Отговори
# 510
  • Инсбрук
змия здравей, благодаря за загрижеността Simple Smile

наш семеен познат ни прати при д-р Начев в майчин дом и утре си подавам документите за прием, ще правя конизация в четвъртък и ще видим дали ще мине само с конизация. Втората биопсия която правих д-р Майнхард(която няколко лекари и патолози ми я препоръчаха за мниение) ми каза че е по добра и ми препоръчва и тя конизация вместо да се взимат радикални решения.
Та така, към края на седмицата ще пиша как са минали нещата.
между другото доколкото разбрах ще бъде с местна упойка която се бие в гърба. някой знае ли дали боли много ?  Sad

И от мен стиснати палци, дано всичко мине успешно. За съжаление не мога да кажа за упойката, моята конизация ми я правиха с пълна упойка   bouquet

# 511
  • София
И аз стискам палци, Офи.Доколкото знам преди самата упойка ти слагат локална упойка в гърба, която е съвсем леко боцване. Няма да се плашиш.  Hug

Станков е за ЛИТЦ при мен, но иска да се консултирам с още един доктор. Аз така или иначе имам час при Славчев за четвъртък, Станков се съгласи. Да видим какво ще каже и Славчев и да го махаме това чудо.  Peace

# 512
  • София
Моята Конизация беше с спинална упойка.Не боли но трябва да се седи мирно защото аз не седях от страх и ме боцкаха няколко пъти.Повече обаче няма да се съглася на такъв вид анестезия никога по ред причини дано не ми се и налага.Това ми беше 3 та по ред.

# 513
Офи, Кашмир да минава всичко и на двете перфектна хистология
и бързо възстановяване , само здраве   bouquet Peace Hug

# 514
Успех на всички,на които им предстои изпитание. Hug
Спиналната упойка не е страшна или болезнена,аз имам две направени,без никакви оплаквания.Но е много важно кой и как я слага.При някои жени има странични ефекти-главоболие,болки в гърба,кръста.

Влизам,за да разкажа моята история със силното контактно кървене след секс.След като др.Ганчева/след няколко перфектни цитонамазки и чисти колпоскопии/ ми препоръча да направим кюретаж и абразио на матката и шийката,аз реших да потърся второ мнение ,и се обърнах към др.Виктория Благоева,при която съм ходила и друг път,и която горещо препоръчвам.Работи в МЦ на др.Славков и Св.Панталеймон.Поне аз там съм ходила.
Та...След щателен преглед с УЗ около овулацията,нови ПАП тест и колпоскопия веднага след възникнал кръвоизлив,се установи,че кървенето идва от каналът на шийката ,малко след началото му/при изчистване чрез марля на слуз по каналчето,веднага текна кръв/.Третираха ме със Солкожин ,3 намазвания и засега всичко е нормално.
Честно казано ,въпреки честото следене и перфектните резултати,доста се бях притеснила.

# 515
  • София
Момичета доста съм объркана, моля за мнение.

Скрит текст:
На кратко - първа Цито 3 А-Б, Станков гледа на колпоскоп и препоръчва биопсия. Втора Цито !ва група. На биопсията, разчетена от Дренски - ЦИН 2. Според др Станов, наблюдавайки колпоскопии при него през 2 месеца, шийката се подобрява. Препоръчва консултация с доц. Милев от онкологията - той казва ЦИН 1-2. ЧПВ отрицателен. Станков казва според мен ЛИЙП, но препоръчва второ мнение на гинеколог.  Днес доц. Славчев казва - измененията обхващат голяма площ и ако правим конизация, тя ще е дълбока. Затова препоръчвам да забременяваш и да следим на 6 месеца. Shocked

А де?  newsm78

# 516
  • София
Ох, представям си какво ти е.  Hug
Не мога да ти дам съвет, всъщност, бих те посъветвала да отидеш при трети може би. Аз също като теб бях с изменение на голяма площ, отрицателен ЧПВ ЦИН 1-2 /според Д-р Ганчев от Онкологията/. Смених 6- ма лекари и всеки с различно мнение. Проточи се година и нещо. Накрая стигнах до Д-р Ганчева, която ми направи абразио, оказа се обикновен цервицит ЦИН 1. На контролата колпоскопа показа, че засегнатата площ е почти премахната с абразиото.
Чудя се при положение, че нямаш ЧПВ защо трябва да се прибягва до дълбока конизация? При ЦИН 1-2 може да има регрес и шийката да се възстанови.
Сега Ганчева не е в Бг, но можеш да отидеш при Карагьозов от Токуда. Отиваш там обясняваш на акушерката какъв ти е случаят и че е спешно, висваш пред кабинета и той ще те приеме.

# 517
  • София
Благодаря за мнението ти.  Утре ще звънна на Станков да видим какво ще каже и може наистина да потърся още едно мнение.  Peace

# 518
Провеждам лечение в момента и имам записан час за контрола няколко дни преди да ми започне цикъла. Та в тази връзка удачно ли е да направя цитонамазка 1-2 дни преди цикъла ? Знам, че е препоръчитилно в първите чисти дни след него, но.........

# 519
Oф, преди 2 седмици ме гледаха на колпоскопа и не видяха нищо притеснително и аз се успокоих. Вчера се обадих да попитам за резултатите от цитонамазката и ми казаха, че имам възпаление и ми е назначено лечение със Силвержин. Като попитах какво точно пише на резултата за ПАП, ми казаха- ПАП III D. Mалко се стреснах, все пак имам конизация от преди 8год. и досега все си беше ПАП II. Сега не ми се мисли, дали пак натам отиват нещата, а как мразя да ползвам лекарства.....Да видим.
Успех, Кашмирче, Офито. Пожелавам ви и на двете да попаднете в сигурни ръце и нещата да бъдат овладяни с минимални щети.

# 520
  • Инсбрук
Кашмир, аз след конизацията продължавам да съм ПАП 4. Направена е перфектно, напълно всичко е въстановено, вчера пак гледахме с вагинален, шийката изглежда супер. НО най- вероятно има остатъци вътре в канала, поради бременноста не може да се види там. Та АГ ми каза, че измененията може да продължават и заради бебето - чужд организъм, жужда имунна система. Ще ме следят до края на бременноста. Второ мнение от специалист, който е хирург-гинеколог и онколог - бебето не пречи и нещата по принцип се развиват бавно, може и с години. Ккавото и да предприемем ще е след раждането.
Така, че я си забременявай пък докторите да следят как са нещата.

# 521
  • София
 Peace Май наистина така ще направя. То ако беше спешно не мисля, че Славчев щеше да ме остави. Пък и аз съм си наумила да обърна хода на клетките. Хак да им е.  Wink Mr. Green

# 522
Здрaвейте, някой знaе ли д-р Гaнчевa когa се връщa нa рaботa?

# 523
  • София
Здравейте отново,
и аз да се отчета- 3 лекари/ доста добри бих казала/ различни мнения- първия за конизация, втория за LEEP, а третия е за изчакване и контролни цитонамазки.
Не мога да преценя кое  е правилното.
Искам да ви питам  момичета, при IIIA, +HPV(не високорисков) и CIN1 дали има преминали през конизация?
Вече почвам да си мисля, че просто някои лекари май искат да се презастраховат и действат по-радикално.
Ще се радвам някой да се включи.

Поздрави от мен Hug

# 524
  • София
Здравей! Извини ме, че не отговорих на ЛС нещо се отплеснах.  Blush

Значи звъннах на Станков, споделих какво ми препоръча Славчев и той вика, съгласен съм, забременявай. Попитах дали да търся трето мнение, Станков каза, няма нужда Славчев е един от най-добрите. Peace

И според това, което аз научих за тези случаи при теб могат да се проследят нещата. Все пак този ЦИН може да се подобри от самосебе си. Peace

Общи условия

Активация на акаунт