смисъл да им звъня?

# 633
peterky2002, Keit, Параход,благодаря! Волос го мислехме, че уж по магистралата за по-лесно и бързо. Но като ще губим ден в път,може би ще е по -добре както казвате по крайбрежния път и някъде там да се спи Simple Smile Само ме притеснява не е ли много завойчест пътя,че аерон (или каквото има срещу повръщане) ще трябва да взимам? Simple Smile
Параход, и него, и други къмпинги гледах, но друго си е там да го видим. А и май късно се сетихме, може да е вероятно където има място да отседнем Grinning

# 634
  • София
Момичета, при нас нещата рязко се промениха с отпуските и още утре потегляме към Лефкада. Букнахме хотелче във Василики, плажовете горе долу проучихме и набелязахме. Ако някой има инфо за хубави кръчми във Василики да казва.... А ако има и други нашенци там, ще се радваме да се видим из плажовете.... Simple Smile

НИКОЛ111
За теб, да си подготвена, таверни и барчета и не само...

Василики   топъл албум

Пробвайте Miramare и Ocean's, не съм много очарована, но не съм капацитет и критерии относно храната, признавам си. Не давам съвети и не взимам участие в теми относно хранене.
Като си поръчвам само салати и плодове, гледат ме учудено. Но се пробва всичко, с узо и дзадзики, най-вече хората с мен.
Виж барчето и мен ме кефи...
Приятно пътуване и невероятно изкарване.....

Блед, невероятни снимки.... Къде отседнахте на Лефкада? Би ли препоръчала студио за 4 - ма , на брега, близо до таверни, ненатоварен пясъчен плаж.... или са ми много изискванията Simple Smile ?Благодаря!

Приверете студия Sunset
http://www.sunsetstudios.gr/
 Миналата година бяхме там - стаите не са с много приовлекателно или ново обзавеждане, имат си кухничка, но за сметка на това гледката от стаите е невероятна.
Намират се точно ан един от хубавите плажове на острова - Катизма.
salex n , благодаря за съвета   bouquet,  колко далече е от брега ? Не мога да се ориентирам по снимките , а и нищо не пише newsm78

# 635
  • Варна
А ние заминаваме в петък пак, късно вечерта, този път с детето. За мой срам, още не знам дали за Евия, или Корфу, нещо не мога да реша. Има време, де  Joy

Много се радвам , че се завърна в темата , дано  имаш желание и ти остане време за едно цветисто описание на Наксос.Това , че се каните да ходите пак на Евия значи ли че там по ви харесва от Наксос. 

# 636
  • София
Нее, просто още не съм открила сайт, който предлага евтина телепортация.
Ако намериш, свиркай  Simple Smile

Двата острова са коренно различни, всяко сравнение би било нелепо.

До Наксос пътят ни беше 1000 лв (фериботни билети, тол такси, дизел), и не можем да си позволим да даваме същите пари само за транспорт през месец. Затова сега се ориентирах към място в рамките на 500-600 км и прилични фери билети. Корфу и Евия идеално се вместват.

Тасос също се вмества, но за моя изненада, от десетина дни в букинг-а за него ми излизат някакви астрономически цени  Shocked

# 637
Момичета, при нас нещата рязко се промениха с отпуските и още утре потегляме към Лефкада. Букнахме хотелче във Василики, плажовете горе долу проучихме и набелязахме. Ако някой има инфо за хубави кръчми във Василики да казва.... А ако има и други нашенци там, ще се радваме да се видим из плажовете.... Simple Smile

НИКОЛ111
За теб, да си подготвена, таверни и барчета и не само...

Василики   топъл албум

Пробвайте Miramare и Ocean's, не съм много очарована, но не съм капацитет и критерии относно храната, признавам си. Не давам съвети и не взимам участие в теми относно хранене.
Като си поръчвам само салати и плодове, гледат ме учудено. Но се пробва всичко, с узо и дзадзики, най-вече хората с мен.
Виж барчето и мен ме кефи...
Приятно пътуване и невероятно изкарване.....

Блед, невероятни снимки.... Къде отседнахте на Лефкада? Би ли препоръчала студио за 4 - ма , на брега, близо до таверни, ненатоварен пясъчен плаж.... или са ми много изискванията Simple Smile ?Благодаря!

Приверете студия Sunset
http://www.sunsetstudios.gr/
 Миналата година бяхме там - стаите не са с много приовлекателно или ново обзавеждане, имат си кухничка, но за сметка на това гледката от стаите е невероятна.
Намират се точно ан един от хубавите плажове на острова - Катизма.
salex n , благодаря за съвета   bouquet,  колко далече е от брега ? Не мога да се ориентирам по снимките , а и нищо не пише newsm78

Буквално над плажа се намира хотела , на не повече от 100 м. Пак казвам, да имате в предвид, че стаите в студиата са с поостаряло обзавеждане, всичко си работеше, но пък гледката от всяка стая е уникална...

Търся предложения за настаняване по западната част на Корфу и как мислите - ще имаме ли проблем, ако отидем и на място потърсим студио/апартамент някъде около 06-07 Септември?

# 638
  • София
Аз имам питане. Някой ползвал ли е вече  влака София-Солун-София? И какво е разстоянието от гарата до летището и как най-бързо става придвижването?

# 639
Теди,
доста голямо е разстоянието, така на око може би 20-30 км,
сигурно си забелязала, че летището е по пътя за Халкидики. От гарата пътува автобус 78, но предполагам, че най-бързият начин ще е с такси. Но ако имате достатъчно време, градският транспорт си е напълно ОК.
Влака съм го ползвала преди да го спрат, беше бавен, но хубав (чист, удобен с цели вагони със сепарета - не отделни купета), сега само му се точа, не знам дали пътува същата композиция.

За Неос Мармарас има две-три неща, които трябва да се знаят на първо ходене - градчето е с много стръмни наклони и голяма денивелация и това е малко шокиращо при първо-второ шофиране, улиците са еднопосочни и с паркирането е малко зор. За центъра се паркира на пристанището от страната на Парадисос (безплатен общински паркинг), близо до там е и лунапаркът, както и голяма част от рибните таверни.
Около централния кей и "пъпа" на града, където тръгва корабчето за Порто Карас, хич не влизайте с кола Grinning
"Градският" плаж започва южно от стадиона, там има също места за паркиране. През август ще е пълно с руснаци.

Пипилота Ментолка,
Папа Неро е като че най-добре устроеният, съчетание между плаж, природа и удобство. Иначе има един в Като Гацеа от западната страна, но там е много тъпо място, близо до Волос и ще са ви далеч всички забележителности и хубави плажове. Другите два Кастри и Луиза са в югоизточната част, близо до Платанияс, Кастри е с по-хубавия плаж, но самият къмпинг изглежда смотан. Тези знам, може да има и други. Не съм обаче голям познавач на този тип почивка.
Смятам, че ако отидете в делник, ще намерите места, гърците се изсипват петък вечер или събота. Завои има, но не се шашкай, ще карате внимателно и по-бавно и туйто.
Но те са на полуострова, като минете Волос, в района на Катерини под "крайбрежния път" се има предвид магистралата Атики Одос Grinning Плака Литохоро, Лептокаря, Платамонас, Пантелеймонас, Неи Пори - всичко това са села на плажа на 2-3 км от главния път, където можеш да потърсиш евтино настаняване. И така за втория ден пътуване ще ти останат около 150 км път, два-два и половина часа със завоите на Пелион.

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 10:17 от Параход

# 640
  • София...........
Tаис , и аз се радвам да те видя в темата   bouquet

# 641
  • София
Благодаря   bouquet

# 642
Здравейте!
Някой дали има информация колко струва фериботът от Александруполис до о. Самотраки в двете посоки - за кола +3-ма пътници в нея, единият - дете.
Благодаря предварително, ако някой се включи по въпроса   bouquet

# 643
Здравейте, момичета  Hug

С мъжа ми най-накрая решихме да отидем в Гърция, след като аз доста години се дърпах и сега сме в страшна чуденка за мястото. Единственото, което е решено, е да бъде на Ситония. И понеже сме само за 4-5 дни, гледаме да е в северната част. Казаха ми, че Никити е хубаво, но нищо повече. Разгледах темата, но освен на първа страница, не видях други мнения за там. Ако може някоя от вас да ми даде по-подробна информация за плажовете там (дали са хубави, със ситен пясък, синя вода... искам да я видя тази прословута синя вода  Laughing) и като цяло за градчето, ще съм ви страшно благодарна. Иска ни се да не е голяма гъчканица и ако може, да е спокойно, така че, ако се сетите за друго място, казвайте. Ще заминем на 09.09, няма да е в разгара на лятото. Изобщо всякаква информация ще ми бъде много полезна  Hug

# 644
Никити е едно от селищата за които е писано най-много в темите назад. За настаняване, плажове, таверни и т.н. Просто потърси с търсачката на форума или чрез гугъл. Плажовете ги има на първа страница - подробно описани и с местополжението им.

http://sithoniagreece.com/halkidiki/beaches/?multi_city=0

Около 10-15.09 на Ситония започват лека-полека да развалят бийч баровете.

Общи условия

Активация на акаунт