Нашите кухни - тема 54

• 99 226
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Отвъд алеята зад шкафа
Такива разсъждения могат да важат за всичко. Например защо стоматологът ми казва, че коронката ще е готова след 7 дни, като зъботехник, разполагащ с необходимата техника може да я направи за няколко часа? За плота от технически камък ясно е кога се монтира - на готов долен ред, но аз имах предвид, че при монтиран долен ред шкафове, се взимат размери за плота и само за него се чака поне 15 дни. Защо? Че камъкът си е готов, само се изрязва за 1 час. А приятелката ми не е дирила "ничий". Отишла е при препоръчан майстор да й направи кухня с обещанието за "бързи" срокове.

Понеже 4efits сте наясно с фирмите, очаквам да дадете координати на "фирма, разполагаща с необходимите основни машини", която да изпълни "средно голяма кухня от ПДЧ за 6 - 7 дни". На нормална цена, а не на тройна, защото виждаш ли сроковете са 3-4 пъти по-кратки. Мисля, че за много хора в темата информацията ще е полезна.

mystic woman тази тема сме я коментирали, даже спорове са се вихрили. Доста хора с бели гланц кухни споделиха, че се цапат много. Имаше  и потребителки, които твърдяха обратното. Така че те съветвам да отидеш в един шоурум, да намериш мебел с бял гланц и да я пробваш с пипане. Вярно е, че се чисти лесно, заради гладката повърхност, но също така е вярно, че дори с чиста ръка като пипнеш остава отпечатък. Така че просто пробвай и си прецени.

# 436
  • Раковски
Тук зависи и какъв гланц ще сложиш понеже са с различни типове покритие.

# 437
Здравейте, нахлувам в темата, защото и аз чакам нашата кухня. Поръчана е, но и при нас срока за изпълнение е дълъг (40 работни дни). Вчера купихме по-голяма част от електроуредите - фурна, котлони, миална, микровълнова и абсорбатор. Спряхме се на уреди за вграждане на Тека. Пералнята и хладилника също са набелязани. Остават ми мивка и батерия. Вчера в тека загледах http://teka.bg/bg/products/view/22103-Мивки-radea_490_370_tg. Иска ми се да е не е стандартната хром мивка. Някой монтирал ли е техни мивки? Доволни ли сте? Можете ли да препоръчате друга фирма, която предлага различно от масовите?

# 438
  • София
Не мисля, че има фирма, която да направи кухня за по-малко от две-три седмици. Единствено ако има шкафовете вече готови или поне част от тях. Особено ако кухнята има кривини и трябва допълнително пресмятане на размери. А всяка кухня ги има. Отделно от това добрите фирми имат достатъчно клиенти, за да си запълнят работното време на майсторите. Отделно от това все пак има и почивни дни. Както на нас не ни е ОК да работим в събота и неделя, така и останалите хора имат право на това и ако им се наложи имат право на двойни и тройни надници.

# 439
Здравейте много се извинявам за нахлуването, но до сега само ви чета и във връзка с това прочетох за опушването на съдовете от газове котлони, искам да ви кажа , че се опушват не от некачествената газ, а от това че дюзите не са за газ, просто ги сменете с дюзи за газ и няма да има проблем. По принцип дюзите са няколко вида. Имах същия проблем преди години и след като се смениха проблема изчезна независимо от газта. Извинявам се още веднъж, но исках да съм в помощ.

# 440
  • Някъде на път....
..............

Понеже 4efits сте наясно с фирмите, очаквам да дадете координати на "фирма, разполагаща с необходимите основни машини", която да изпълни "средно голяма кухня от ПДЧ за 6 - 7 дни". На нормална цена, а не на тройна, защото виждаш ли сроковете са 3-4 пъти по-кратки. Мисля, че за много хора в темата информацията ще е полезна.

