Откровено за откровеността

• 16 275
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
Е как пък да не се разрева от коментара на някой си за панталон!?Стига бе! А ако го кажат на мен ,че съм със смъкнато дупе и къси крака,по-вероятно да изтърся,че затва съм си взела тоя панталон-да си ги подчертая  Mr. Green Аман от критици с манекенски форми.Аз не бих коментирал физическите данни на човека срещу мен.Все пак краката са си даденост,не си ги избираш по каталог.Пък и в крайна сметка и късокраките и дебеличките,и с редки коси все си имат семейства и съпрузи ,значи някой е видял нещо отвъд опаковката и си обича партньора без да е съвършен.
Иначе,коментара не го намирам за откровен-за мен е злобен.

# 151
да, права си Peace
в мен е вината. и чувство за хумор нямам. вярно е.

Ами, няколко човека ти написахме сходни коментари и ти обяснихме защо не си постъпила правилно, пък ти си мисли, че си права. Peace

добре де, написах , че си права, какво да направя още, да си посипя главата с пепел , да застана на челна стойка, да мета пода пред президентството за наказание или друго?

видях , че се е променила, изглеждаше чудесно, хареса ми и казах, че е хубава, много хубава дори. и да, изглежда поне 10 г по-млада. не е лъжа. познавам се с нея от 25 години и не съм някакъв човек просто случайно срещнат във фейса. но сте прави = комплимент на друг - никога вече.

# 152
   alen mak, звучиш ми като много разумно и зряло момиче, но тогава защо търпиш въпросният дразнител да ти говори с такъв тон? Rolling Eyes Това не е никаква откровеност, а пълна простащина...

Да, простащина е; опитвала съм да парирам простотиите с шега, намек (насочване) в началото, а после и разговор на 4 очи - ефект няма; човекът си е "такъв" и счита за свое право да бъде ... В същото време се има за много културен и с добри обноски.

# 153
  • Sofia
видях , че се е променила, изглеждаше чудесно, хареса ми и казах, че е хубава, много хубава дори. и да, изглежда поне 10 г по-млада. не е лъжа. познавам се с нея от 25 години и не съм някакъв човек просто случайно срещнат във фейса. но сте прави = комплимент на друг - никога вече.

Никой от нас не познава приятелката ти, както ти – реално погледнато, това нейното: "Винаги съм била млада и хубава." може да бъде интерпретирано по много начини, може дори да го е казала с чувство за хумор, да е искала да се пошегува. Лично аз имам няколко такива познати, за които абсолютно никога не бих могла да кажа със сигурност дали са сериозни, дали са ядосани или се опитват да си направят някаква шега.

Интерпретирах ситуацията, на базата на моите реакции, защото аз самата бих се подразнила леко.

Независимо дали приятелката ти е искала да напише някакъв хумористичен коментар, или наистина се е засегнала от думите ти, всъщност, не разбрах – с какво ти се почувства обидена от написаното от нея? newsm78

# 154
аз се обидих на себе си - че не съумях да уцеля правилните думи, а възкликнах спонтанно. знаех, че се бори с килограмите, питала ме е и мен, но аз не знам никакви съвети за диета, освен глад. казах да чете, лекар е, ще се справи. не беше пускала отдавна снимки и сега ми се видя прекрасна. толкова беше мила, промена, сякаш като на 30. да, после намигна в коментар под мен, че е млада, защото нямала сто, но разбрах, че сигурно с нещо съм я засегнала. а аз просто и се зарадвах някак без да размишлявам толкова.
пс. нали като пуска снимки, идеята е да ги видим. след мен още 6 човека са написали, че е много хубава, само аз бях и с подмладената. така ми е изглеждала , много подмладена.

# 155
  • София
  Когато реша да кажа какво мисля, излиза,че съм грубиянка и простачка, така,че се научих да мълча.Само на най-близките си мога да кажа истината, такава каквато е и то не пред други хора.Предпочитам да ме вземат за невъзпитан темерут, отколкото да кажа какво мисля и да засегна някой или да се превземам и да казвам неща,които не мисля. Трая си и в нищо не могат да ме обвинят, пък аз си знам какво си мисля.

# 156
  • София
ФБ трябва да се затрие, че само подлудява хората - всуки пуска снимки и чака коментари, а после стават драми защо този харесал, онзи не харесал, какво коментирал...

# 157
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Калокагатия, не се упреквай толкова.
Според мен нищо лошо не си казала, а и тя нищо лошо не ти е отговорила. Съвсем обичайна размяна на реплики. Не вярвам, че е лошо да кажеш на някого, че изглежда разхубавен и подмладен. Още повече, когато е положил труд и старание, за да изглежда така.
Въобще не се терзай повече. Не си обидила никого.
И не се отказвай да казваш хубави неща на хората, когато почувстваш импулс за това. Хубавите думи на никого не са навредили.
 Hug

# 158
Много жени на средна възраст са силно чувствителни именно на тема възраст и външен вид, което е непонятно за мен. Но съм забелязала, че много се засягат като някой им каже "подмладила си се", защото тълкуват това като "бе старичка си си вече, ама по някакво чудо незнайно изглеждаш добре днес". Просто има такива, които не приемат промените, настъпващи с възрастта и всеки коментар на тази тема, без значение хубав или злъчен, искрен или фалшив, приемат "на революция".
Съпругата на мой колега, винаги като ме срещне, на моето "здравей!" не отговаря с поздрав, а със саркастичен коментар за външния ми вид Joy Винаги искрено ме разсмива! Това за мен е жалка жена, която няма грам самочувствие, непрекъснато се съмнява във вида си и вероятно в отношението на съпруга си, и е нападателна и смешна без да има причина за това.

# 159
  • Varna
Бижу,
Ти ми припомни случай с една жена, която като ме видеше и вместо Добър ден, ми казваше много си напълняла...аз тогава 53 кила.А аз само и се усмихвах ведро и я подминавах. Ма то не се спря пущината, а жена на възраст, баба на съученичка на синът ми. Laughing И един ден като пак ме посрещна с това, че съм надебеляла и изплясках- Ами добре гледана жена съм Wink това тебе дразни ли те.
Ако бях като колежката на Светълчощях да допълня, че внучката и набор на синът ми, а аз къде по слаба от нея. Тая жена повече нищо не ми каза. Незнам как се спря, че тя от тези които все се хвалят и все търсят кусурите на другите, пък за такт у нея ooooh!.......не може да се говори. Оперирана от това.

Хора всякакви. Някои се радват, че са ги похвалили за външността им. За това, че изглеждат подмладени и освежени. Други се дразнята на такъв комплимент и ти отвръщат рязко.
Аз съм от тези които няма да се засегнат на това, че някой ми е направил комплимент, че изглеждам по млада,  и свежа за възрастта си. Стига да не е лицемерно, а то се чуства когато е казано по този начин.

За изневярата....Оф, не бих могла да кажа. То мене ще ме заболи заради приятелката ми, пък нейната болка не бих могла да си представя. И си мисля, че няма да таи добри чуства към мене като вестоносец на такава вест, пък дори и да я предупредя за нейно добро.

# 160
  • София
 Имах си една съседка, всеки път ми казваше колко съм била напълняла.Отначало само се усмихвах, но на петия път и казах,че си имам и огледало и кантар и го знам, и без тя да ми го казва.Тя пък взе,че ревна защо съм и се зъбела.Повече не ми го каза.

# 161
Делтич,  Hug

# 162
И един ден като пак ме посрещна с това, че съм надебеляла и изплясках- Ами добре гледана жена съм Wink това тебе дразни ли те.

Аз на такива коментари обикновено отвръщам нахилена: "Имам добър мъж, затова."
Като видят, че човекът не се засяга, губят интерес и сменят темата.  Laughing

# 163
И на мен ми е неприятно, когато ми кажат, че съм напълняла.
Не вярвам да има жена, която да не знае, че е напълняла и да трябва някой друг да й го каже. И по този начин да й направи добро. Жената да си каже: Виж ти, напълняла съм, добре че ми казаха! Я да взема веднага да отслабна!

Не разбирам смисъла на това, да кажеш на някого, че е напълнял.

# 164
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
мен ме дразни и др. аз си знам, че съм качила някое и др. килце а те ми казват как съм отслабнала  ooooh!
пример от преди 2 дни  Tired

Общи условия

Активация на акаунт