"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 3

• 95 628
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Като гледам актьорите по тия филми,особенно главните герои са все белички....ПОЧТИ като европейци.А реално индийците са си чернички,като нашите "мургави братя",та даже има  и доста по-тъмни,почти черни.
Явно ги подбират такива -не ми се струва да е просто случайност. Naughty

Някой май беше споменал,че и при тях бялата кожа се счита за .....по-красива.

Сега да не ме емнете за расизъм. Joy

# 46
Здравейте. Днес ужасно много се ядосах и на Кармата и на Булката и дори не ги догледах. Калиани просто ме вбеси-как се скара пак на Ананди. Вече ми идват в повече тези нейни глупости. За първи път ми се случва да ме ядоса филм. Лошото е, че вече не слуша толкова сестра си.

# 47
  • Хасково

# 48
Чувства, страст, любов ......, да успееш да пресъздадеш тези емоции в присъствието на камери, екипи и не знам колко градусови жеги на снимачната площадка, само талант едва ли би стигнал.
Аз наистина вярвам в искреното приятелство между мъж и жена, но до такава жена кой нормален мъж би издържал. Ако са само приятели, то тогава шапка им свалям.
Не бих харесала разкрепостената показност на Сара ако беше в Европейска държава, но в Индия  направо съм я обявила за революционер.

Така си е! В Индия рядко се срещат такива смели хора. И аз вярвам в истинското приятелство между мъж и жена. Ангад и Сара са доста близки приятели, но дали е само това - незнам. Често ми се струва, че има и нещо повече ...    newsm10 newsm76 Two Hearts

# 49
  • Варна
...видях класация в Индия за 2014 г. за най-горещи сцени от филми и познайте - първата брачна нощ на Алек и Садна води класацията от четири години насам...
Струва ми се,че happy kids беше дала линк към този клип-наистина,супер е!...Напълно разбирам защо е на първо място в класациите! И аз харесвам точно такива еротични сцени-с много сексуално напрежение,но същевременно изключително дискретни...без голотии...без думи...Това се казва добър вкус и майсторлък !

Не бих харесала разкрепостената показност на Сара ако беше в Европейска държава, но в Индия  направо съм я обявила за революционер.
И на мен ми е минавала през ум тази интерпретация  Grinning ... Не мога да оценя стила на поведение на Сара,без да я познавам,що за човек е  Thinking ... По принцип,не ми харесва,когато актьорите излагат на показ личния си живот-считам го за проява на много лош вкус и липса на класа ...Но пък тя е доста млада... сигурно тази популялност й е дошла изневиделица  Thinking ... Има оправдаващи я обстоятелства  Wink

Ананди-пак излезе виновна за случката с Джагдиш,че даже бабата и се накара ,че се обръщала неуважително към мъжа си като го наричала по име.Трябвало да казва за него пред другите "моя съпруг"....Бре, бре,голяма етикеция .А не разбрах как да се обръща към него директно или тогава може на име...
Най-ми харесват обръщенията,които те си употребяват: "Маймуно!" и "Мишке!"  Joy ... Особено,когато в по-ранните епизоди,Ананди беше на гости при родителите си и Джагдиш се затъжи за нея...Написа й писмо,което завършваше с : "Върни се,Мишке!"   Joy Така започва голямата лИбоФ!  Mr. Green

Като гледам актьорите по тия филми,особенно главните герои са все белички...
Явно ги подбират такива -не ми се струва да е просто случайност. Naughty
Някой май беше споменал,че и при тях бялата кожа се счита за .....по-красива.
Да,явно,за тях,бяла кожа=красота  Grinning Кой каквото няма,за това мечтае ... При нас,хората пари дават и рискуват здравето си,да се сдобият с тъмна кожа...Малко са мъдреците,които се приемат,харесват и обичат,такива,каквито Бог ги е създал...

# 50
  • Индия/България
Marvelke, tiq razkreposteni nravi sa neshto obi4aino za Bolivud i TV elita. Izobshto da ne te u4udvat. A i Sara nikak ne e pyrvata revolucionerka- prosto dobre e ponau4ila ot kaki4kite si v Bolivud kak se vdiga reiting v kino bransha WinkпїЅВ  Nawremeto pomnq aktrisata Malika Sherawat beshe pyrwata syvremennaпїЅВ  bolivudska aktrisa, dryznala da u4astva v eroti4en trilyr i da seпїЅВ  razgoli/celuva na ekran. E, tq si otnese i kritikata, i zlite ezici, i necenzurnite komentari,пїЅВ  no ne 4e tova promeni neshto. Naprotiv- tq se proslavi, aпїЅВ  sled neq se otkrehna vratata i za drugi dryzki aktrisi. Naposledyk dori izvestnata s moralnite si principi Priqnka Chopra ( bivsha Mis Vselena), patron na tolkova socialni kampanii i kauzi,пїЅВ  krivna vstrani i zapo4na da se razgolva. Misylta mi e, 4e hai-laifa na IndiqпїЅВ  e edin vid imuniziran sreshtu zakostenelite nravi- dali, zashtoto podobno povedenie e neminuema chast ot rabotata na zvezdnite aktrisi, ili zashtoto taka syzdavat atrakciq za ostanalite, no tukпїЅВ sa vajni samo parite i slavata, a tradiciite sa za starata babina rakla, da sybirat prah i spomeni vo veki vekov. No ima logika- v kraina smetka te rabotqt usileno, sami pe4elqt parite si i sa dostaty4no nezavisimi, za da mogat da si pozvolqt frivilnosti- neshto, ot koeto obiknovenata indiika e lishena, zatova tq samo tihomylkom gleda seriali i si me4tae. Ako slojish v rykata i dori samo 1000rupii, ela i gledai dali nqma da se revolucionira za nula vreme...

MB- Vasant se spomina, spasqvaiki zashemetenata si maika ot kamion, koito shteshe da q blysne kato ednoto nishto, dokato tq si blujdaeshe na pytq. 4udq se tolkova li be izkukala Kalqni, ta da se vre mejdu trafika (bezumniq indiiski trafik!)пїЅВ пїЅВ i da 4aka tam Vasant da doide da q vzeme. Ami idi, sedni, krotni se za malko, pyk si 4akai, kolkoto si iskash..Ei na- otide si 4ovekyt...iпїЅВ  posledniq si dyh daje dade za maika si...a kakyv ekshyn vkara zaradi neq...Neznam zashto me hvana qd i na dvamata. I mi stana tolkova tyjno za Gena, koqto prigotvqshe lubimoto mu qdene ..
Struva mi se oba4e, 4e syujetyt zapo4na da se poiztyrkva ve4e. Zacikliha vse na edno mqsto- korupciq, prostituciq, sydilishta, bolnici ...Syshtnostta nqkak zapo4na da se razmiva. Naskoro ekipyt praznuva 6godini ot na4aloto na seriala. Na men ve4e mi idva v pove4e sqkash...No lelqta e jiva Simple Smile, neznam kak sym se zabludila, 4e e po4inala. Sumitra i Bairon uj pri neq sa zaminali. Imam 4uvstvoto, 4e q dyrjat milata ve4e samo kato izvinenie za lipsata na nqkoi ot aktiorite Simple Smile) Dano se poqvi pak i v naprednalite epizodi.

Zhani, podbirat gi, no i dosta pudra/ makiaj "izqjdat" ejednevno. Kato pribavim svetlinnite efekti i stava po4ti perfektno. V deistvitelnost sa pone 1-2 tona po-tymni. Sugna naprimer, a i samata Anandi si e prili4no murgavka. Ina4e e istina, 4e bqlata koja za indiicite e ravnosilna na 4istota, vyzvishenost nqkak si, na aristokratizym. To i kastovata sistema e organizirana na principa na "varna"- ta ( cveta na kojata), makar 4eпїЅВ  ne se pokriva na 100% s deistvitelnostta. I zatova vsi4ki svekyrvi sa ludi da imat beli snahi i izobshto bqlata koja tuk e ekwiwalent na uspeh i dobra poli4ba. Nqma da vi kazvam, 4e vsqka vtora indiika e kato zombirana na tema izbelvashti kremove..vswka 3ta reklama e za izbelvashti prpdukti..Stanalo e maniq napravo...

Ne uspqh da iz4eta vsi4ko- ako sym propusnala vyprosi, podsetete me.
Dobre doshla otnovo na Tereza ( s blagodarnost za novata tema) i privet na vsi4ki novi popylneniq!

