Откровено за откровеността

• 16 224
  • 305
  •   1
Отговори
# 285
Скрит текст:
Добре де, хайде осветлете ме, защо изобщо трябва да се дава мнение за новия панталон. Върнах се на първия пост и не прочетох колежката да е поискала такова. Ами ако тя е наясно как й стои панталонът и въпреки това иска да го носи, хммм. Давам пример със себе си - леко пристрастена съм към роклите. Най-добре ми стоят прави или съвсем леко разкроени, с дължина до коляното, с полу- или къс ръкав, в ярки, наситени цветове. И аз съм наясно с това, обаче понякога ми се ще да облека нещо различно и затова имам в гардероба си и рокли, които не са точно "моята рокля". Много съм благодарна на момичетата, които работят в любимия ми магазин за рокли, че нито веднъж не ми спестиха откровеното си мнение   bouquet.

Добре, де, защо хората се обиждат от това, че някой може да има категорично друго мнение от тяхното и  чак си позволява да го сподели още повече в случаи, когато е попитан?
И, когато говорим за факти, защо този в неизгодната позиция става докачлив и тънкообиден изведнъж?
Мисля, че спокойно мога да твърдя, че дадено нещо е безумие и глупост или все трябва да се притеснявам да не засегна крехката душевност на отсрещния.

Иначе, не бих казала на приятелка, че детето й е грозно никога, ако и да виждам, че е кривогледо.

Хората не се обиждат на различното мнение, а на начина, по който е съобщено това мнение.
Едно е да кажеш: "егасиму каква идиотия си натворил", намеквайки за не особено добрите умствени способности на отсрещния, а друго: "смятам, че начинът, по който си постъпил, няма да ти донесе очаквания резултат".
Ако видя, че детето на приятелка е кривогледо, ще й дам адреса на добър очен специалист, това е медицински проблем, който успешно се коригира  Peace.

Напълно подкрепям това мнение.   bouquet

Просто не всеки има умението да се изрази уважително към чувствата на другия, независимо какво мнение изказва - подкрепящо или негативно. И после другия излиза виновен, слаб, комплексиран и т.н., че го е заболяло от подобно отношение.

# 286
Ако видя, че детето на приятелка е кривогледо, ще й дам адреса на добър очен специалист, това е медицински проблем, който успешно се коригира  Peace.

Това пък е егаси деликатният намек.  Flutter

# 287
 Ужасно е Laughing.
 Пък и сега какво, като е кривогледо, да не пуска ли снимки във фейса? Лайквам ги и то най-чистосърдечно.

# 288
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Човек трябва да бъде откровен в разумните гранници стига да не засегне чувствата на близките си. Мои роднини криха 3 месеца от мен че баща ми е неизлечимо болен, докато накрая един ден ми се обадиха че е починал Cry. Поне успях да си взема сбогом с него. Никога няма да им простя че не ми казаха и не успях да го видя жив. Sad

# 289

Това пък е егаси деликатният намек.  Flutter

Ужасно е Laughing.
 Пък и сега какво, като е кривогледо, да не пуска ли снимки във фейса? Лайквам ги и то най-чистосърдечно.

Мили дами, кривогледството е медицински, а не естетически проблем. Ако не се коригира своевременно, може да доведе до нарушение на зрението в зряла възраст.
Същото е, като някой да ти се оплаче от зъбобол и ти да му дадеш координатите на личния си стоматолог.
Моля ви, излезте от виртуалната реалност на фейсбук  Wink. Говорим за нещо далеч по-сериозно от събирането на харесвания под дадена снимка или статус  Peace.  Аз снимките пак ще си ги харесвам, но ще й обърна внимание, че детето се нуждае от лечение.

# 290
Ужасно е Laughing.

Не, не изобщо никога не бих направила коментар в тази посока, не ми е работа изобщо. Майката би трябвало да вижда сама положението, а може и да е взела мерки - това аз не знам. Коментирах само това, че не бих "влезнала с бутонките" на някой с коментар от типа - детето ти е грозно, а ти си дебела, мъжът ти е мързелив и т.н.

# 291
Аз снимките пак ще си ги харесвам, но ще й обърна внимание, че детето се нуждае от лечение.

Пробвах да не ти кажа, че това е много селска дивотия, но ти явно държиш да ти го кажат в прав текст.

