"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 3

• 95 777
  • 742
  •   2
Отговори
# 450

Вчера Сара пусна още няколко свои снимки с Ангад от рождения й ден.
Кой заблуждават, че Парито им липсва?
Мен ако питаш,тази реплика,към Парито,че им липсвала,е абсолютна подигравка ... То бива,бива...ама чак пък такова унижение и гавра,надали е заслужила,горката жена ...

Лори, абсолютно съм съгласна с теб, но в никакъв случай не адмирирам и нейното поведение. Хем ми е жал, хем ме е яд на нея. Ми като не можеш да му теглиш една майна в социалните мрежи, барем си трай. А Парито, да замаже очите на хората - бля, бля, все едно някой и вярва. Ей това двуличието ме кара да излизам от равновесие. #Cussing out А като се замисля, тя по-добра партия от него няма да намери, та хич не и се ще да си разваля рахатлъка. Много важно, че мъжа и кривнал тук и там.

Ангад и Сара тогава явно са се натряскали и много, много мисъл в действията си не са влагали.  Той, изпълнен с щастие, че посреща рождения ден на "приятелката" си , пръв поства снимките, сякаш иска да изкрещи на всички -  "Гледайте си работата - това е нашия живот", а тя отдолу "Анги обичам те", па и Парито и липсвала - явно по в час от него е била, че малко съобразителност уж вложила. Сигурно бая конско са отнесли от родата, та след два дни се опитват да оправят батака и Сара пуска нейния колаж с тъпи обяснения. И както казват руснаците "Не нам такие деревянный постановки".

Все се опитвам да оправдавам техните постъпки с аранжираните бракове. Само си представи да ти натресат някой мухльо да съжителстваш с него и за капак майка му да те мачка като гнида. Не снимки в мрежата ще пусна, ами не знам какво още бих могла да направя, пък да става каквото ще.

Скоро четох интервю с Ангад във връзка с отказа му за някаква роля. Явно в момента няма ангажименти и го питаха с какво се занимава. Той отговаря, че по-голяма част от времето си прекарва в къщи с дъщеря си, която е била много малка, когато е снимал сериалите и сега се опитва да компенсира пропуснатото. Останалото време прекарвал с приятелите с които се виждали много често. И без да го пита никой ни в клин, ни в ръкав изръсва, че най-важното било, че Сара вече се е преместила да живее близо до него и всичко е ок. Та няма да се учудя ако и в съседния апартамент я е настанил - за всеки случай да му е под ръка по всяко време.
Парито, ще не ще, участва в тоя фарс, че две деца му е родила, пък нали е и Богоизбраната, ама тоя Парас   ми се вижда, че и той някаква комерсиална роличка играе. Симпатяга е, ама ни актьор, ни танцьор, та Саричка малко му вдига акциите. И той доволен и тя доволна.  Май накрая ще се окаже, че всички са си ок, а аз само си чеша клавиатурата.

Много ми харесват коментарите ти! Направо ме разби с това интервю на Ангад - не го бях чела. Значи Анги вече е много щастлив - Сара се е преместила близо до него. Не бих се учудила ако наистина са в съседни къщи/ апартаменти - така ще му е идеално, на нея също.  smile3533 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

На жена му обаче едва ли й е толкова забавно - но тя няма думата, пък й както казваш - къде ще намери мъж като Ангад. Колкото до Параш - и той покрай Сара често е в светлините на прожекторите. А и да не забравяме, че говорим за Индия. Там нещата са по-трудно. В крайна сметка те си знаят най-добре ...  newsm12

Може наистина всички да са близки приятели, но едно е сигурно - при Сара и Ангад има нещо повече. Това си личи от километри. То са погледи, прегръдки, съобщения, обръщения. Прехвърчат искри от всякъде - един за друг са си ...
newsm10 Flushed Heart Eyes

# 451
Лори, абсолютно съм съгласна с теб, но в никакъв случай не адмирирам и нейното поведение. Хем ми е жал, хем ме е яд на нея. Ми като не можеш да му теглиш една майна в социалните мрежи, барем си трай.
И аз бих предпочела да не реагирам-вижда ми се по-достойно,някакси  Thinking ... но пък не мога и да я упрекна ... Колко житейски опит има тя,зад гърба си?! ... В каква среда е отраснала?! ... Как е възпитана?! ... Какъв характер и интелект има?! ... Това са все важни фактори,определящи реакцията на една жена в нейната ситуация  Simple Smile ...

