Нашите кухни - тема 54

• 98 501
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Момичета, имам нужда от вашият опит и помощ. Бях решила да работим с една препоръчана ми фирма от София, само че когато се свързах с фирмата, от там ми казаха, аз да си взема размерите и да отида да им ги кажа. Наистина не съм много наясно с ремонтите, но не е ли редно фирмата сама да си вземе размери, тъй като аз въобще не разбирам от тези неща, а и на място, ще ми бъде по-лесно да кажа какво точно искам. Нали за това си правя кухня по поръчка, защото исканията ми са нестандартни и не кухнята ми е малка. Аз ли греша?

В случай на проект е съвсем нормално да не дойдат за мерят дали е 5-6 мм +/- според мен няма значение както писах малко по назад за едно и също нещо са ми искали почти двойно повече.
Случайно присъствах на  част от среща с друга клиентката, която говореше за пари и остров и какво мечтаела, но размери нямаше. 

Отиваш с размери на мястото на кухнята, какви да са шкафовете (първоначална идея), какви са уредите, има много варианти какви ще са - вградени ли ще са, свободно стоящи или свободно стоящи, който ще се монтират като вградени:
 - хладилник: вграден, невграден (колко да е висок/широк/дълбок).
- фурна: вградена или не, къде ще е долу или на високо.
- пералня: (ще има ли)
- миялна: вградена (на 60 или 45 см стандартно висока, 60 см широка нестандатно висока - по-ниска), свободно стояща,
- MW (ще има ли): свободно стояща ли ще е (върху плота), вградена (тук пак имаш варианти на височината й), висяща... моята е в скрит шкаф (свободно стояща в шкаф без гръб за охлаждане)
- абсорбатор: какви размери (55, 60, 90 см....) вграден с изтегляне или без, напълно вграден (нищичко бе се вижда от него), декоративен на стена, декоративен за над остров...
   Какви механизми ще искаш, някои от тях са цифра.

Според мен преди да дойде човек е нужно предварително да се изчистят някои неща.
.... варианти много, ти отиди с идеи те ще ти кажат какво може (те какво могат, защото може друг да може и повече. Примерно аз не бих се съгласила на преходна лайсна върху плота при положение, че знам, че може да се се свържат плотовете и без такава). Може да ти дадат разни идеи  - при мен предложиха по-дълги вратички на горните шкафове и така нямам дръжка на тях, размениха ми в проекта шкафа с чекмеджетата и миялната и така е по-удобно за комуникациите да са зад чекмеджетата, а не зад миялната. Казаха ми къде да имам ток, за да е скрито всичко.

Гадамер, при мен батерията я пробиха на място след монтажа на плота. Моята е встрани и отзад (по диагонал), но ме попитаха къде да е като дойдоха, но аз си я исках принципно така (предложих и отзад, но аз реших, че така ще е по-недостъпна за децата).
Бяха взели мивката (коритото) с тях при взимането на размерите за камъка.
След монтажа на камъка залепиха мивката отдолу и после пробиха за батерията. 
Мивката ми е малка 40 см е диаметъра (кръгла). Твоята колко е широка в по-тясната част?
Искай я да я пробия максимално напред, така ще има място отзад.

# 691
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мивката е правоъгълна - 40 см е широка вътре, иначе външните габарити са 46 см.

Скрит текст:

# 692
  • София
Ами би трябвало да стане:
1 см напред над шкафа
1,6+1,6 см вратичка + дебелина на шкафа
3 см ръб на мивката

т.е. 7 см (закръглено от 6,2 см) отпред
40 см отвор
2 см закритие от гърба.
остават 11 см за отзад при плот 60 см

между другото при мен направиха отвора с няколко мм по-тесен, така че да надстърча над коритото.

а ако се дръпнат шкафовете 2-3 см напред и ти пуснат по-широк плот?

# 693
  • при моите любими
Момичета страхотни кухни. Последната в бяло много ми хареса. Аз имам един въпрос. В такъв ъглов шкаф, може ли да се монтира двойка котлони в единия край? Ако не може, защо? http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=sproductview&iID=19827& … 827_21746_20801_1

# 694
  • София
 cydonia, може.... при мен е подобен.

# 695
  • Ловеч
Момичета, с какви смесители сте? По-високи, по-ниски, каква марка?
А абсорбаторите? В Технополис ми предложиха един на Тека tl1 - 62 за кухня 3м х 3 м?

# 696
Dusty_wind, shadowman, благодаря за коментарите за разположението. Съгласна съм на 100 % че така ще е по-функционално.
Голямото ми желание е в новата кухня да имам наистина гооолям плот\изпалзвам го много за месене, торти, слади и пр и затова бях решила да изместя мивката към ъгъла, за да ми остане свободне плот повече от 60 см.

Другата ми идея да направя такъв вадещ се плот като маса:

Някой от вас правил ли е нещо подобно?

# 697
  • София
Аз имах такава идея, но някъде го видях на живо и не ми хареса, защото вадещия се плот беше по-нисък от нормалния, т.е. мога да го използвам да си подпра тавата, но примерно да замеся нещо - в никакъв случай, защото трябва да застана под ъгъл, под който ме боли кръста после.

# 698
  • София
Момичета, имам нужда от вашият опит и помощ. Бях решила да работим с една препоръчана ми фирма от София, само че когато се свързах с фирмата, от там ми казаха, аз да си взема размерите и да отида да им ги кажа. Наистина не съм много наясно с ремонтите, но не е ли редно фирмата сама да си вземе размери, тъй като аз въобще не разбирам от тези неща, а и на място, ще ми бъде по-лесно да кажа какво точно искам. Нали за това си правя кухня по поръчка, защото исканията ми са нестандартни и не кухнята ми е малка. Аз ли греша?

В случай на проект е съвсем нормално да не дойдат за мерят дали е 5-6 мм +/- според мен няма значение както писах малко по назад за едно и също нещо са ми искали почти двойно повече.
Случайно присъствах на  част от среща с друга клиентката, която говореше за пари и остров и какво мечтаела, но размери нямаше. 

Отиваш с размери на мястото на кухнята, какви да са шкафовете (първоначална идея), какви са уредите, има много варианти какви ще са - вградени ли ще са, свободно стоящи или свободно стоящи, който ще се монтират като вградени:
 - хладилник: вграден, невграден (колко да е висок/широк/дълбок).
- фурна: вградена или не, къде ще е долу или на високо.
- пералня: (ще има ли)
- миялна: вградена (на 60 или 45 см стандартно висока, 60 см широка нестандатно висока - по-ниска), свободно стояща,
- MW (ще има ли): свободно стояща ли ще е (върху плота), вградена (тук пак имаш варианти на височината й), висяща... моята е в скрит шкаф (свободно стояща в шкаф без гръб за охлаждане)
- абсорбатор: какви размери (55, 60, 90 см....) вграден с изтегляне или без, напълно вграден (нищичко бе се вижда от него), декоративен на стена, декоративен за над остров...
   Какви механизми ще искаш, някои от тях са цифра.

Според мен преди да дойде човек е нужно предварително да се изчистят някои неща.
.... варианти много, ти отиди с идеи те ще ти кажат какво може (те какво могат, защото може друг да може и повече. Примерно аз не бих се съгласила на преходна лайсна върху плота при положение, че знам, че може да се се свържат плотовете и без такава). Може да ти дадат разни идеи  - при мен предложиха по-дълги вратички на горните шкафове и така нямам дръжка на тях, размениха ми в проекта шкафа с чекмеджетата и миялната и така е по-удобно за комуникациите да са зад чекмеджетата, а не зад миялната. Казаха ми къде да имам ток, за да е скрито всичко.

Гадамер, при мен батерията я пробиха на място след монтажа на плота. Моята е встрани и отзад (по диагонал), но ме попитаха къде да е като дойдоха, но аз си я исках принципно така (предложих и отзад, но аз реших, че така ще е по-недостъпна за децата).
Бяха взели мивката (коритото) с тях при взимането на размерите за камъка.
След монтажа на камъка залепиха мивката отдолу и после пробиха за батерията. 
Мивката ми е малка 40 см е диаметъра (кръгла). Твоята колко е широка в по-тясната част?
Искай я да я пробия максимално напред, така ще има място отзад.
Благодаря за изчерпателната информация. В крайна сметка отидохме до една фирма и поръчахме шкафовете, които преценихме, че ще съберем в малката ни кухня. Поръчахме и мивка, която ще ни монтират предварително на плота и ще ни я доставят така. Сега остава да чакаме. Когато е готово ще пусна снимки  Praynig Simple Smile

# 699
  • София
Момичета, с какви смесители сте? По-високи, по-ниски, каква марка?
А абсорбаторите? В Технополис ми предложиха един на Тека tl1 - 62 за кухня 3м х 3 м?
Аз също си търся смесител, харесах на Тека, както и този:
http://www.geraka.com/213-cvetni-i-matirani-smesiteli/5047-kuhne … -callisto-35.html

# 700
Искам да попитам, колко мм луфт трябва да има между вратичките/чекмеджетата на кухнята/гардероба/скрина?
Направиха ни един шкаф, стана много хубав, но има луфт м/у вратичките около 0.5 см. и това не ми дава мира. Регулираха ги малко, но пак ми се струва голям ...

# 701
  • Раковски
Искам да попитам, колко мм луфт трябва да има между вратичките/чекмеджетата на кухнята/гардероба/скрина?
Направиха ни един шкаф, стана много хубав, но има луфт м/у вратичките около 0.5 см. и това не ми дава мира. Регулираха ги малко, но пак ми се струва голям ...

2 mm, на поските мебели може да стане и 1 см.

# 702
Благодаря за бързия отговор Simple Smile На поските мебели ??? какво ще рече?
И до колко мм може да се регулира този луфт? То от всички страни по няколко мм, това означава, че е грешно меренa и отрязана вратата ...

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 17:47 от Аз Веси

# 703
  • София
Плоските може би ..

# 704
  • Раковски
Печатна грешка, имах предвид полските.

Вратата е с 3 мм по, малка в двата си размера спрямо размерите на шкафа, ако шкафа е 60/40 вратата е 59,7/ 39,7.

Общи условия

Активация на акаунт