# 292
  • София
вероятно приятелката вече ще го знае това с кривогледството. Едва ли ще й хареса всеки да й обръща внимание. Това са сериозни неща, не става въпрос за някакъв смотан панталон.

# 293

Пробвах да не ти кажа, че това е много селска дивотия, но ти явно държиш да ти го кажат в прав текст.

Благодаря за правия текст. Мислех да допълня горния си пост, че не се сещам за своя позната, която да знае за проблем на детето си и да не прави нещо по въпроса, но виждам, че другите са ме изпреварили.
И аз ще съм в прав текст - аз съм лекар, не офталмолог, но лекар. В допълнение, моето дете имаше кривогледство съчетано с далекогледство, минали сме през очила, лепенки и сме стигнали до операция. Слава Богу, всичко вече е нормално, засега поне  Praynig. Пак повтарям, това не е естетически проблем, ако се неглижира може да нанесе вреди върху периферното зрение и умението за фокусиране в по-зряла възраст.
Пък нека съм дива селянка  Wink Laughing

# 294
  • В Космоса
Не винаги е злонамерено откровениченето. Имам такива близки, изплюват каквото им е на ума, без да искат да засегнат или да обидят, но според мен това винаги си личи - дали искаш да жегнеш някого или просто си искрен с него. Въпреки, че не е с лоши чувства, обаче, определено е липса на такт за мен.  Wink

# 295
Ами, аз само веднъж си позволих да направя препоръка във връзка със здравословно състояние, но разбира се тя не бе приета добре. Ставаше въпрос за дете - малко над 2 г., което ходеше на пръсти почти през цялото време. Тъй като знам, че понякога това се дължи на скъсени сухожилия, споделих деликатно на майката, която ми е позната и е съседка. Тя каза, че няма такова нещо и да си гледам мен си  Peace.
Но така или иначе детето след време го оперираха точно от това и сега всичко е наред, но вече не си говорим особено  Crazy В детската градина му бяха обърнали внимание - може и там да се е засегнала, не знам.
Та си взех поука - вече, ако ще да съм убедена на 1000%, че има нещо, мълча си  Whistling

# 296
 Ся да ви разкажа един случай. Моето диване, страшно си беше харесало едни ботуши на токче. Даже не токче, а малко по-надигната подметка, така. На мен ми е ясно, че малко дете не бива да ходи с такива работи, купувам и обувки каквито трябва, с подходящи стелки и т.н. но тия ботуши, кич невероятен, и евтини на всичкото отгоре, много и бяха легнали на сърцето. Та и ги взехме. И накипрена с тия ботуши, с които няма да се ходи на училище и изобщо никъде, отиваме до магазина. То, естествено, се криви на ръба на ходилата, ту на единия крак, ту на другия. Викам си, стана и ясно, повече няма да иска обувки такива, разбра детето.
 И не щеш ли, една женичка ме изпреварва и ми вика - Извинете госпожа, ама трябва да ви кажа, детето ви има дюстабан, то и моето беше така, ама ние ходихме на ортопед и се коригирахме...
 Казвам  и "Благодаря ви много, госпожа, бъдете все така бдителна". Laughing

А, и друго се сещам - бебето ми носи два месеца време коланчета на Павлик, защото имаше лека дисплазия. Ей, кой ли минаващ не цъка, кой ли не ми дава акъл. Накрая се принудих посред лято да му слагам в количката и одеалце, че много откровени хора ходят по тая земя.

# 297
Ирис, посмях се с ботушите на твоята девойка  Simple Smile
Дотам не съм го докарала още, да преследвам хората по улиците и да раздавам здравни съвети.
Аз открито си признавам професионалното изкривяване, вглеждам се в близките си. Парадоксалното при мен е, че кривогледството на моето дете първа го забеляза майка ми  ooooh!, която е много далеч от медицинската професия, затова и предпочитам да обърна внимание, отколкото да замълча  Peace.

# 298
Щом съвета е от лекар, няма нищо обидно.

# 299
Специално за здравето на децата, според мен е редно близките да кажат, ако забележат нещо.Заради такива деликатности и опасения за сръдни в моето семейство, родителите ми не разбраха, че брат ми е с мързеливо око до 6г. възраст. Аз предпочитам безпочвена бдителност пред реален, но незабелязан проблем, особено от най-близките ми хора.

Общи условия

Активация на акаунт