Отговори
# 435
  • София
Offito, отивай веднага с всичките изследвания, които са ти правени при онкогинеколог.
На първа страница има доста имена на лекари. Аз бих препоръчала и д-р Ковачев от ВМА, работи с НЗОК, както и д-р Иван Димитров от болницата на Щерев. При тях поне няма да ти се налага да чакаш седмици за час.

# 436
  • София

змия, благодаря за бързата реакция.
И аз чета хубави отзиви за болницата на Щерев.
В 1-ва АГ ходя при д-р Щърбанова, която е онколог и акушер-гинеколог. Не знам дали има значение, но искам второ мнение преди да се налага да ме оперират от каквото и да било.

# 437
  • София
Правилно, и аз потърсих второ мнение, след него просто избрах кой да ме оперира.

Успех ти желая.

# 438
  • София
Някой носил ли си е хистологията при доц. Милев в Онкологията за второ мнение? Какви са ви наблюденията?

# 439
  • София
Здравейте,

днес си взех епикризата в която пише следното:
Късчета порцио с тежкостепенна епителна дисплазия/сан ин ситу/ и огнища на микроинвазивен плоскоклетъчен карцином. Оскъден материал с тежкостепенна епителна дисплазия, вероятно част от ексоцервикс.
Докторката ми обясни, че може да направят конизация, но реално не са сигурни, че ще могат да премахнат всичко, защотоима няколко "огнища", а не е само на едно място. 2-ри вариант е премахване изцяло на шийката на матката, а 3-ти вариант е премахването и на матката. За съжаление, не искам да се стига до 3-ти вариант, защото все още нямам деца, а бих желала в бъдеще да имам.

Някой с подобни резултати да каже при него как са минали нещата?

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 18:31 от Offito

# 440
  • София
Дано Алли т погледне насам, за да дава повече акъл, но според мен не се бави изобщо.

Доколкото знам Ка ин ситу още не е най-лошото.

# 441
  • София
Offito, представям си колко ти е тежко, при все че си толкова млада и ти предстои да имаш деца тепърва.  Tired Нямам опит, но искам да те прегърна и да ти пожелая броблемът да се разреши по най-добрият за теб начин! Hug

# 442
Змия, нейното не е само ин ситу, има си микроинвазивен карцином, не е шега работа това, според мен ще се стигне до ампутиране на шийката, но не съм специалист.
При всички положения вече имаме в БГ случай на раждала жена след ампутация на шийката при Горчев, тъй че няма страшно Hug

# 443
  • София
Дано всичко мине успешно и да има възможност за раждане. Hug

# 444
  • София
Offito,аз след висока скалпелна конизация и хистологичен резултат бях Микроинвазивен карцином и по препоръка на двама лекари стигнах до премахване на матката тъй като имаше петънце на нея и за спокойствие за напред това беше  най добрия вариант. Ти не си раждала за това побързай за второ мнение.Както ти казаха по горе им случаи след висока конизация раждане Simple Smile Аз дори се познавам с едното момиче и вече си има бебче на 2 мес. Благодарение на проф.Горчев!

# 445
  • Wolwedans
При микроинвазивен карцином и нераждала жена се прави висока ампутация на маточната шийка или радикална трахелектомия ( освен шийката се отстраняват парацервикалните тъкани и регионалните лимфни възли). На твое място бих се свързала по най-бързия начин с проф. Горчев. Той е единствения в БГ, който прави втората операция от години успешно. Във Варна Корновски също направи една, но беше с участието на Горчев. На скоро писаха, че момичето от Варна родило. В Плевен имат доста бебета след радикална трахелектомия.
Стискаме ти палци!

# 446
  • София
Много ви благодаря за бързите отговори  Hug
а има ли смисъл да правя ЯМР за да се погледне до къде е стигнал рак-а ??

# 447
  • София
Според мен,не!
Отиди за второ мнение и виж какво ще ти кажат! Успех

# 448
Здравейте и от мен . Аз искам да споделя моето притеснене. Преди 3г ми правиха конизация (имах раничка поради която ПАП ми беше 3). След като ми махнаха раничката вече бях ПАП 1. Преди 10м родих и миналия месец отидох на контролен преглед - Цитонамазка ПАП 2- в норма, УЗД на яйчници- в норма, Колпоскоп- б.о.  Но страха ми идва от там , че по време на самата бременност ми се появиха няколко кондиломчета външно и решихме да изследваме и HPV , който се оказа високорисков. Докторката ми каза, че ще пия имуностимуланти ще махне кондиломчетата и няма място за притеснение за положителния HPV тест, но аз съм адцки притеснена, как да не го мисля този тест. Въпреки че казаха че много често като ти падне имунитета и този вирус се отключва и че младия организъм бързо се преборвал с него  Sad

# 449
  • София
Ми правилно са ти казали. Щом имаш ЧПВ, той не се лекува. Поддържа се "заспал" с добър имунитет.
Много хора имат някой щам. С добра профилактика всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт