7-те рилски езера

• 20 446
  • 105
  •   1
Отговори
# 30
Ще ходя на езерата следващата събота. Искам да разбера дали съм облечена с яке или примерно с анорак и грейка ще ми е добре? Вие с какво бяхте облечени?

# 31
  • Beyond the stars
Ще ходя на езерата следващата събота. Искам да разбера дали съм облечена с яке или примерно с анорак и грейка ще ми е добре? Вие с какво бяхте облечени?

Началото на аввуст бях по потник  Sunglasses И суитчър в раницата..
Но си зависи от годината, от времето ..  Peace

# 32
Аз задължително имам тениска/потник, анорак и водонепромокаемо яке!!! Може да е топло, а вятъра силен, може да е топло и да ръми....якето те пази и от вятър и от дъжд, а и можеш да седнеш върху него за почивка...

# 33
Следваща посока са езерата, дано времето се оправи. Имате ли идея как е там горе? Страх-лозе пази.

# 34
Ходих миналата седмица в събота.  Имаше само 2 % вероятност за дъжд, а ни валя почти 2 часа без да спре. Буквално за секунди както напичаше и дойдоха облаците. Доста си е страшно високо горе да те настигнат и да те обгърнат. Бяхме на Окото когато ни заваля, но все пак се качихме и до Сълзата, но за съжаление нищо не се виждаше вече от там. Освен дъжд, валя и нещо като град за кратко. От Сълзата до  хижата ни е валяло без да спре, стана адски хлъзгаво и много трудно се придвижвахме. Много е лошо, че няма никъде заслон и каквото и да е място да се скриеш от бурята. Иначе въпреки всичко много ни хареса там горе  Peace.

# 35
  • Варна
Здравейте!Моля за съвет -решили сме между 11,08 и 14,08 да заведа двете деца до Рилските езера.В дилема съм лифта ли да ползваме или джиповете, които извозват до горе.Страх ме е, ако лифта спре как ще удържа малкото дете.Аз също не съм ходила и не мога да преценя.Мислите ли ,че е добре да има и екскурзовод впредвид децата?Както и в хижата може ли да се хапне нещо набързо?
Май много станаха въпросите.Благодаря предварително.

# 36
  • Beyond the stars
Здравейте!Моля за съвет -решили сме между 11,08 и 14,08 да заведа двете деца до Рилските езера.В дилема съм лифта ли да ползваме или джиповете, които извозват до горе.Страх ме е, ако лифта спре как ще удържа малкото дете.Аз също не съм ходила и не мога да преценя.Мислите ли ,че е добре да има и екскурзовод впредвид децата?Както и в хижата може ли да се хапне нещо набързо?

Лично според мен лифта е по-добрия вариант, с джиповете ще е такова друсане нагоре,че не ми се мисли  Peace Пък и за дечица с лифта ще е по-интересно  Peace
От екскурзовод няма нужда, има достатъчно хора, за да се ориентирате за правилната посока  Peace
В хижата може да се хапне, пийне чайче и т.н. , но ние винаги си носим и храна с нас  Peace
Въпреки храната в раницата обаче, този уикенд не устояхме на пилешката супа в хижа Рай  Heart Eyes

# 37
  • HH

Джиповете са незаконни и до колкото знам вече ги няма. Още преди години направиха едно прекопаване, за да не могат да минават.
Пишеш , че сте решили, а ти ще ходиш сама с две деца. Така ли ? Ако не си сигурна дали можеш да се справиш сама, по-добре не тръгвай  Peace Лифта се движи бавно, и ако някой не успее да слезе или качват само багаж в големите контейнери е възможно и да спре, за да разтоварят. Вземи храна и вода, даже и да хапнете на хижата пак ще огладнеете.
И още нещо, като слезете от лифта, прехода е още няколко часа.

На мен винаги обратния път ми е много по-натоварващ от самото изкачване.  Embarassed

# 38
  • Варна
Благодаря за отговорите!Не знаех, че са спрели джиповете, но добре са направили.
Ще бъдем две семейства с по две деца.Моите са по-малки-на почти 4 г и 8 год. и ме притесняваше факта, ако спре лифта да не се уплаши малката.Пешеходния маршрут до горе ще бъде ли по силите на 4 год дете?

# 39
Предната събота като ходих, джиповете си бяха там!

# 40
Джиповете трябвва да са там, на всякъде подобни лифтове спират, поне тези които съм ползвала на Боровец и другите ски курорти доста често ги спират и според мен е за да може да слезе някой който има някакъв проблем.

# 41
Здравейте, решили сме да отидем края на седмицата до езерата ( за един ден). Имам няколко въпроса:
обичаме да се разхождаме ( не не сме професионалисти) - ще се справим ли сами (не искам група)
мислим да отидем с лифта нагоре и после да слезем пеша - отново  ще се справим ли сами (има ли обозначения) много ли е като път (2-3ч да знам кога да тръгнем).
други идей и съвети ако се сетите  newsm78 Praynig

# 42
  • Beyond the stars
Здравейте, решили сме да отидем края на седмицата до езерата ( за един ден). Имам няколко въпроса:
обичаме да се разхождаме ( не не сме професионалисти) - ще се справим ли сами (не искам група)
мислим да отидем с лифта нагоре и после да слезем пеша - отново  ще се справим ли сами (има ли обозначения) много ли е като път (2-3ч да знам кога да тръгнем).
други идей и съвети ако се сетите  newsm78 Praynig

Според мен няма нужда от група  Peace Иначе за да не бързате и да се насладите на разходката и езерата, лично според мен по-добре лифта да е и в двете посоки  Wink

# 43
Да това с лифта го обмисляме още (въпреки че ако решим да се разхождаме повече лифта винаги е опция).
Сега чета и търся карти , но не намирам много Sad Искам да се качим и на  Отовишкия връх.

# 44
Бените - Отовишкия връх не е от най-лесните за качване - след като за първи път отивате, според мен се качете на Харамията и на всички езера. Дали ще успеете зависи в огромна степен от прогнозата за времето! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт