Отговори
# 30
Нефертари, за първи път чувам, че има пап 2+. Grinning
Но щом докторката е казала, че е добре значи е така.
Николова, радвам се, че си решила да посетиш Д-р Ганчева, тя е отличен професионалист и човек с главно "Ч".
На мен днес кръвотечението ми избледня на цвят и вече е розово! newsm78

# 31
Жълта роза, малко късно пиша, но да те успокоя, напълно нормално е да имаш кървене към 10 ден! Специално док ми го беше написал на едно листче - първо се очаква жълтеникаво с кофти миризма и около 10 ден кръв - само трябва да се следи да не е по-силно от цикъл, тогава е притеснително, иначе си е точно в реда на нещата Simple Smile

Аз говоря за ЛИИП, нали и ти беше с ЛИИП или се бъркам?

# 32
Дрийм, супер! Мерси за успокоението! Hug На мен като ми провърви беше 9-ти ден. Засега не е по-силно от цикъл, дано и да не става! Praynig
Да, и моята процедура беше ЛИЙП.

# 33
Жълта роза, нямам ПАП 2+  Mr. Green Грешно съм се изказала/написала  Mr. Green Имам ПАП 2 със /това вместо плюс+/ единична кандида  Crazy
Искам да попитам тези, които ходят при Ганчева. Като ми даде рецепта за глобули против гъбите, след лечението прави ли пак МБ или "на око" вярваме, че лечението е подействало  newsm78
Пращам прегръдки  Hug дано не вали днес
DREAM, Lemy, bonibon, fatma, nonsence   bouquet

# 34
  • София
nefertari,миналата година и аз имах единична кандида , изписа ми глобули и 2 хапчета.Микробиология не ми е правила.Тази година се получи същото.Още на прегледа ми изписа глобули , които смени след като излезе резултата от цитото с полижинакс/имам слабо бяло течение/.Аз ,нали съм бърза,бях сложила вече първите глобули и след това и полижинакса  Laughing,но не виждам някакво подобрение.На мен сега ми каза,цитонамазката ти е добра-2 гр.с единични бактерии,но какви,не ми е ясно.

# 35
Аз се включвам с добра новина.
Излезе ми хистология и съм здрава   261uu 
Конизацията в моя случай е лечебна. Не мога да опиша колко добре се чувствам.
Септември месец ме очаква  motor  grinning039 luvbed

Благодаря на всички за подкрепата  Hug

Желая ви здраве!

# 36
  • София
Чудесно,поздравления!  bouquet

# 37
  • с/у ОколоМръсТното
Странно. За конизация трябат доста изследвания преди това. Да не би да имаш предвид колпоскопия?

да, става дума за изследване с колпоскоп, освен цитоманазка. Извинявайте за обърканите термини.   bouquet
Lemy - да права си.  Peace

Предаването вече може да се гледа...
http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/413535?autostart=true

# 38
dragon_fly, чудесна новина! поздравления!

# 39
А, Нефертари, сега разбрах вече. Laughing
Dragon, честит ти резултат! Много се радвам за теб! Дай боже всекиму такъв!

# 40
Здравейте бих искала да попитам имали  жени с аблация на ендуметриума на матката .На мен доц Туфекчиева ми направи това при хистероскопия тъй като видя разраснала лигъвица .Хистологията ви е полипоиден ствол . След аблацията не се знае дали ще имам цикъл и незнам въобще какво да очаквам .

# 41
  • София
Здравейте момичета,
Историята при мен е следната - преди две години(2012) при контролна цитонамазка се установи ПАП ІІІД. Лекарката и предписа имуностмулиращо и противовъзпалително изследване, след което резултатът беше ПАП 2, през 2013 се повтори същото - като накрая на годината пак бях ПАП ІІ. Тази година когато тръгнах да ходя при същата лекарка за контролна цитонамазка се оказа, че тя ще отсъства няколко месеца. След препоръки отидох при друга лекарка, която ми предложи течно базирана цитонамазка - резултатът беше ІІІА. Тя препоръча колпоскопско изследване и типизация за ЧПВ, но се разбрахме след около месец, тъй като първо аз, после тя беше в отпуск. Междувременно разбрах, че съм бременна. Много се радвам, но сърцето ми се е свило Sad как ще се развият нещата. Личната лекарка ме посъветва да следя бременността си в Майчин дом където ще направят каквото е необходимо - там били най-добрите специалисти и техника. Моля препоръчайте ми лекар, който има опит с подобни случаи.
Много благодаря  bouquet

# 42
ДюДю, имам приятелка, която е много доволна от д-р Владо Манчев в МД, но аз нямам лични впечатления. Първо си следи бременноста, не зная дали могат да направят колпоскопия при това положение, но след раждането вземи мерки относно цитото  Peace Тук има момичета, които повече ги разбират нещата и изчакай техният съвет  Hug Желая ти хубаво и здраво бебе   bouquet

# 43
  • София
nefertari34 благодаря ти   bouquet. Това, което ме притеснява е дали проблемът може да изчака до след раждането и да не се развият твърде зле нещата Sad. А относно Майчин дом личната ми (имам и доверие) каза, че го поставя на първо място макар, че лекарите били доста дръпнати, също Тина Киркова и Шейново, но в Шейново не проследяват бременност по ЗК, за Втора градска също спомена, че имало добри специалисти. Идеята е, че е необходимо по-специализирано проследяване. Много ще съм благодарна на още мнения и съвети.
Хубав и усмихнат ден  Simple Smile

# 44
  • София
Според мен няма причина да не се направи колпоскопия. Все пак това е вид образна диагностика. Освен ако препаратът, с който мажат, за да видят има ли проблемни участъци, е противопоказан при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт