Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 347
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
  • Bristol
Merry, за кой басейн става въпрос? Огромния (лееко студен) басейн или басейн на някой от хотелите? Аз много харесвам тази местност +Троян и ти завиждам благородно  Heart Eyes
Големият, който си го има от време оно. Те нали уж го разреждат с обикновена вода. Иначе водата на душовете е директно от извора и пари!
Паспорт са ми снимали, но след като ме повикат на интервю за регистрация. А СВто, за да го пуснат на техни клиенти, трябва да имат вашето позволение. Обикновено се обаждат и питат дали имате нещо против да ви изпратят документите за еди коя си позиция.

# 196
Merry, за същия басейн става въпрос  Grinning
И днес продължаваме с търсенето на работа, контакт с разния HR-и и подобни (това за мъжа). Аз пратих едно постно СВ и се готвя за дългия и мъчителен процес по намиране на работа в УК  Blush

# 197
  • Варна
Здравейте, мили дами! Simple Smile
От няколко дни се каня да пиша и все нещо се случва и се оказва , че ми е изтекла сесията и губя написаното.  Mr. Green
След известно мислене  към Канада или към Англия да се насочим, все пак добрата стара Европа победи! Simple Smile  Живот и здраве догодина заминаваме семейно, всички накуп с едно бебе на година и половина и един батко на осем. В момента четем и събираме информация за всичко, свързано с живота в UK и в този ред на мисли темата ви е невероятно полезна!   bouquet   С удоволствие ще я следя! Simple Smile

# 198
  • някъде в орбита...
Агент, стискам ви палци за бърза реализация. Мен най-трудната част ми беше да напиша СВ-то съгласно тукашните изисквания Tired

Катя, чети  Laughing С четене като дойдете тук ще сте подготвени и доста неща ще си спестите, включително време  Peace

# 199
  • Манчестър
Merry, за кой басейн става въпрос? Огромния (лееко студен) басейн или басейн на някой от хотелите? Аз много харесвам тази местност +Троян и ти завиждам благородно  Heart Eyes
Големият, който си го има от време оно. Те нали уж го разреждат с обикновена вода. Иначе водата на душовете е директно от извора и пари!
Паспорт са ми снимали, но след като ме повикат на интервю за регистрация. А СВто, за да го пуснат на техни клиенти, трябва да имат вашето позволение. Обикновено се обаждат и питат дали имате нещо против да ви изпратят документите за еди коя си позиция.
Всички читави агенции за работа са регистрирани по Data Protection Act и е тяхно задължение да докажат пред потенциален работодател,че имате право на работа. Това е по закона за preventing нелегалната работа.самия закон изисква копие от паспорт за доказателство. Невъзможността да се представи такова копие може да донесе глоба на работодателя.

# 200
  • Варна
Отново се записвам в темата. Нещо съм ви изтървала в последно време.  bouquet
ПП; Редактирам се. Ако някой знае какъв е вида на тукашните СВ-та да пусне линк или ако имате някакъв вариант . Аз имам но не съм сигурна дали е точно това. Благодаря ви.

# 201
ивка27, тук има пример за СВ http://www.reed.co.uk/career-advice/topics/cvs-covering-letters , както и за cover letter. Не знам дали има един правилен вариант или както тук в Бг се ползва европас СВ-то  ooooh! По-скоро е хубаво (според мен) да е не шаблонното СВ, което са виждали стотици пъти, а нещо малко по-различно. Това + подробно разписано какво точно си правила/работила (примерно програми с които работиш, програмни езици, спец. проекти и тн.) + комбинация от ключови думи, които да помагат СВ-то ти да бъде открито при търсене в база данни като пример давам experienced, senior, някакви други ключови думи/фрази за твоята сфера и тн.  book

Ave, благодаря за отговора и инфото  Grinning Аз съм си paranoid parrot и всеки път като някой ми поиска нещо така и ставам една мнима  Blush

# 202
  • някъде в орбита...
Аз също не бих копирала стандартно СВ. Основно защото структурата му зависи от индивидуалната ситуация - дали човек учи (какво и къде), имал ли е стаж (по специалността, и друг), как е работил (селф-емплойд, фрилансър, на проекти, стандартен служител), и т.н. А пък резюмето в началото (personal statement) просто няма как някой друг да ми го напише.
За сметка на това има страшно много информация онлайн:
http://www.totaljobs.com/careers-advice/cvs-and-applications/which-cv
http://www.reed.co.uk/career-advice/blog/2012/september/how-to-write-a-cv
https://nationalcareersservice.direct.gov.uk/advice/getajob/cvs/ … ages/default.aspx
http://www.jobsite.co.uk/worklife/write-a-cv-that-works-10159/

Естествено, някои от правилата са универсални - като избягване на I, me и други такива, правилна структура на изреченията (хем да се хвалиш, хем да не звучиш надуто), желателна дължина на СВ-то една до две страници. И винаги с мотивационно писмо (където пък е друга история).

# 203
  • някъде в орбита...
Забравих да кажа, че е добре да се направят регистрации само с утвърдени агенции. Голяма част от фирмите в нета нищо не правят и само ще загубят времето на кандидата.

# 204
  • Варна
Благодаря ви за отговорите момичета. сега съм в БГ и имам време за пускане на СВ.

# 205
InaV, благодаря за линковете!  Grinning

# 206
Здравейте, момичета-Нуждая се от помощ.Всичко което знаете за Колчестър и най вече има ли добри училища. Имаше тук съфорумка, която живее там ,писали сме май на лични, но съм ги изтрила и не помня коя е.Нека да ми пише, да не разводнявам темата.

# 207
  • UK
Здравейте, момичета-Нуждая се от помощ.Всичко което знаете за Колчестър и най вече има ли добри училища. Имаше тук съфорумка, която живее там ,писали сме май на лични, но съм ги изтрила и не помня коя е.Нека да ми пише, да не разводнявам темата.
Аз, аааазззз  Mr. Green Че сме си и БГ градски също Wink Всъщност нямам представа дали съм аз тази, с която си си писала на ЛС преди, не помня /одъртявам вече  Mr. Green / ама нищо де, пиши ми ако искаш по-конкретно какво те интересува освен училищата, ще се радвам да помогна с каквото мога   bouquet

# 208
  • Манчестър
ивка27, тук има пример за СВ http://www.reed.co.uk/career-advice/topics/cvs-covering-letters , както и за cover letter. Не знам дали има един правилен вариант или както тук в Бг се ползва европас СВ-то  ooooh! По-скоро е хубаво (според мен) да е не шаблонното СВ, което са виждали стотици пъти, а нещо малко по-различно. Това + подробно разписано какво точно си правила/работила (примерно програми с които работиш, програмни езици, спец. проекти и тн.) + комбинация от ключови думи, които да помагат СВ-то ти да бъде открито при търсене в база данни като пример давам experienced, senior, някакви други ключови думи/фрази за твоята сфера и тн.  book

Ave, благодаря за отговора и инфото  Grinning Аз съм си paranoid parrot и всеки път като някой ми поиска нещо така и ставам една мнима  Blush

Нямаш много шанс с подробно СВ защото няма кой да го чете. Казвам го от позиция на човек който се е занимавал с набиране на персонал.
СВто трябва да е кратко,макс 3 стр. И то само ако имаш дълга работна история,която искаш да опишеш.

Няма стандартен формат, стига да не е дълго,

# 209
Ave,благодаря! Имаш ли и други съвети като човек, който се е занимавал с това?
За дължината на СВ-то си знаем да е 2 странички макс, а за мен и моя скромен опит е една  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт