За хората без деца, които ви дават съвети за родителството

• 43 031
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 60
  • София
За мен крайност е точно детето всеки ден да яде шоколад, да пие по една фанта/кола, и да зяпа час телевизия. За други - познавам много такива - това е ежедневие.
Интересно след като за теб е крайност 1 час гледане на телевизия, как ще определиш зяпането на телевизия по цял ден. Защото предполагам има и такива случаи. Само в градината дневно сигурно им се събира час телевизия.

Дъщеря ми е на 6 години и нито веднъж не е пила газирани напитки. Вкъщи такива не се консумират.

# 61
  • София
За родителите на дете, което зяпа по цял ден ТВ, имам силно нецензурно мнение.

В детската градина на дъщеря ми няма телевизор. Това беше едно от първите неща, за които се поинтересувах на интервюто.

Василена, ти не знаеш ли, че изцапани дрехи, при това по време на игра в парка, е еретична мисъл за някои родители  Wink

# 62
Имаме такива приятели....
Щом детето се изведе навън, бащата започва да вика като ненормален, така че да го чуе половината център.
Когато беше по-малко, слушаше донякъде.
Сега вече на 7г. детето първо се притеснява, защото всички деца и хора се обръщат....и съвсем не прави това, което му е наредено.
Последна случка...детето с рокля, моята щерка играе в пясъка. Първи крясък - не влизай в пясъка, ще изцапаш роклята. Детето влезе.
Детето влиза в един тунел (метален), втори крясък - "Излез от там, виж колко си голяма, къде си се завряла, ще си опариш гъза". Пак се обърнаха един куп хора...детето все пак излезе и се отдалечи на достатъчно разстояние от родителя.

# 63
Приемам ги със снизхождение и леко съжаление. Освен досада, не изпитвам други чувства, преди се дразнех, вече не. Не смятам, че наличието на деца те прави комептентен по детските въпроси, но пък твърдо съм на мнение, че човек без деца не може да ми дава адекватни съвети за деца, дори да е психолог, учител или педиатър, просто им липсва най-важното, за да бъдат наистина добри.

# 64
Не смятам, че наличието на деца те прави комептентен по детските въпроси, но пък твърдо съм на мнение, че човек без деца не може да ми дава адекватни съвети за деца, дори да е психолог, учител или педиатър, просто им липсва най-важното, за да бъдат наистина добри.
Е, извинявай, ама тук се засегнах. Четири години учене и осем години работа с деца те прави компетентен, не за бебета, но за възпитание - да. Поне досега никой не ме е питал "имаш ли деца" преди да ми повери отрочето си, за да провери дали ми липсва "най-важното". Да не говорим, че се допитват до мен за това какви наклонности смятам, че има детето, какво да правят с обучението му, какви книги да чете, как да се научи да пише по-бързо, как да се занимават с него вкъщи.  Crazy

# 65
  • София
Един от малкото истински специалисти, с голямо сърце и невероятен подход към бебета и деца, която съм имала честта да опозная покрай проблемите на недоносеното ми дете, е една млада дама, рехабилитатор. Тя нямаше свои деца, но и през ум не би ми минало, че това я прави по какъвто и да било начин по-малко адекватна.

За сметка на това, съм се сблъсквала с медицински лица лекуващи деца, и самите те имащи деца, които са били откровено некомпетентни и арогантни.

Дали човек е, или не е, добър педиатър, детски психолог, прочие, изобщо не зависи от това дали има деца. Казвам го от позицията на натрупан много, много голям опит.

# 66
И защо се засягаш от моето мнение, Estlar? Нали си имаш клиенти, които ти вярват, надявам се, че няма да отречеш правото ми да имам свое мнение по въпроса за хората без деца, които работят с деца.

# 67
Защото ако беше вярно, щеше да има такова изискване, за да постъпиш на работа  Laughing И защото омаловажава експертността (хайде, моята кучета я яли, бих го преглътнала) на колеги. Интересно дали важи и за мъжете учители  Laughing

# 68
Аз имах една такава приятелка, която нон-стоп се бъркаше във възпитанието на детето ми. Включително и неща като аз казвам, че няма да купуваме пържени картофи и тя се намесва с реплики. Досегът й с деца се свеждаше до една година работа като au pair. Разкарах я.

# 69
Охх, като гледам какви некадърни родители с отсъствието на всякакво възпитание у децата им има....не бих съдила така строго специалист без деца.
Всъщност изобщо не бих го съдила. Особено щом това е учил, практикувал и работата и заниманието му е основно с деца.
Ако много разбиращ се ставаше с наличието на деца....то циганките щяха да са най-големите капацитети в отглеждането им.

Янечек, що не отидеш да поискаш съвет от някоя циганка с 6-7деца? Предполага се ,че те трябва да са най-наясно по твоята логика...

# 70
Ами аз не твърдя, че мнението ми по въпроса е вярното, а само, че е лично моето Wink И да, има голяма разлика между учителка, която е и майка и такава, която не е. Това не е обида, не омаловажавам ученето и професионалния опит, но когато все пак си отгледал поне едно, както трябва, тогава мога да взема сериозно някои съвети. Иначе - каквото е чела, това ми приказва.
пп: Мaryse, защо се заяждаш? Прочете ли ми първото мнение по темата? Ако да, не виждам защо ми задаваш подобен въпрос.

# 71
  • София
И защо се засягаш от моето мнение, Estlar? Нали си имаш клиенти, които ти вярват, надявам се, че няма да отречеш правото ми да имам свое мнение по въпроса за хората без деца, които работят с деца.
не може всички да се слагат под общ знаменател! Все пак хората обичащи децата, обрекли се на тази професия да ги учат, лекуват и т.н. не винаги имат деца!
По темата, по принцип не приемам съвети без да съм си ги поискала, без значение дали дадения човек има или няма деца. Репликата "като имаш деца ще разбереш" я смятам за истина!

# 72
Ами аз не твърдя, че мнението ми по въпроса е вярното, а само, че е лично моето Wink И да, има голяма разлика между учителка, която е и майка и такава, която не е. Това не е обида, не омаловажавам ученето и професионалния опит, но когато все пак си отгледал поне едно, както трябва, тогава мога да взема сериозно някои съвети. Иначе - каквото е чела, това ми приказва.

Това "както трябва" е субективно. За мен може да е както трябва, за друг да не е.

# 73
Е, ако някой работи дълго време с деца, няма как да не натрупа опит поне в дадена сфера. Не е задължително да има свои.

# 74
И преди да имам дете и след това ми се е искало да дам съвет на родители със затлъстели деца.Години наред съм наблюдавала такива.Достатъчно добре познати, за да зная,че не е имало здравословен проблем.
Същевременно съм си казвала, чене е моя работа и всеки съвет би звучал вероятно обидно.

Но се чудя- около тези деца няма ли близки , няма ли педагози, детски лекари, които да обърнат внимание на проблема.

Аз съм търсела съвети за възпитанието на детето си и за справяне с някои здравословни проблеми.Преценявала съм професионализма- когато съм се обръщала към непознати специалисти или съм преценявала личните качества, ако съм искала съвет от близък.

Общи условия

Активация на акаунт