Все се опитвам да оправдавам техните постъпки с аранжираните бракове. Само си представи да ти натресат някой мухльо да съжителстваш с него и за капак майка му да те мачка като гнида. Не снимки в мрежата ще пусна, ами не знам какво още бих могла да направя, пък да става каквото ще.
И после,ще го отнесеш,от цялата рода!  Mr. Green
Това,че бракът му е аранжиран,не оправдава Ангад ... и не само защото мъжете (хеле пък,той,конкретно!) имат правото и възможността да откажат брака,ако нещо не им харесва ... Много красив мъж е-признавам ... обаче,не се държи мъжки Нямам предвид,че изневерява на жена си-в края на краищата,никой не може да бъде господар на чувствата си ... Но един мъж на място,каквото и да прави,ще го прави скрито-покрито,а не да бие тъпан/пуска снимки в социалните мрежи,като него ... Мъж,който не пази достойнството на майката на децата си,показва неуважение,първо на първо,към самия себе си ...

Не знам какви възможности  за избор са му дали на Ангад при женитбата, но съм съгласна , че трябва да пази достойнството на жена си, независимо от обстоятелствата в които се намира. Уважава си жената човека, я виж как лепна снимката на тримката за празника на брата и сестрата Mr. Green

Но да ти кажа честно и самоуважението на Пари ми бяга някъде по тъча. То бива възпитание, бива съобразителност, но самоуважението е различно от самочувствието, което може да бъде зависимо от външни фактори.  Когато човек се чувства достоен като индивид, той вярва, че е достоен за любов и уважение от страна на другите. Ако човек дава всичко от себе си за половинката си, но дълбоко в себе си знае, че тя не би направила същото за него, това показва, че той не се уважава достатъчно и оставя партньорът му да го използва.

Интересна тема сте подхванали ...  Hug

Знам ли и аз какво да мисля за Пари. Все пак говорим за Индия. Там обичайте за повечето хора са други. Може да е възпитана по такъв начин - ясно е, че едва ли има друг избор освен да се примирява, но все пак картинката е странна. Вероятно не й е лесно,  но както вече казах, те си знаят най-добре ...  Peace

Колкото до Ангад и Сара - аз ги обожавам и много се радвам на общите им снимки, както и на близостта им. Големи сладури са ...
txtloves Two Hearts  Hands Clap

# 452
Ето една прекрасна снимка на другия красавец от "Цветовете на любовта" - Киншук/ Ранвир. Той споделя в едно свое интервю, че не обича много купоните и предпочита да  стой в къщи заедно с жена си. Много го харесвам - голям чаровник и сладур е.  ...  smile3525 Two Hearts  love001 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

Лека нощ от мен ...
smile3524

# 453
  • София
      Темата за любовта, изневерите и търпението си е доста сложна и зависи както и от самите хора, така и от средата, в която живеят. В конкретния случай на Пари все пак говорим за Индия и тя едва ли има много възможности за някаква ответна реакция. Не ми се вярва, че може да си вземе децата и да си тръгне. Пък и къде ще отиде. Родителите и, които са я оженили аранжирано, едва ли ще я приемат с отворени обятия. Пък ме съмнява и факта, че фамилията на съпруга и ще пусне децата - все пак са наследници, каквото и да върши сина им. Затова според мен всички играят един театър. С приятелството си винаги имат обяснение за срещите си. А за снимките може би постват толкова снимки, защото тава продава - по-скандална личност, повече роли, участия в риалити формати и т.н. Едно мога да кажа със сигурност, радвам се, че съпруга ми си няма такава добра приятелка  Laughing

Тези дни четох един пътепис на Юри Ворошанов за Индия. Ще постна откъс от него, ако на някой му се чете. Свързано е с многообразието на езици, религии и т.н ...

Скрит текст:
Индия е страна от минус до плюс безкрайност, която не може да се проумее, обясни или разгадае. В най-добрия случай Индия единствено се усеща, а всеки пътепис за нея е нещо като опит за снимка на слон през микроскоп, така че давай приятелю мой – развей уши, повдигни хобот, удари крак и се усмихни на читателя. От самото начало ще уточня, че Индия по-скоро е една изкуствена конструкция отколкото държава, субконтинент или нещо друго. Това име обединява милиард души, хиляди божества, стотици етноси/езици и десетки религии на няколко милиона квадратни километра – абстракция съществуваща направо по чудо. Има много страни, които патриотично се гордеят със скромното си съществуване (пример – неспазваният от никого патент върху индийските рикши бил бангладешки), но няма нито една велика сила, която да е надскочила шовинизма, върху който е изградена. Национализмът канализира настроения и мисли в една обща посока, което на пръв поглед е странно при наличието на толкова народности. “Аз съм индиец, а идвам от Гуджарат” или “Аз съм индиец произхождащ от Западна Бенгалия” – тези реплики напомнят по-скоро на САЩ, отколкото Европа, където надали ще ги чуем и в близките 50 години. Но при местните специфични условия, след независимостта и разделянето на страната, единствен шанс е бил държавният национализъм да се наложи над регионалните, отцепнически течения, така че “абстракцията Индия” да пусне здрави корени вместо да се балканизира. И днес – в резултат – викнеш ли някому от местните с вдигнат юмрук “Хиндустан!” той ще отговори още по-високо “зиндабад – да живей”. Днес дори и елитът на нацията понякога смята, че за 10 години Европа и Америка ще бъдат икономически застигнати и задминати, че пакистанците при нужда ще бъдат затрити за минути и че китайците са само посредствени комшии и долни плагиати. Но дори и шовинизмът да е за предпочитане през тоталния български нихилизъм – истината е някъде другаде. “Чувал ли си нещо за йорданството?” – лукаво и неочаквано зададе въпрос един сладкодумен събеседник във влака. След отрицателния ми отговор, той с ехидно задоволство поясни, че около бреговете на река Йордан били възникнали юдейството, християнството и исляма, така че тези религии, както и хората, които ги изповядват, можели да се нарекат с общото понятие “йорданство”. Казано на чист дунавски – тази сентенция е достатъчна за всички асоциации с реката Инд

Това е само откъс, целият пътепис също е много интересен и се чете на един дъх!! !!

Цитат
Ананд е съучастник на Каран в отмъщението му срещу Инраджит и семейството му.

Много интрига вкарали сценариститите. Хем помага на Рагини в полза на семейство Ражванш, хем пък и на друг, уж син, срещу тях.

Цитат
Авни и Навин отиват в затвора, след като слагат отрова в храната на Садна. За щастие Рагини ги хваща навреме и разкрива плановете им.

А дано да останат и по-дългичко там. Ама пак ще кажа, поредното нещо, за което Садна е виновна. Като разбра какви ги вършат, пак му повярва и дума не каза. То бива доброта, бива чудо. Не стига, че съсипаха живота на всички ами и господстват в голямата къща.  #2gunfire

# 454
Някой беше питал каква е часовата разлика между България и Индия - два часа и тридесет минути Индия са преди нас.

Тази седмица Цветовете ще са много интересни!  Mr. Green Разкриването на Авни и Навин, събирането на семейство Раджванш, появяването на Керан и т.н. Не знам само след смъртта на Садна и Ранвир, дали сериала ще ми е толкова интересен?  Rolling Eyes

# 455
  • Варна
Не знам какви възможности  за избор са му дали на Ангад при женитбата...
В този форум,най-долу,последният пост за страницата, Bandit Queen разказва за аранжираните бракове (кога,какво,как  Wink )-това имах предвид,казвайки,че Ангад е бил в позиция,да има последната дума и да избира  Simple Smile
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2529075/an/0/page/8

Но да ти кажа честно и самоуважението на Пари ми бяга някъде по тъча. То бива възпитание, бива съобразителност, но самоуважението е различно от самочувствието, което може да бъде зависимо от външни фактори.  Когато човек се чувства достоен като индивид, той вярва, че е достоен за любов и уважение от страна на другите. Ако човек дава всичко от себе си за половинката си, но дълбоко в себе си знае, че тя не би направила същото за него, това показва, че той не се уважава достатъчно и оставя партньорът му да го използва.
Така е ... но в Индия,толкова неща са по-различни... Много е вероятно и понятията за самоуважение и самочувствие,също да са по-други  Wink ... То,даже и у нас,различните хора,влагат различно съдържание в тези понятия-често пъти,съвсем неочаквано ... Примерно,аз имах колежка в института (инак,страхотен човек и много интелигентна,и много образована),която веднъж ми сподели вижданията си,по отношение на развода: според нея,каквото и да си причиняват взаимно,двамата съпрузи,да се разведат,означавало "да плюят сами на себе си" (в смисъл,излагат се,унижават се... пред хората)  ...  Аз останах втрещена от тези й възгледи #Crazy  smile3544 ... Ако ги бях чула от баба ми-да,в реда на нещата...но от нея-не очаквах! ... Но...тя е отраснала на село,в патриархално (както подразбрах) семейство и макар,че е напуснала дома си 14-годишна,явно домашното възпитание е сложило дълбок отпечатък върху мирогледа й (който пък се отрази,реализира,наистина,върху по-нататъшния й семеен живот  Sad ) ...

Ей тая статия на Джоан Дидион за самоуважението много ме кефи.
http://www.manager.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0 … D0%B5%D1%82%D0%BE
Откъсът е бая сложен и ще ми трябва известно време,да го осмисля  Simple Smile ... но ето,това изречение,изразява точно онова,което имах предвид,когато написах,че излагайки жена си,Ангад показва липса на уважение към самия себе си:
" ... Ако не уважаваме себе си сме принудени да презираме тези, които са имали толкова малко възможни ресурси, че са се свързали в общуване с нас; които са разполагали с толкова тесен личен мироглед, че са останали слепи за фаталните ни слабости...."

... Едно мога да кажа със сигурност, радвам се, че съпруга ми си няма такава добра приятелка  Laughing

Да...пази Боже!  Wink ... Ама,да ви кажа,ако моят мъж пък,имаше такава приятелка...мисля,не бих им пречила...Бих казала: "Щом толкоз се харесвате...вземете се!!"  Peace ... и после ... който-откъдето! ... Сигурно ще боли,известно време...но пък,животът е толкова кратък!  Grinning ... Най-важното е да сме здрави и да не се тровим взаимно!  Grinning

Цитат
Авни и Навин отиват в затвора, след като слагат отрова в храната на Садна. За щастие Рагини ги хваща навреме и разкрива плановете им.
А дано да останат и по-дългичко там. Ама пак ще кажа, поредното нещо, за което Садна е виновна. Като разбра какви ги вършат, пак му повярва и дума не каза. То бива доброта, бива чудо.
То,ако не беше нейната (респективно,на всички като нея!) доброта, злината на Навин и Авни (и на другите,като тях) щеше да бъде,къде-къде по-малко опасна ... Излиза,че понякога,прекалената доброта се превръща в част от проблема!  Wink

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 11:22 от Lora-Di

# 456
  • Варна
Кармата

не мога да я понасям тази ТЪПАся!!!! то голяма злоба у едно дете, голямо чудо!

и от друго съм изумена- уж частно училище, уж родителите плащат луди пари, а към децата се държат като в концлагер!!!!  в държавното беше 100 пъти по- добре, поне към децата се отнасяха сякаш нормално, а в частното големи викове, аха да ги набият децата!

# 457
Аз съм абсолютно съгласна с мнението за училището!
Но по повод отношението на Тапася смятам, че сценаристите нещо не са доизкусурили. Тази промяна стана изведнъж! До преди това и цветя продаваше заради Ичха... нагласеничко ми е някак...

# 458
     Темата за любовта, изневерите и търпението си е доста сложна и зависи както и от самите хора, така и от средата, в която живеят. В конкретния случай на Пари все пак говорим за Индия и тя едва ли има много възможности за някаква ответна реакция. Не ми се вярва, че може да си вземе децата и да си тръгне. Пък и къде ще отиде. Родителите и, които са я оженили аранжирано, едва ли ще я приемат с отворени обятия. Пък ме съмнява и факта, че фамилията на съпруга и ще пусне децата - все пак са наследници, каквото и да върши сина им. Затова според мен всички играят един театър. С приятелството си винаги имат обяснение за срещите си. А за снимките може би постват толкова снимки, защото тава продава - по-скандална личност, повече роли, участия в риалити формати и т.н. Едно мога да кажа със сигурност, радвам се, че съпруга ми си няма такава добра приятелка  Laughing

И аз имах в предвид точно това! Все пак става въпрос за Индия - макар и на други места в по-консервативни семейства и в зависимост от възпитанието и нагласата на самият човек - някои да си мълчат, то там със сигурност е много по-трудно. Други пък вероятно не искат да изгубят това, което имат - независимо от всичко. Има всякакви хора ...    newsm10

# 459
Не знам какви възможности  за избор са му дали на Ангад при женитбата...
В този форум,най-долу,последният пост за страницата, Bandit Queen разказва за аранжираните бракове (кога,какво,как  Wink )-това имах предвид,казвайки,че Ангад е бил в позиция,да има последната дума и да избира  Simple Smile
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2529075/an/0/page/8

Вероятно зависи от ситуациите. Аз четох, че майка му му е избрала Пари за съпруга. Ангад е имал определено време да я опознае и после да се оженят. А дори и да е имал избор - като гледам как майките в Индия командват всички наоколо. Може да не е искал да й противоречи. Особено ако е тип Васу - знае ли човек ...  newsm78