.........
  bouquet  Wink  Laughing

А качеството на изработените мебели има ли значение при този срок?  Thinking

# 441
  • Пловдив
Т.е....кое е най-доброто  Rolling Eyes Ходихме в Съливер да гледам,ами...на мен все еднакви ми изглеждат Blush Grinning

# 442
..............

.........
 bouquet  Wink  Laughing

А качеството на изработените мебели има ли значение при този срок?  Thinking
естествено уважавам си труда и клиента, но зависи и от материалите с който работиш
ето една кухня http://ttsanov.snimka.bg/other/kuhnq.832161  при добра организация и желание има време за всичко http://dox.bg/files/dw?a=f9c876d1e1

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 06:30 от 4efits

# 443
Първата снимка не се отваря (може би иска юзер и парола), а втората е с някакъв рибар с риба Simple Smile

# 444
  • на североизток от Рая
Скрит текст:
Здравейте, нахлувам в темата, защото и аз чакам нашата кухня. Поръчана е, но и при нас срока за изпълнение е дълъг (40 работни дни). Вчера купихме по-голяма част от електроуредите - фурна, котлони, миална, микровълнова и абсорбатор. Спряхме се на уреди за вграждане на Тека. Пералнята и хладилника също са набелязани. Остават ми мивка и батерия. Вчера в тека загледах http://teka.bg/bg/products/view/22103-Мивки-radea_490_370_tg. Иска ми се да е не е стандартната хром мивка. Някой монтирал ли е техни мивки? Доволни ли сте? Можете ли да препоръчате друга фирма, която предлага различно от масовите?

Би ли ми показала миялната си. Питам, защото ми предстои да купувам, а пък част от уредите ни са на Тека - печка, абсорбатор, мивка и смесител. Мивката ни е стандартна. Не ми харесва, че стои напръскана, а и след като попия капките, пак личат. Но не съм чистила с препарат ,може би тогава няма да има проблем.

Нашите вратички вече са доставени на майстора, остава да дойде и да ги постави. Не съм ги виждала още. Тръпна в очакване, дори съм леко притеснена дали са в цвят, какъвто очаквам. И все още не сме купили боя за стените. Имаме си работа, де, да не е без хич.

# 445
  • Раковски
Т.е....кое е най-доброто  Rolling Eyes Ходихме в Съливер да гледам,ами...на мен все еднакви ми изглеждат Blush Grinning

За мен най-здрава  лъскавата плоскост се предлага от роси, материала се води полиестер. В съливер има акрилни плоскости и хай глос което по-евтино от акрила. Избор има, но не всичко се предлага от съливер.

# 446
Здравейте, да ви кажа, че според мен си зависи от много неща. Моя приятелка си прави кухнята при гаражен майстор както се казва. Ходи гледа цени и пдч-та, не ме послуша като и казах, че после ще и излезе по-скъпо. На времето като си правихме кухнята и ние бяхме пред тази дилема. Избрахме егер заради цвета. След време такава кухня спретнаха на приятелката с егер, че още и се реве. Гардероба ми е на кроношпан и нямам проблеми.  Мисля, че е въпрос на избор дали да се довериш или не. Качеството на материалите и техниката пада - имам на сименс пералня и имах проблеми - какво като е немска - не е преди 15г. Така че от- до си е на късмет според мен. Vladi75 проучи дали някой твой познат си е правил във въпросната фирма кухня или из нета. И успех като ти е готова кухнята да ни я покажеш.

# 447
В тази връзка съм се замислила за пералня със сушилня или само сушилня? Имате ли идея кои са добри и прането не излиза намачкано?

# 448
От сушилните прането не излиза измачкано, дори напротив, но от комбинираните - да.

# 449
От сушилните прането не излиза измачкано, дори напротив, но от комбинираните - да.

Мерси, замислила съм се нещо. Значи по-добре да е отделен уред . Марка да ме ориентираш? А с горно отваряне дали се предлага сушилна някой знае ли?

Общи условия

Активация на акаунт