Нашите кухни - тема 54

• 98 397
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Момичета, имам нужда от вашият опит и помощ. Бях решила да работим с една препоръчана ми фирма от София, само че когато се свързах с фирмата, от там ми казаха, аз да си взема размерите и да отида да им ги кажа. Наистина не съм много наясно с ремонтите, но не е ли редно фирмата сама да си вземе размери, тъй като аз въобще не разбирам от тези неща, а и на място, ще ми бъде по-лесно да кажа какво точно искам. Нали за това си правя кухня по поръчка, защото исканията ми са нестандартни и не кухнята ми е малка. Аз ли греша?

# 676
Ако става въпрос за ориентировъчни размери, по които да ти направят проект и оферта за цена може би просто са решили да си спестят част от времето. Ако говорим за за следващ етап - направо е стряскащо. И в двата случая обаче ми се струва непрофесионално.

# 677
  • София
Ами става въпрос за това да дам размера на шкафовете, които искам, на уредите които ще има и тн. Тоест за размери, по който да се направи проект. Но не мисля, че след като си плащам на фирма да ми направи кухня, не могат да дойдат да вземат размерите те.
Фирмата е правила много кухни и си разбират от работата, или поне така изглежда.

# 678
  • София
  Те не знаят дали ще поръчате когато направят проекта или ще отидете при друга фирма. Има клиенти (и това е нормално), които си правят проекти и искат оферти от 5-6 фирми и после избират една. Останалите са загубили време да правят проект и да изготвят оферта, та затова едва ли могат да си позволят и за всеки да обикалят за първоначални размери. Когато одобрите проекта и решите те да я правят е задължително те да вземат окончателните размери преди да започнат работа.

# 679
  • Отвъд алеята зад шкафа
gul4i аз пак да попитам - като няма да има бар столове, какъв е смисълът от допълнителната преграда? Надявам се, че не се обиждаш?

Моята мивка е за вграждане под плот от технически камък. Казаха ми обаче, че батерията не може да стои между мивката и гърба, а трябвало да дойде отстрани към ъгъла. Честно казано гледах много снимки с моя модел мивка и навсякъде батерията е отзад по средата. Ядосах се и казах, че ще я правят както аз искам. Презастраховат се да не се счупи камъкът, ама чак пък толкова.

Има ли някой с мивка под плот да каже къде му е монтирана батерията?

# 680
  • София
gul4i аз пак да попитам - като няма да има бар столове, какъв е смисълът от допълнителната преграда? Надявам се, че не се обиждаш?

Моята мивка е за вграждане под плот от технически камък. Казаха ми обаче, че батерията не може да стои между мивката и гърба, а трябвало да дойде отстрани към ъгъла. Честно казано гледах много снимки с моя модел мивка и навсякъде батерията е отзад по средата. Ядосах се и казах, че ще я правят както аз искам. Презастраховат се да не се счупи камъкът, ама чак пък толкова.

Има ли някой с мивка под плот да каже къде му е монтирана батерията?

Я си смени майсторите дето ти правят плота... Кви са тия глупости дето ти разправят.
Освен ако мивката не ти е с ширината на плота?????

# 681
  • Балчи-Варна
Тъй като долните ми шкафове са заети от уреди и реших да го направя барплота-преграда,за да има къде да слагам посуда и други.А и видях на живо такава преграда и ми хареса.А стаята е обща с хол и като ми седнат гостите на канапето,да не виждат разхвърлените посуда(като им приготвям почерпка) по плота на кухнята.А и най-важното- много ми харесва кухнята с тази преграда.Не не се сърдя.Все пак шкафа ще ми събере доста неща.И тази вратичка до барплота дето е без дръжка,също се отваря с пушбутон.

# 682
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ясно, аз имах предвид обаче не барплота като шкафове, а преградката върху плота. Иначе от долния ред винаги има нужда, дава и допълнителна работна площ, не само шкафове. Тази преградка отгоре наистина скрива кухнята, но щом не искаш да се вижда от хола, значи си е точно на мястото. Моята логика е обратната - аз се притеснявам моя остров да не ми скрива кухнята, аз искам всичко да е открито. Забелязвам, че на много П-образни кухни слагат едни такива преградки, които вдигат височината от 90 см на 110 см и повече и скриват кухнята, за мен обаче е излишно.

Аз бих оставила ето така -

а тук  е с допълнителна преградка като при теб -

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 09:40 от gadamer

# 683
  • Балчи-Варна
Знаеш,че при готвене и чистене е винаги разхвърлено.Имало е случаи когато съм разхвърлела шкафовете  в апартамента за да чистя и хоп ми идва някой на гости и представи си какво вижда.А в апартамента само в кухнята се пуши и сядаме там както е пръснато.А за дошлия това не е приятна гледка.Или да му кажа -иди си аз сега чистя.Пък така с шкафа няма уж да се вижда
А пък тук в къщата,холо кухнята за мен е пак нещо като кухня,но по-голяма.А тази преграда отгоре исках да е плътна,там отдолу все ще сложа-скрия неща.Предлагаха ми да е стъкло и други тем подобни,но аз исках именно такъв вид.Видях на живо разхвърлено,но като седнахме на дивана,от кухнята нищо не се виждаше.

# 684
Гюлчи, кухнята ти е страхотна и е точно като моята проекто - кухня като форма и разположение, затова още повече я харесах  Heart Eyes Ако е удобно - би ли постнала и проекта (ако ти е наличен) с размерите? Със здраве да я използвате   bouquet

# 685
  • Балчи-Варна
Проект няма.Казах му-тука искам така,там така,откъде докъде,цвят,врати,материал,обков нормален с плавно затваряне и му се доверих.Грабна ме човека за доверието.Откакто строя този е втори майстор на който се доверявам.Първият беше за покрива,защото не харесвах който е по проект и той  също не ме разочарова.А пък и беше ми писнало да чакам 4 месеца предния да ме мотае за кухнята.А пък някой от Варна,Добрич и околностите,ако иска връзка с майстора мога да дам телефон.

# 686
Браво на човека, дай Боже всекиму подобни майстори  Wink

# 687
Проект няма.Казах му-тука искам така,там така,откъде докъде,цвят,врати,материал,обков нормален с плавно затваряне и му се доверих.Грабна ме човека за доверието.Откакто строя този е втори майстор на който се доверявам.Първият беше за покрива,защото не харесвах който е по проект и той  също не ме разочарова.А пък и беше ми писнало да чакам 4 месеца предния да ме мотае за кухнята.А пък някой от Варна,Добрич и околностите,ако иска връзка с майстора мога да дам телефон.
Аз си търся дърводелец за кухня и шкаф,моля за телефона ,от Варна съм и правя ремонт вече 2 месеца и много ми е спешно с кухнята  bouquet

# 688
  • Балчи-Варна
Звнях и питах,дали мога да дам телефона им и разрешиха.Ще ти го дам на лични.

# 689
Звнях и питах,дали мога да дам телефона им и разрешиха.Ще ти го дам на лични.
[/q       благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт