Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 33 032
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Мимке, от Икеа са мебелите, да. Но снимката е телефонна и надвечер, та цветовете са ooooh!
Благодаря за успокоението за зъбките, девойки Simple Smile
За колелото - научи се миналата година без помощни, ама и ние потърчахме доста де... Това лято взехме по-голямо колело и пълно оборудване против удари - каска, наколенки, налакътници и ръкавици. Изплатиха се Mr. Green Като се заблее и пада юнашки!
За тоалета - хич не им вярвам на прогнозите и смятам да взема нещо с ръкавче за отгоре - тя има болеро (бяло), но ще видим каква ще е роклята и ще преценяваме. Беше решила, че иска тъмносиня плисирана рокля, обаче сега ми излезе със: "Маме, знайш ли ти, че тъмносиня рокля и раница с розово и лилаво май-май няма да много добра идея... Даваш ли ми да си сменя желанието?" Joy

# 76
  • София
   Ооо, колелото без педали е перфектната подготовка за истинското. За баткото мъжът ми много ме навиваше, аз сметнах, че е глупост. Съответно мъжът ми търча след него 2 дни.  Crazy За малкият купихме и нямаше 4, когато подкара истинското. От раз. Само в началото трябваше леко да го подкрепяме при първото завъртане на педалите, че му тежеше. Сега караме доста, качва алея "Яворов" без да почива ( за разлика от майка си).
    Иначе в момента е при бабите. Цял ден яде, играе и гледа ТВ или е на таблета. Нали затова е ваканцията.  Sunglasses Чете малко, когато реши. Прочете "Тошко Африкански", но беше много трудно и за двама ни. Не съм си давала сметка колко е различен езикът сега. Като малка не ми е правило впечатление, но с Дребен се чувствах като преводачка. На всяко изречение имаше непозната дума.  Запъна се да чете "Старогъцки легенди и митове" , 'щото брат му я четеше, та да не остава по-назад, но успях да я отклоня. Сега му пробутах Пипи, уж му харесва. Определя си някакви нормативи и чете. Преди 2 дни ми се обажда: " Мамо, прочетох 2 стр. повече, отколкото трябваше." Казвам му: "Браво , маме, стана ти интересна книгата ли?" А той: "Ааа, не, просто исках да почета още малко, да видя какво ще стане."  Joy Joy Магаре!  hahaha

# 77
  • Sofia
Преди 2 дни ми се обажда: " Мамо, прочетох 2 стр. повече, отколкото трябваше." Казвам му: "Браво , маме, стана ти интересна книгата ли?" А той: "Ааа, не, просто исках да почета още малко, да видя какво ще стане."  Joy Joy Магаре!  hahaha
Оооххх, aunt Ogg... не е истина...  Joy Joy Joy Joy Joy Joy ....

Сетих се с това "магаре" една комична случка от училищните години на ММ.  Laughing
В 6ти клас, в час по химия изпитвали негов съученик. Трябвало да напише калиева основа, та значи К за калий + ОН за основа, но се затруднявал и учителката го нахокала: "КОН, бе магаре!".  hahaha

Одеве пък снимах да ви покажа (и забравих  ooooh!) една таблица с числата до 100, която на нас ни е много полезна. Та ето я сега. 

# 78
  • София
  Морена, какво я правите тази таблица?

Да ви кажа моето как смята: На плажа сме, пращаме го за сладолед. Даваме му 10лв и аз се пробвам да пробутам малко математика.
  -Маме, това са 10лв, сладоледът струва 4лв. Колко трябва да ти върнат?
  -Миии, 30лв.
  -Така ли? А ти после колко ще върнеш на баща си?
  - 30стотинки. Дай парите и да тичам.

# 79
  • Русе
А вашите деца имат ли вече джи ес еми, ако нямат смятате ли да купувате скоро и кога?
Моята госпожица няма, мислех да и дам моя стария, но тя твърдо заяви, че искала розов джи ес ем, като на еди си кое момиченце от детската градина. В градината ни е забранено да се носят джи ес еми, но явно има деца, които носят

# 80
  • Sofia
Щерката вече има тренинг, че не купуваме това, което и другите имат, а каквото на нас ни е нужно, защото хората са различни. И например gsm (ключ, пари и т.н....) ще има, когато се наложи да ползва такъв. В ПГ нямаха gsm-и, сега за 1ви клас ще видя какво ще каже учителката на РС, но доколкото съм чувала - не толерират.

# 81
  • София
А вашите деца имат ли вече джи ес еми, ако нямат смятате ли да купувате скоро и кога?

Може би ще прозвуча страшно крайно и архаично, но съм твърдо против дете на 7г. да го "зомбирам" с всякакви технологии, от които на тази си възраст няма нужда.
Телефон ще получи към 10-тата си година. Таблет няма и няма и да има скоро. Единственото нещо, с което направих компромис, е един Андроид с игри, на който батерията му трае около час и се ползва в редки случаи. Моят син знае, че компютърът е за работа и учене; игрите са навън с другите деца.
По-нататък, като се научи да чете, приоритет ще имат книгите, а не компютрите. Планирам подарък за завършването на 1-ви клас - ел.четец. Така или иначе въвеждането му в света на технологиите е необходимост в днешно време, но предпочитам да е видял и изживял другото - играта навън - пред неосъзнатото робуване на всякаква техника, в т.ч. и телефон.
И никога, никога няма да разбера родители, които купуват iPhone-и на отрочетата си още от 6-годишни, за да демонстрират някакъв псевдо-престиж сред околните  ooooh!

# 82
  • Варна
Вече съм приготвила едно стааааро мое LG слайдерче, което да й дам при нужда. Имаме си уговорка, че ще е само ако е на занималня и ще може да си го украси с камъчета и лепенки. Разбрахме се, че телефонът е за да се върши работа - да се обадиш на някого при нужда, затова и няма нужда да е много специален. "Специален телефон" = смартфон ще получи само след като докаже, че й трябва и че може да го пази (вероятно в гимназията). При нас вероятно ще се наложи да има телефон + Прима за деца, защото нещата вървят към частна занималня, от която ще идват да ги взимат, ще ходи на тренировки (може и сама) и ще ми е по-спокойно. 
Иначе за таблет и компютър - има достъп до моя таблет, но там има само свалени от мен образователни игри. Понякога си пуска музика от него (за представленията Party). Компютър ще получи вероятно във втори-трети клас, когато й потрябва за нещо в училище евентуално. Но с баща й сме компютърни специалисти и не сме фенове на идеята да я учим да цъка просто, за да се каже че "се оправя с компютъра"! Компютърът е за работа - игрите са навън, както е казала Кали Simple Smile

# 83
  • Sofia
Изцяло съвпада с моето виждане.
Скрит текст:
... съм твърдо против дете на 7г. да го "зомбирам" с всякакви технологии, от които на тази си възраст няма нужда.
Телефон ще получи към 10-тата си година. Таблет няма и няма и да има скоро. Моят син знае, че компютърът е за работа и учене; игрите са навън с другите деца.
... приоритет ще имат книгите, а не компютрите. .... Така или иначе въвеждането му в света на технологиите е необходимост в днешно време, но предпочитам да е видял и изживял другото - играта навън - пред неосъзнатото робуване на всякаква техника, в т.ч. и телефон.

# 84
  • София
Синът ми има вече телефон, получи го от едните баба и дядо за рождения си ден. Моделът е с копчета, една съвсем обикновена Нокиа. Взехме му Прима за деца, като се зарежда всеки месец по 3 лв. За мен ще е по-спокойно да има телефон, защото ще пътува с автобусче до и от училище, но от сега сме се разбрали, че телефонът е само за обаждане при нужда, че не е играчка да играят с другите деца и че ще стои в чантата му. Той от сега казва, че смао той ще ми се обажда, защотот аз няма да знам кога ще е в междучаси, че да му звъня  Laughing

Иначе той си мечтае за телефон "с пръсти", т.е. с тъч скрийн. Но съм му обяснила, че това са скъпи телефони и все още е много малък за такъв и той го приема много добре.

Таблет има от миналата година, като играе на него на периоди, има седмици, в които изобщо не го ползва, след това период на активно ползване. Аз не бях убедена да му го вземем, но сега мисля, че не сбъркахме. Оправя се добре с него (по-добре от мен, аз не харесвам таблети и тъч скринове, изнервят мен), за сега се ползва разумно.

Не мисля, че имането на таблет е предпоставка за зомбиране и ограничаване на детето от истинските игри. Всичко е въпрос на баланс.

# 85
  • София
...
И никога, никога няма да разбера родители, които купуват iPhone-и на отрочетата си още от 6-годишни, за да демонстрират някакъв псевдо-престиж сред околните  ooooh!

Хахаха, яко!  hahaha

По стечение на обстоятелствата моят има iPhone от 3-4 години. Карта няма още.  Joy Един приятел им подари древната си 3G за да си оцветяват картинките. Дребен го припозна като свой и оттогава гледа подозрително всеки, който го ползва временно. Най-вече брат си, който постоянно губи своя и докато ни дадат приятели поредния изостанал телефон, ползва този.
  Преди седмица, обаче, телефонът окончателно и безвъзвратно умря и сега ще трябва да се купува.   Confused Не бих се чувствала спокойна, ако нямам връзка с детето. Знам, че е абсолютно безпочвено, но така се чувствам.  ooooh! Брат му през по-голямата част от времето или го е забравил вкъщи, или е без батерия, или не си е включил звука ( в училище стои в чантата без звук и обикновено така си остава ).  Twisted Evil Но пък ако има нужда от нещо-да се оплаче, да сподели, да плаче понякога- поне има някаква опция.
   Това са си мои разсъждения. Пълен перушан!  Crazy  Embarassed

# 86
Привет!
Телефон няма и не планирам да купувам за сега.
Играе на компютър, и всякакви джаджи. По принцип не прекаляват, но ако се зарибят по някоя игра искат да играят много и тогава се налага да правя ограничения.
Миналата година всеки ден след ДГ имаше ангажимент и се прибираше след 19,30-20,00ч. Тоест ако е сядал на компа е било за малко.
Догодина пак ще е така.
Сега лятото има тренировки сутрин и следобяд, играе с брат си и на компа разбира се, но пак не е много.
Тоест за сега нещата са умерени.
За 1-я учебен ден взех ризка с късо ръкавче и бели къси панталонки. Ще бъде с маратонки тип ниски кецове./ такива има/
Ние сме фенове на по- спортното облекло и дори аз, и съпругът ми почти нямаме официални дрехи.

# 87
  • Перник
...Не мисля, че имането на таблет е предпоставка за зомбиране и ограничаване на детето от истинските игри. Всичко е въпрос на баланс.

Балансът за съжаление трудно се постига... Като знам аз как се зарибявах с игрите едно време и не можех да спра, хем бях пълнолетна вече...  Blush Калоян ползва стария ми телефон - Самсунг Галакси Ейс, на който пукна стъклото, СИМ-картата е блокирана, батерията пада много бързо и има твърде малко памет. По горните причини не играе много. Не смятам да позволявам да го носи в училище и не мисля, че ще му трябва. Има достъп до лаптопа, които ползваме и ние с баща му. Постоянно повтаряме, че компютърът е най-вече за работа, но май още не го е осъзнал.
Чисто нов, него смартфон ще има, когато си изкара пари за такъв. Така мисля аз  Peace

# 88
  • Sofia
Това са си мои разсъждения. Пълен перушан!  Crazy  Embarassed
Тъй де, всеки с неговите си мисли.  Grinning  
Аз съм "ЗА" всеки да си прави както си иска, не е нужно да се разбираме един друг, а просто да се приемаме.
   Забравих да ти отговоря за таблицата, извинявай!.  ooooh!  Мии, 'кво да я правим, гледаме я.  Laughing
Помага на моята да осмисли числата до 100. Схваща например, че в 100тицата има 10 десетици. Свиква да добавя/събира числата до 9 към 10. Интересно и' е.

# 89
  • София
Ами балансът при нас е постигнат от години. На компа сяда да играе само събота и неделя, той си знае, че през седмицата като е на ДГ не се сяда на комп. През седмицата и таблета не е ползвал, но той имаше и доста странични занимания, та не му е оставало време много. Мисля, че и сега ще е така.

Ел. четец не бих му купила толкова рано. Искам първо да придобие усета за книги, да чета истински книги, да му се появи удоволствието за четене, имаме предостатъчно книги за четене и в тийн възраст, а ако прояви след време желание за ел. четец, няма проблем.

За телефона и аз се чувствам като aunt Ogg.

Общи условия

Активация на акаунт