# 51
  • София
    Добро утро от мен!!!!

Тази Садна много ме дразни вече с нейното поведение. Какви ги забърка - думи нямам. Ще започне да забравя на кой-какво е разказала вече. Какво е това нейното търпение не знам. Всеки я подритва, всеки и вика, всеки я гони от някъде, а тя - търпи, свела главица и все недоразбрала защо хората така постъпват нея. Ми говори. Това че си разбира постъпките изобщо не означава, че другите я разбират. Според мен трябваше да затвори устите на семейството си като им каже от къде са парите. Да си каже на Малика така и така аз съм съпругата на Алек, не мога да ти избирам роклите. Да отиде при Алек и да си поговорят. Ама нали сериал да става - трябва да е драматично. Много ми е интересно, след като всички разберат истината, дали Васу най-накрая ще поиска прошка и дали ще се промени?
    Тя ми е по-неприятна дори и от Калияни. Бабката поне си ги казва нещата - ти това направи, ти онова и точка. И да завърти някоя интрига, нейните са сравнително безобидни. Но Васу е друга работа. Целия и живот е изпълнен с долни интриги, които променят съдбите на хората по начин, по които тя иска, без да се свени да ги лъже право в очите. Използва властта и влиянието си единствено и само за лоши цели. А това където се възползва от здравословното състояние на Кушалия беше просто върха на сладоледа. Също така много ми е чудно как така прецени, че Малика ще е идеална за Алек. Малика е образована, бизнес дама, независима. Едва ли би и се подчинявала безропотно и да и кима "Да, мамо", "Добре, мамо" и да носи сока на Алек. Или просто се хвана за първата срещната дето пожела сина и  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Сигурно и правнуците и ще и изкупуват греховете!!!
   Моята карма не я гледам или поне не редовно. Там толкова бавно се развива действието, че думи нямам. Не ми харесват и актьорите. Абсолютно никои не ме грабна. По натам като порастват двете момичета може да става интересен, но засега съм го зарязала. Яд ме е, че размениха времето на излъчване на двата сериала и за Малката булка все не ми остава време.

# 52
  • в страната на абсурдите
   Добро утро от мен!!!!

Тази Садна много ме дразни вече с нейното поведение. Какви ги забърка - думи нямам. Ще започне да забравя на кой-какво е разказала вече. Какво е това нейното търпение не знам. Всеки я подритва, всеки и вика, всеки я гони от някъде, а тя - търпи, свела главица и все недоразбрала защо хората така постъпват нея. Ми говори. Това че си разбира постъпките изобщо не означава, че другите я разбират. Според мен трябваше да затвори устите на семейството си като им каже от къде са парите. Да си каже на Малика така и така аз съм съпругата на Алек, не мога да ти избирам роклите. Да отиде при Алек и да си поговорят. Ама нали сериал да става - трябва да е драматично. Много ми е интересно, след като всички разберат истината, дали Васу най-накрая ще поиска прошка и дали ще се промени?

Е, недей така. Нали трябва да има интрига. Ще разберат и другите защо е постъпила така, нещата ще се обърнат. Алек не иска да я изслуша, какво да ходи при него. Отряза я. Васуто и след предстоящите събития няма да я приеме, тя си знае една песен и нея си пее. А за Малика - подходяща е, защото е богата, успяла и командва всички, едно младо подобие на Васу. Първо Алек трябва да се научи да се бори за чувствата си към Садна, но това ще стане след като разбере в действителност колко манипулативна е майка му. За Васу човешките отношения са сделка - платила е Садна да стане жена на Алек, сега плаща да ги раздели. Тя така разбира нещата, сбъркана й е ценностната система. Предстоят серии, в които ще има поврати, ще се изрекат доста силни думи.

# 53
  • Хасково
Който иска да види какво се случва,на годежа на Алек с бг превод

http://vbox7.com/play:1ff407dfbc&start=289

# 54
Да, нали Садна помогна на Алек да се възстанови, постоянно беше до него и прочие. А сега като е нормален мъж, тя вече не му е нужна, заслужавал друга жена  #Cussing out Малика и тя - коварна и измамница била Садна. Толкова вече ме дразни, че не мога да я гледам. Ще дойдат тежки времена и за Васу.

# 55
За КАРМАТА-Лелята много низко пада с тоя билет-голямо дебнене падна докато се докопа до билета.И все пак 50 000 рупии(наградата от лотарията) не са чак толкова много пари за един богат човек.Съдя по това ,че в Булката Калияни даде на бащата на Гена 70 000 рупии ,за да се подготвят за сватбата с Васант.За Ичха и майка и обаче това ще е голяма помощ....И лелята  е буклук и сина и също,а снаха и -голяма кифла,тъпичка е и разведрява настроението. Joy

А тия сериалчета стават за гледане с деца-няма да се притесняваш каква ще е следващата сцена.Няма да чуеш по сто пъти нецензурни думи,дълги  сексуални сцени или пък кървави и страшни убийства.Освен това са образователни-може да научиш различни неща от тая култура ,поучителни,а и не на последно място има много герои-деца и много често сцените са леко инфантилни и леко забавени....като за деца. Simple Smile

Абсолютно съм съгласна с мнението на сериалите! И на мен са ми страшно леки и лежерни и даже съм спокойна с бебето да си ги гледам - точно както казваш - има какво да се научи и на моменти си има доста мъдрост.
За КАРМАТА - много съм хулила тая надута пуйка лелята и в предишни постове. Тя откакто е в сериала натяква как Тапася не учи нищо добро от Ичха и изобщо не си дава сметка какво ще стане ако се разбере колко непочтено постъпва сега - какъв пример ще е ТОВА за детето?! С нетърпение чакам да видя какъв ще е развоят. Simple Smile
А иначе за парите - определено 50000 не са кой знае какво за тях - все пак си купуват сарита и сервизи за по 5000 бройката. Направо е жалко това, че тая вещица иска да открадне парите на момиченцето, след като за нея това са 10 сервиза, а за Ичха и майка ѝ са два живота... Ама - сериал Simple Smile

# 56
Марвелке, тия разкрепостени нрави са нещо обичаино за Боливуд и ТВ елита. Изобщо да не те учудват. А и Сара никак не е първата революционерка- просто добре е понаучила от какичките си в Боливуд как се вдига рейтинг в кино бранша .  Навремето помня актрисата Малика Шераюат беше първата съвременна   боливудска актриса, дръзнала да участва в еротичен трейлър и да се   разголи/целува на екран. Е, тя си отнесе и критиката, и злите езици, и нецензурните коментари,  но не че това промени нещо. Напротив- тя се прослави, а  след нея се открехна вратата и за други дръзки актриси. Напоследък дори известната с моралните си принципи Приянка Чопра ( бивша Мис Вселена), патрон на толкова соцални кампании и каузи,  кривна встрани и започна да се разголва. Мисълта ми е, че хай-лайфа на Индия е един вид имунизиран срещу закостенелите нрави- дали, защото подобно поведение е неминуема част от работата на звездните актриси, или защото така създават атракция за останалите, но тук са важни само парите и славата, а традициите са за старата бабина ракла, да събират прах и спомени во веки веков. Но има логика- в крайна сметка те работят усилено, сами печелят парите си и са достатъчно независими, за да могат да си позволят фриволности- нещо, от което обикновената индийка е лишена, затова тя само тихомълком гледа серали и си мечтае. Ако сложиш в ръката и дори само 1000 рупии, ела и гледай дали няма да се революционира за нула време...

МБ- Васант се спомина, спасявайки зашеметената си майка от камион, които щеше да я блъсне като едното нищо, докато тя си блуждаеше на пътя. Чудя се толкова ли бе изкукала Каляни, та да се вре между трафика (безумния индийски трафик!) и да чака там Васант да дойде да я вземе. Ами иди, седни, кротни се за малко, пък си чакай, колкото си искаш..Ей на- отиде си човекът...и  последния си дъх даже даде за майка си...а какъв екшън вкара заради нея...Не знам защо ме хвана яд и на двамата. И ми стана толкова тъжно за Гена, която приготвяше любимото му ядене ..
Струва ми се обаче, че сюжетът започна да се поизтърква вече. Зациклиха все на едно място- корупция, проституция, съдилища, болници ...Същността някак започна да се размива. Наскоро екипът празнува 6 години от началото на сериала. На мен вече ми идва в повече сякаш...Но лелята е жива  Grinning, не знам как съм се заблудила, че е починала. Сумитра и Байрон уж при нея са заминали. Имам чувството, че я държат милата вече само като извинение за липсата на някои от актьорите  Grinning Дано се появи пак и в напредналите епизоди.

Жани, подбират ги, но и доста пудра, макияж \изяждат\ ежедневно. Като прибавим светлинните ефекти и става почти перфектно. В деиствителност са поне 1-2 тона по-тъмни. Сугна например, а и самата Ананди си е прилично мургавка. Иначе е истина, че бялата кожа за индийците е равносилна на чистота, възвишеност някак си, на аристократизъм. То и кастовата система е организирана на принципа на "варна"- та ( цвета на кожата), макар че  не се покрива на 100% с действителността. И затова всички свекърви са луди да имат бели снахи и изобщо бялата кожа тук е еквивалент на успех и добра поличба. Няма да ви казвам, че всяка втора индийка е като зомбирана на тема избелващи кремове..всяка 3-та реклама е за избелващи продукти..Станало е мания направо...

Не успях да изчета всичко- ако съм пропуснала въпроси, подсетете ме.
Добре дошла отново на Тереза ( с благодарност за новата тема) и привет на всички нови попълнения!

# 57
А така! Нека сега да ходи да рови в боклука да видим дали този път ще успее да се скрие от някого! Справделивостта винаги тържествува! Simple Smile

# 58
Каpмата - Умрях си от кеф, как издокараха тая мършолета бабката, дано не намери билета и да е на загуба не само с 500 рупии ами и да трябва да плати и за колата на грозното си синче!

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 14:08 от Chechinka

# 59
Точно така! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт