На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 477
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Great minds think alike, а Simple Smile
То и няма много информация, изглежда, че няма почти нищо там. Риболовен, рибовъден район, имало в Сагиада хубави кръчми с риба и скариди.
Ето и един стар пътепис на познат, но е наистина много стар - 2006 г., кой знае колко неща са се променили оттогава.
На Дрепано обаче пратихме тамън две "делегатки" миналия септември и за него е доложено в темата, със снимки Grinning

И още една снимка

Селцето изглежда съвсем малко.

# 691
  • Sofia
Параход е дала на първа страница много ценни сайтове, разгледай ги. Освен букинг, ползваме и директна връзка със собствениците, често пъти е много по-изгодно.

Блед, благодаря   bouquet
Чудесни снимки!

И аз предпочитам лично да си контактувам. Разглеждах сайта и като се поразхових и в нета изскочиха някои неща мерси.   bouquet

Блед ти в хотел Одеон ли беше? Доволна ли си ако си била там?

Параход мерси

# 692
  • Sofia

Laughing и в подписа ми го има.

# 693
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.msg28203432#msg28203432
Пост 404
И то съвсем скоро...
Албания също, от Sagiada до Саранда, Вльора, Дурас ми е позната, чак до Шкодренско езеро.
Ако на някой му трябва.
Блед, прочетох този пост, но не получих много информация от него. Освен устието на реката, какво има там. Плажове например? Заблатената зона - пълна ли е с комари? В Сагиада има ли нещо за правене, място за спане? Забележителности някакви, или природни гледки? Има ли други населени места след Игуменица, освен Сагиада - виждам едно Кестрини, няколко км във вътрешността?
Параход
Какво да кажа, като разказа по този въпрос няма да е за тази тема.
Права си информацията не е много, но тук повечето е история, а темата е за море.
Нали знаеш, че ако подхвана миналото, за което споменавам спирка няма. А тя наистина е много, точно и за това минах от там.
Района от гледна точка море е под всяка критика. Има плаж на север  Sagiada-Beach, камъчета, малко сянка да си скриеш колата и това е.
Пред селището, към морето по път се отива до красиво полуостровче, малък пристан.
Нито сме търсили хотел, нито сме видели, може и да няма, не съм проверявала. Селището е разделено на две части, плюс полуострова.
Селища наоколо има, най-близо е Asprokklisi и след това Smertos. Но това са места с много малко жители 200-300 и просто няма какво да видиш. Минахме и толкова.
Всъщност първата ни цел беше Elea, много мога да разкажа, но история и пак история.
До там отхвърлихме още няколко селища, същата идилия и пустота.
Но от тук гледки да искаш…
Стигнахме до Filiates, най-голям в района. Град с богата гръцко-албанска-турска история.
На десетина километра офроуд е манастира Giromeri и до тук.
След това обратно надолу към Kestrini, привлечени отново от древността.
Блата, птици, насекоми около делтата колкото искаш, мястото е за зоолози.
Това е, само луди като мен и теб/и още някой/, могат да пътуват по такива места.
Може да се сравни с някои острови, където хората се броят на пръсти, но да не ги споменавам.
Лошо от мен за Гърция няма да чуете. Но предупреждения, да.
Пусто око, насита няма, все търси нещо.
Но тези и други райони, нямат нищо общо с Пелион или Мани, така че помисли.

Danushka
Да, нощували сме и в този хотел, мога да ти разкажа и покажа.
Огромен апартамент с всичко необходимо. Много ни хареса.

# 694
Отдавна се чудя как е в Албания на морето. Чувала съм редки коментари, че имат страхотна плажна ивица, но инфраструктурата и хотелите са тип Соц.

Мъжа ми в момента е в Тирана по работа и казва, че е като София преди 20-тина години и много мръсно.

Скрит текст:
Рядко умение е да напишеш 200 реда без да кажеш абсолютно нищо.  Mr. Green

# 695
  • София
Туцка е професорът по Корфу Grinning, дано се включи.

По снимките на Понтес и Phile точим лиги всички Stuck Out Tongue
Дано се включи и със съвети за настаняване.

Извинете, сега видях по-старите постове: не смея да се намесвам с настаняване - всеки има специфични изисквания, аз например не отсядам в големи или средни хотели, нямам представа за АИ и т.н. Препоръчвам карта на Корфу и разгледайте добре, вижте и списъка  с плажовете, забележителностите и подредете приоритетите си, ако се спрете на нещо ще се включа /ако имам някакви наблюдения за мястото, щото то островът си е бая голям/  Peace.

Комари има - на някои места много, на други по-малко. Ние на море тръгваме с торба противокомарни препарати и не му мислим много, но за радост не сме и попадали на място с много насекоми /може би Камена Вурла е най-комарното ни преживяване след Китен/. За оси - имам страх, но не ми е направило впечатление да има много /например на Тасос ми се видяха доста в повечко жилещите твари/.

# 696
  • София
Туцка, кой месец си ходила?

За комари и аз пълня една торба с препарати и машинки. Днес в една аптека до пам. Левски видях и противокомарни гривни, от типа каквито бяхме взимали преди 2 години. После ги спряха от аптеките, а ние бяхме много доволни. Утре сигурно ще купя 2-3 броя.

От оси изпитвам ужас. Никога няма да забравя преди години на Сарти, август месец, какво беше.

# 697
Туцка, кой месец си ходила?

За комари и аз пълня една торба с препарати и машинки. Днес в една аптека до пам. Левски видях и противокомарни гривни, от типа каквито бяхме взимали преди 2 години. После ги спряха от аптеките, а ние бяхме много доволни. Утре сигурно ще купя 2-3 броя.

От оси изпитвам ужас. Никога няма да забравя преди години на Сарти, август месец, какво беше.

Какви инжекции носиш? Аз тази година така щях да уморя мъжа. Направила съм смес от мед, пчелно млечице и пчелен прашец уж за повишаване на имунитета. Дадох на ММ първата лъжица и като се наду.... ужас. Баща ми е алергичен и знам какво може да последва.... крещя на ММ да тръгваме спешно, а той се мота. Спешно 3-градска, че ни е най-близо, а после и токсикология на Пирогов. А иначе до тогава си хапваше мед с количества. От тогава никой в къщи не смее да хапне мед. И на детето не мога да се престраша пак да му давам. Като видим летящо и изпадаме в ужас.

# 698
  • София
Блис, аз нося 2 ампули Метилпреднизолон и 2 ампули със стерилизирана вода за инжекции.
На теория уж знам как се бият мускулно, на практика нямам никакъв опит. Абе ужас, дано никога не се налага. Но си е факт, че когато са с мен, съм някак по-спокойна.

Иначе на моята и аз никога не съм и давала мед (аз ям), и в градината даже съм ги предупредила. По майчина линия нося най-калпавите гени на света и съм алергична към 1001 неща. Като пак съм добре, щото някои роднини са направо за окайване  Rolling Eyes

# 699
  • софия
Като се заговори за комари ми направи впечатление, че повечето студия на Кефалония са с някаква двойна врата и без прозорец. На тази врата не виждам комарник. Поне тези, които аз гледам де, двама сме и все гледам малките стаи.
Това ще е проблем, ако се уцели период с комари. На мен ми стават едни синьо-лилаво-зелени огромни буци, които тупкат, болят и парят  Crazy

# 700
Отдавна се чудя как е в Албания на морето. Чувала съм редки коментари, че имат страхотна плажна ивица, но инфраструктурата и хотелите са тип Соц.

Мъжа ми в момента е в Тирана по работа и казва, че е като София преди 20-тина години и много мръсно.

мои приятели ходят в Албания на море, казват, че е много красиво и диво, но те са offroad-аджии и не се плашат от кофти пътна инфраструктура

къде и какво посещават точно не съм разпитвала - заради лафа, че рекламният туристически слоган на страната е "Елате на море в Албания - колите ви вече са тук, сега и вие!"  Mr. Green ... демек яко кражби на коли, както и трафик на такива от целите Балкани в тази посока, така че хич не е препоръчително да се пътува натам с нещо по-лъскавко

# 701
  • София
На Корфу досега не съм видяла нито едно място, което да е с мрежи. Тези хора са луди.

Моето дете е алергично към гръцките комари, подува се цялата, направо е страшно. Да не говорим как я сърби и какви са ревове. От бг кръвопийците нищо и няма. Явно са различни породи, знам ли.

# 702
  • София
Таис, радвам се да те видя в темата  Hug
И аз си нося Метилпреднизолон и физиологичен разтвор всеки път, за щастие не ми се е налагало да го ползвам засега. Но точно защото и аз нямам опит в ползването му на практика  Laughing, си нося и на хапчета.
Весело изкарване на морето с малката  Hug
И като ти остане малко време, да разкажеш за Наксос  Laughing

# 703
  • Пловдив
В нашия хотел на Корфу имаше мрежи, които бяха прикрепени на капаците . Simple Smile

# 704
Тези инжекции не трябва ли да се държат в хладилник? Преди имах вкъщи, но помня, че ме бяха предупредили да ги държа в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт