За хората без деца, които ви дават съвети за родителството

• 43 052
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Янечек, а ти откъде знаеш, че нейното дете е отгледано ''както трябва"?
Ходиш вкъщи да я проверяваш ли? Или я дебнеш около блока, дали крещи на отрочето си, и дали то я псува на майка  Laughing

Извинявай, но звучиш толкова наивно, че е забавно.

# 76
Какво се хванахте за моето мнение, не съм ви спряла да си водите децата при кукувици без деца, които да ви учат как да ги гледате добре  Peace Аз просто не им вярвам.

# 77
Всъщност нямах предвид специалистите, когато пусках темата - там и с деца, и без деца, определящите фактори за качеството на работата им са други.

# 78
Какво се хванахте за моето мнение, не съм ви спряла да си водите децата при кукувици без деца, които да ви учат как да ги гледате добре  Peace Аз просто не им вярвам.

Ти проверяваш всеки един човек при когото поверяваш детето си дали има деца ли?
И като го провериш, какво? Установяваш, че само защото има дете, вече е върха на професионализма?
Пак те питам, защо не си водиш и оставяш децата тогава при някоя циганка, отгледала поне 5-6деца? След като само този факт е важен за теб.

# 79
  • София
Какво се хванахте за моето мнение, не съм ви спряла да си водите децата при кукувици без деца, които да ви учат как да ги гледате добре  Peace Аз просто не им вярвам.

Кукувици има и с деца, и без деца. Този форум е живото доказателство  Wink

Lexie,  Peace

# 80
И преди да имам дете и след това ми се е искало да дам съвет на родители със затлъстели деца.Години наред съм наблюдавала такива.Достатъчно добре познати, за да зная,че не е имало здравословен проблем.
Същевременно съм си казвала, чене е моя работа и всеки съвет би звучал вероятно обидно.

Но се чудя- около тези деца няма ли близки , няма ли педагози, детски лекари, които да обърнат внимание на проблема.

За протокола нямам и не планирам деца. Но тъй като около мен има доста хора с деца, то ми се налага да общувам с тях. От форума понаучих това-онова и ми се получават нещата. Въпросът е, че бързо губя търпение.

Съвети не давам, но относно тъпченето с пакетирани храни ми прави много силно и негативно впечатление. Говоря за близки такива, които мога да наблюдавам и когато виждам как това дете изяжда поредния брой вафла, кроасани, газирани напитки направо ми идва да кажа нещо на родителите, но се въздържам. Но просто е жалко дете да поглъща такова голямо количество захар и калории, а да не яде друга храна. Някак с лека ръка се неглижира затлъстяването

# 81
  • София
Даваш ли си сметка колко грубо и просташки звучи поста ти?

# 82
Какво значи да си поверявам децата на някого? Доколкото разчитам на възпитание и развитие, ги поверявам само на себе си и близките си. Не ги водя по психолози и педагози, за да ми казват как се прави.

# 83
Не е нужно децата да са затлъстели, за да си личи, че се хранят с боклуци! Затлъстяването в по-късна възраст може и да се оправи, но съсипаният стомах, няма как да се излекува.

# 84
  • Бургас
Другата не ми е далава съвети, но постоянно коментираше децата на съседите си и как ги гледали. Особено важно беше как майката никога не правела чай на децата си #Crazy

Въх, моята е три годишна... питай мацката - закъсняла ли съм с чая  Joy Joy Joy

По темата: съвети непотърсени преди не съм давала. Само ако ме питат съм споделяла какво ми е казвала снаха ми или някоя приятелка. Кой нормален човек ще се вслуша в съвет от ерген човек как да си гледа детето?
Като родих често ми се е случвало хората да ме питат за това - онова. Както съм питала и аз.
Просто ги пропускам, а ако не мога - режа или измитам с метлата. Без угризения. Една съседка 2 седмици ми се сърди, защото й затворих вратата под носа, когато ми позвъни да ме пита защо реве детето ми, което просто искаше да си играе с най-големия кухненски нож и понеже това не стана - се тръшна в коридора истерично.

# 85
  • София
... Кой нормален човек ще се вслуша в съвет от ерген човек как да си гледа детето?
...

Какво общо има брачният подпис с даването на съвети отн. деца?  Rolling Eyes

# 86
Янечек, ами то като цяло, темата е за това - може ли човек без деца да дава компетентен съвет относно гледането на дете. В първия пост бяха изключени педиатри, педагози и другите пряко занимаващи се професионално с деца (много коректно), но явно се върнаха в играта и дори те не могат да съветват, ако не са родили? Ако продължим така ще стигнем и до това дали ако си осиновил пак можеш да даваш компетентни съвети или не, защото нямаш "най-важното".
Какво значи да си поверявам децата на някого? Доколкото разчитам на възпитание и развитие, ги поверявам само на себе си и близките си. Не ги водя по психолози и педагози, за да ми казват как се прави.
Колкото до поверяването, повярвай ми, отсега изтръпвам при мисълта как нероден Петко ще трябва да тръгне на училище, защото там нещата излизат извън родителския контрол. Хората, които работят там се наричат педагози и засега няма законен начин да ги избегнеш, а училищният психолог е не по-малко важен. Нищо против и в България да се въведе правото родител сам да обучава детето си вкъщи, но дори тези родители минават специални обучения и проверки на запад.

# 87
Е, водя ги на училище, разбира се, но не очаквам от учителките нещо друго, освен да преподават на децата ми съответните предмети. Гледам да ги заведа понаучени как да се държат в клас, улеснявам ги всъщност. За щастие нямаме психоложка, защото назначават точно някакви вчерашни пикли, даже назавършили съвсем, които само занят да обследват (любимата ми дума) децата с тестове и важно-важно да говорят врели-некипели. Нали се досещаш колко малко ценя мнението на подобни момиченца.

# 88
  • София
Бе те и ромите си обучават децата вкъщи, въпросът е на какво.

Естлар, споко, щом нашите родени Петковци оцеляват, и твоят ще го бъде  Wink

# 89
На мен ми стана интересно, защото нещата от досадните съвети се извъртяха до това какво те прави разбиращ на тема деца. Имаше мнение, например "майката знае най-добре". Ок. Защо? Хормоните, кърмата, деветте месеца бременност, това ли ни прави автоматично добри родители? Когато нероден Петко се зачене още аз бих търсила съвети и бих чела, бих се интересувала и проверявала, защото никой не се е родил научен. Има други неща, обаче, които са май до инстинкт или някакви други качества, които трябват, например - как да комуникираш с деца, как да налагаш това, което искаш, без да им крещиш, може би е емоционална интелигентност, не знам.  newsm78 А може и да е въпрос на интелигентност или поне образованост, за да не се налага някой да ти обяснява, че не е хигиенично да си пуснеш детето по голо дупе в пясъчнка (какъвто случай цитирахте). Та, ако някой има тези качества, а аз - не, ако виждам, че се разбира с детето, бих послушала съвет. Не бих казала, че само защото съм го родила знам най-добре. Майка ми е лекар, например. Дали ще ѝ кажа за каквото и да е свързано със здраве, че аз знам най-добре?

Общи условия

Активация на акаунт