154 Американски Летни Глезотии

• 45 895
  • 537
  •   1
Отговори
# 360
  • WA, USA
Някой от миналите по процедурата за гражданство може ли да ме ориентира колко бързо става? Миналата седмица пратих документите, в четвъртък пристигнаха, днес дръпнали парите Shocked да не вземат утре да ме пратят на интервю. Аз гледах в сайта им че отнема около 5 месеца за нашия район, а то със скоростта на светлината стават нещата. Страх ме е че ще сме във Флорида първата и втората седмица на Ноември и не знам как ще процедираме ако ни насрочат фингърпринтинг за тогава.

Вики, добре си се завърнала! Помощ не мога да окажа, и ние сме с изтекли документи, ще оправяме един ден като се приберем в Бг.

Маймун, големи красавици си отглеждаш! Heart Eyes

Как си избирате къде да се преместите ако не е свързано с работа и училище? Разглеждаме с мъжът ми картата и се почесваме, гледаме цени на имоти, училищата за децата и пак ми се струва супер на сляпо така да се местим. Може би рентване по има смисъл първите няколко месеца? По-опитните с местенето да ме светнат плийс.

# 361
  • The QC to be!!!
...Как си избирате къде да се преместите ако не е свързано с работа и училище? …
До сега такава дилема не е имало при нас. Предполагам е чудесно да се търви ново кътче не свързано с тези неща. То е като да си волна птичка. За процедурата по ам. гражданство - моят опит съм го писала вече - провлече се 1.5 години май - и беше толкова одавна, че почвам да забравям… то мина над десетилетие. Сега от познати чувам, че доста бързо стават нещата - до 3 месеца и се свършва с процедурата, вкл. и паспорта до пощенската кутия.  Whistling

# 362
Руми, месец при нас от заявление до пръстови отпечатъци. От писмо до отпечаъци не си спомням, но до интервю 1 седмица. Дайте инструкции на човек да ви прибира пощата. Има телефон, на който да се обадите и да промените датата ако се налага.

# 363
Руми, и при нас от писмо до отпечатъци - един месец. Минаха вече близо два месеца от отпечатъците и още нямаме насрочени интервюта. Като гледах и при нас беше средно 5 месеца за всичко в момента.

# 364
Момичета, искаме да изкараме зелена карта на свекърва ми от тук. Какви документи трябват, преведени или не?

Това и мен ме интересува. Нищо не съм проучвала по въпроса.

# 365
Маймун, прекрасни са!   Heart Eyes

Много ме е страх от ебола!

Миз, благодаря за напомнянето!

Въпрос - колко от вас реално правят селф брест екзам?  Достатъчно ли е да се разчита на годишния физикъл?

# 366
  • usa
аталанта, ако ви дават време да приемете предложението в айова, не виждам смисъл да бързате освен ако това не е дъ дрийм скул на младежа. особено при положение, че планува да кандидатства в други училища. зависи от условията на университета за ърли адмишън, но доколкото разбирам, в повече от случаите веднъж приел предложението, единствено невъзможност да плаща го освобождава от комитмънта.

мишки, според мен годишния физикъл, не е лоша идеята за селф екзам поне още два пъти в годината. ако имаш проблем със самогпрегледа и годишно посещаваш редовно и гинеколог освен личен лекар, можеш да ги разпределиш през около шест месеца и да поискаш двамата да ти правят преглед на гърдите.

не ме е страх от ебола. не чистя повръщано и не бърша потта на никой случаен, не се прегръщам с никой по улиците, не приготвям покойници за погребение. ебола не се предава от човек на човек толкова лесно, значително по-голям е рискът да се свърша от автомобилна катастрофа отколкото от ебола, но така или иначе се качвам в колата поне по два пъти на ден. а и в края на краищата, каквото му е писано на човек.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 03:20 от миз

# 367
Хиър, интересен беше Тъф Мъдъра. Така и не успях да бягам - много работа (близо 12000 участници в събота, близо 9000 в неделя).

Маймун, разкошни, разкошни!

Руми, нашите отпечатъци ги взеха на границата, когато за пръв път дойдохме. Не са ни взимани повторно.

Аталанта, не знам как и дали бих пуснала моите да учат в БГ...

# 368
Аз съм изкарвала зелена карта на родител. Попълних бумагите и пратих таксата, много бързо стана всичко. Не знам за какви преводи става въпрос, но ние имахме всичко необходимо.

Брест екзам е задължителен за тези, на които преди менструация гърдите им са болезнени и уголемени.

# 369
Цитат
Точната формулировка

- Това е то проблемът на България – отговорих веднъж на приятел, който се оплакваше от съчетанието на некадърност и корумпираност в здравеопазването ни. – Където има изтичане на мозъци, неизбежно започва натрупване на задници.

– Не ми звучи точно – отговори той замислено.

– Предложи по-точно, де.

– Където главите са преклонени и гърбовете са превити, задниците са извисени.

И наистина май е по-точно.

от блога Григор Гачев

Българските болници щяли да получат "до няколко седмици" инструкции какво да се прави в случай, че има човек, заразен с ебола. Няколко седмици...

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 05:24 от Фея Кръстница

# 370
  • usa
руми, никога до сега не съм имала възможността да се местя единствено по избор. ако ми се случи, бих си подредила приоритетите и бих гледала кое място ги удовлетворява най-добре. на какво най-много държите? добри училища/университети? климат? урагани, земетресения, торнадота, дълги зими? близки приятели/роднини? природа - планини/ски/хайкинг, вода/риболов/скуба дайвинг/рафтинг? възможности за кратки пътувания? голям град, големи празни пространства? евтин живот, възможности за забавления - театър, музеи, интересни мероприятия? червен или син щат? ако ви е все тая, затваряш очите, забиваш пръст в картата и човек където и да живее, все някак успява да свикне. ако не успее, пак забива пръст в картата Simple Smile.

# 371
Цитат
Момичета, искаме да изкараме зелена карта на свекърва ми от тук. Какви документи трябват, преведени или не?

Това и мен ме интересува. Нищо не съм проучвала по въпроса.

Преведени актове за раждане и такс ретърнс за последните 2 години+ ласт 6 монтс банк стейтмънс(това въжи за маика и баща)+статут(натурализация)  ако нямате доходите които се изискват за семейство годи6но като смятате и идващия ,то съпругът ти може да е като спонсор също,трябва да е живеещ на адреса.Тази петиция се води като спонсорираща за зелена карта.надявам се да съм помогнала Peace

# 372
Хем не ме е страх от ебола, хем ако стигне до нас съм решила да спирам детето от градина. Днес даже дръпнах на колежките в работа една лекция, да изчистим митовете от фактите. Те гордо заявиха, че новини не гледат. На едната баща й е лекар, но не знаеше как се предава вирусът.

Маймун, чудни муцуни, и двете. Пу пу. Благодаря, че сподели снимки!

На нас ни обещаха зелени карти до 6 месеца, мм сега преговаря фирмата да ги плати и на трима ни. Аз изобщо не се интересувам. Наскоро смениха визата и реално се поднови за още три години.

И ми откриха астма. Честно си признавам не знаех, че мога да имам астма на тия години.

Не пиша често но си ви чета всеки ден.

# 373
Бре, Джейн! Изследвания ли ти правиха? Какво я провокира?

Отново гледам новите серии на "Космос". Достойно продължение на това, което остави Сейгън.

# 374

Българските болници щяли да получат "до няколко седмици" инструкции какво да се прави в случай, че има човек, заразен с ебола. Няколко седмици...
Тукашните също не реагираха особенно бързо. При положение, че е казал от къде идва (естественно е пропуснал да спомене, че е имал контакт с бременна починал от ебола) са го върнали в къщи. Своевременно обаче е успял да се срещнес един куп народ, вкл 5 деца от 4 училища.

Този уйкенд влязох в Сащ през летището на Далас, нито проверяваха, нито нищо. Митническия контрол е изнесен в Канада, а там ни здравни инспектори, ни чудо.

Общи условия

Активация на акаунт