Но да ти кажа честно и самоуважението на Пари ми бяга някъде по тъча. То бива възпитание, бива съобразителност, но самоуважението е различно от самочувствието, което може да бъде зависимо от външни фактори.  Когато човек се чувства достоен като индивид, той вярва, че е достоен за любов и уважение от страна на другите. Ако човек дава всичко от себе си за половинката си, но дълбоко в себе си знае, че тя не би направила същото за него, това показва, че той не се уважава достатъчно и оставя партньорът му да го използва.
Така е ... но в Индия,толкова неща са по-различни... Много е вероятно и понятията за самоуважение и самочувствие,също да са по-други  Wink ... То,даже и у нас,различните хора,влагат различно съдържание в тези понятия-често пъти,съвсем неочаквано ... Примерно,аз имах колежка в института (инак,страхотен човек и много интелигентна,и много образована),която веднъж ми сподели вижданията си,по отношение на развода: според нея,каквото и да си причиняват взаимно,двамата съпрузи,да се разведат,означавало "да плюят сами на себе си" (в смисъл,излагат се,унижават се... пред хората)  ...  Аз останах втрещена от тези й възгледи #Crazy  smile3544 ... Ако ги бях чула от баба ми-да,в реда на нещата...но от нея-не очаквах! ... Но...тя е отраснала на село,в патриархално (както подразбрах) семейство и макар,че е напуснала дома си 14-годишна,явно домашното възпитание е сложило дълбок отпечатък върху мирогледа й (който пък се отрази,реализира,наистина,върху по-нататъшния й семеен живот  Sad ) ...
[/quote]

... Едно мога да кажа със сигурност, радвам се, че съпруга ми си няма такава добра приятелка  Laughing

Да...пази Боже!  Wink ... Ама,да ви кажа,ако моят мъж пък,имаше такава приятелка...мисля,не бих им пречила...Бих казала: "Щом толкоз се харесвате...вземете се!!"  Peace ... и после ... който-откъдето! ... Сигурно ще боли,известно време...но пък,животът е толкова кратък!  Grinning ... Най-важното е да сме здрави и да не се тровим взаимно!  Grinning
[/quote]

Така е! Но изглежда навсякъде има изключения. Вероятно зависи от средата, възпитанието и най-вече от самия човек и нагласата му. Дали иска или не да загуби това, което има сега и т.н. Глупаво е, но явно се случва ...  Thinking

# 460
Някой беше питал каква е часовата разлика между България и Индия - два часа и тридесет минути Индия са преди нас.

Тази седмица Цветовете ще са много интересни!  Mr. Green Разкриването на Авни и Навин, събирането на семейство Раджванш, появяването на Керан и т.н. Не знам само след смъртта на Садна и Ранвир, дали сериала ще ми е толкова интересен?  Rolling Eyes

Благодаря ти за информацията! Аз мислех, че е повече ...  Hug Hug Hug

Наистина ни очакват много интересни епизоди на Цветовете тази седмица - нямам търпение ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Но за мен по-натам без Садна и Ранвир сериала няма да е същия и едва ли ще ми бъде толкова интересно.
no

# 461
  • Варна
гледахте ли булката днес?!

тоя, чичото на Шам, много налудничав поглед има, страшно противна личност! и какъв фитилджия, само подклажда огъня!

Сугна наистина е по- красива на тази сватба, отколкото на първата! но въпреки всичко, ме дразни с това поведение на жертвен агнец! сама забъркала кашата, хората се претрепват да се чудят как да оправят всичко, а тя... голяма жертва прави, няма що!

# 462
И аз гледах булката. Много красива церемония, безспорно! Simple Smile
И Шам да му се ненагледа човек - такъв доблестен мъж е рядкост и преди, и сега, и у нас, и навсякъде...  newsm20

# 463

Ей точно това имах в предвид Лорка. Човек да може да излезе от създала се ситуация, съхранявайки сам собственото си достойнство, независимо от това мъж или жена е.

# 464

Tерезка, точно за това казвам, че ми е жал за Пари, защото със сигурност няма кой знае какви възможности за реакция, но поне малко по-достойно може да се държи, а не като гост-актьор в техния театър.
Мястото, средата, родата - все удобни някому извинения за действие или бездействие. Не го приемам. Да оставим масовото население, но нали и Сара е в Индия. Оженила се, развела се и сега си вее байрака с кой където иска. Ангад е в същата позиция, но на него така му е по-удобно. И вълка сит и агнето цяло, пък жена му кучета я яли.     newsm61 bash #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт