Отговори
# 630
  • София
ЦИН 2 не е страшна диагноза. Не се притеснявай. Всичко ще е наред.
Къде си избрала да се оперираш?

# 631
  • София
Не знам къде да ида. От София съм и съм работила в Майчин дом 4 години като счетоводител. За това и направих там абразиото и биопсията, но това което видях на 11 етаж ме втрещи. Просто сега съм толкова объркана, че не знам. Дали да не потърся второ мнение? Помагайте момичета. Върти ми се в главата Д-р Щърбанова - онкогинеколог от Тина Киркова. Има платен прием в МЦ Кристал в Петък. Какво ще кажете?

# 632
  • София
Аз съм доволна от Станков в  Шейново. Мисля че можеш да се вредиш за скорощен час.

# 633
  • София
Благодаря.

# 634
Извинявайте за забавянето на отговора ми.
1. Взех епикризата, резултат дисплазия втора степен.
2. Цикъл за съжаление много, много нередовен - пременопауза, 48 годишна съм.
3. И на мен ми казаха, че трябва да мине един месец заради здравната каса. Не поемали две интервенции за едно и също нещо.
И това, ако не е безобразие па на.
Защо да чакаме месец, за да може разбутаните клетки да се размножат повече и проблема да порасне ли. Бясна съм момичета. Иде ми да гърмя наред.

Няма как да се размножат за толкова кратък период...спокойно..това се е случило не за няколко месеца..и аз бях наплашена като теб по-бързо да ме конизират,но моят доктор ми каза,че съм така от поне година-две...и даже съм трета дисплазия..не се тревожи ,а бъди сигурна,че всичко ще мине бързо и без проблем...в петък като мина ще ти пиша как е било:) Hug

# 635
  • София
Само да кажа, че месец Май бях на профилактичен преглед и всичко беше наред. Отидох на преглед на 04.11.2014 г. защото кървях от 12.10.2014 г., тогава лекарката видя лезия. Взе цитология и тя излезе първа група. Докторката каза, че е склонна да вярва на това което е видяла, а не на цитологията и направи колпоскопия. Колпосокпията даде всички сигнали за проблем и тогава ми даде направление за абразио и биопсия.

# 636
  • София

pipilotka87 мила, благодаря ти, че отговаряш на моите въпроси и терзания. От съце ти пожелавам всичко да мине леко, безболезнено и безпроблемно. Успех миличка.

# 637
Конизациото ми мина вчера Praynig Hug....много съм щастлива,сега чкам хистологията,но доктора е спокоен,каза,че е било много повърхностно!!!Дано!!!Иначе бях в частната клиника торакс,там свиках екип,болницата е с много добри условия,не се чувстваш зле,като знаете условията в държавните какви са...Беше с пълна упойка,не са правили абразио,доколкото разбрах....нямах почти никави болки,по-скоро като болките в цикъла,сега вече съм си в къщи,има си точици кръв,боли ми като уринирам,защото ми бяха сложили катетър...но и това не ме притеснява чак толкова.Стискам палци на всички,на които им предстой конизация...няма нищо страшно!Важно е да сте в добри ръце и да сте щастливи,че е хванато навреме!!!Целувам ви!!! Hug Hug Hug Hug Hug Stop Heart Eyes Blush

# 638
  • София

pipilotka87 Поздравления. Много се радвам за теб. Пожелавам ти бързо възстановяване. Аз ще си платя в МД, защото не мога да чакам един месец, ЗК да ми поеме конизацията и ще я направя другата седмица, ако е рекъл Господ. Притеснявам се , страх ме е, но няма да ми се размине, така че колкото по-бързо толкова по-добре.

# 639
няма от какво да се притесняваш...наистина не боли..важното е доктора да си свърши добре работата.Значи няма да си по здравна каса..аз бях с направление и си доплатих в частната клиника,но тя работи и със здравна каса.....за един ден ще си забравила....само хистологията да е добре..аз вече си се движа ......не ме боли,не пия обезболяващи.....А на някой друг правили ли са му тампонада след конизацията..на мен ми бяха сложили и на сутринта ми ги махаха......някакви марли с йод доколкото разбрах newsm78

# 640
Здравейте момичета,

Какво чувствахте след електрокоагулацията?

# 641
  • София
При мен беше като болезнена менструация.

# 642
При мен беше като болезнена менструация.
Благодаря ти, Veseto *   bouquet

Вече четири дни след процедурата усещам леко пробождане когато съм ходила примерно 2-3 часа. Иначе докато лежа/седя не усещам нищо. При теб имаше ли същите усещания?

# 643
  • София
Имаше. Спокойно.

# 644
Можеш ли да ми кажеш как вървят референтните. Обадих се по телефона, казаха че е 1.24 малко граничен бил, но го приемаме за отрицателен.  newsm78 Иии малко се обърках.

Щото според доц. Милев ако имам високощамов ХПВ трябва да правим конизация, ако не - можело само да наблюдаваме. Амам какво всъщност разбирам от този резултат аз? newsm78 Какъв беше твоят резултат ако помниш?
Моят тест всъщност, беше скрининг.Правих го в Геника и то 2 пъти.Първият път беше положителен за високорискови,а вторият отрицателен.Нямаше стойности.

Предварително ме извинете за въпроса, който ще задам, но как така първият път при изследването излиза, че има високорисков тип HPV, а при следващото такова, че няма? Нали HPV не изчезва? Как така тогава щамовете изчезват? Наистина, извинявам се, но не успях да открия такава информация в нета...

Общи условия

Активация на акаунт