Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 538
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • гр.София
Добро утро,днес ще куфеем у дома.Като за 1.08.не помня времето да е било по-ужасно.
Направих плодови пюрета както Фейс ми каза.Получиха се,благодаря!И аз почти никога нямам проблем с яденето на дребосъка,хапва и десерт иска.
Панди да ти е живо и здраво детенцето!Мн.неприятно и за бебо и за каката.Аз щях да се ошашкам яко,но знам,че няма как да минем без падания и разни такива неща.
В чуденка съм,дали да му взимаме проходилка.Ортопеда не ни препоръча,но ако се забавлява поне малко в нея...Нищо не му е интересно,всичко му омръзва на 5та минута,а сам да се забавлява,мах 10-15мин.
Имам ужаснни болки в гърба,явно от постоянното наведено положение и изкривените пози,които най-често заемам,заради малкия.Доста съм се прегърбила,и стойката ми хич не е впечатляваща.
Отслабнах страшно много,и дрехите ми от преди да забременея са ми като взети назаем.Трябва да почна да тренирам,и да си създам хранителен режим,това ми трябва,но кога ли..?

# 91
Благодаря на всички за пожеланията да се оправяме всички, както и за р.д. на каката. Мило ми става.  Hug

Днес звънях на педиатъра да й кажа за падането на Л, че нещо сън не ме лови да не й се е пукнал черепа... Аз имам такава травма, за която се предполага, че е от дете и за която никой не знаеше, докато станах на 23г. (Паднах по глава, правиха ми скенер и така се видя пукнатината.) Лекарката каза, че щом е спокойна, усмихната, яде нормално, не би трявало да има проблем, но все пак я следим 2-3 дни за повишена сънливост и повръщане... Иначе яко я мъчи втория зъб и от снощи е голям рев. Sad Слава Богу ревът започна преди падането, та поне съм 90% сигурна, че не реве заради главичката... Или поне се моля!  Praynig Praynig Praynig

Мария13, ох как добре те разбирам. На теб ти е първо детенце, нали? Ако имаш възможност на кого да го оставяш за по 2-3 часа (при)вечер задължително давай със спорта. Като родих каката живеехме при родителите ми (където сме и сега нещо като на ваканция, нищо, че в съседен квартал Simple Smile ) Та, кърмех вечерта и с ММ ходихме на фитнес 3пъти седмично. В комбинация с разделно хранене за 2-3 месеца свалих първите 7кг. Сега обаче живеем другаде и няма на кого да ги оставим. С две деца буквално не го виждам как ще стане. Луиза хубаво от скоро вече не се буди да сучене след 20.00 и да речем ММ ще стои с тях. Но 1. какво да кажа на каката, която не виждам по цял ден и заспива чак към 22.00 - "чао мами, отивам на фитнес". Ми не става. Sad И 2. сама никак не ми се ходи, но да кажем бих се напънала, ако първата причина я нямаше... Дори сега като сме при нашите и има кой да оправя и забавлява каката, пак трудно успяваме да се измъкнем да поизлезем вечерта, дори и за бърза разходка. До скоро я лъжехме или просто не разбираше, но вече е голяма и няма как. То са едни драми, едни обяснения, едни молби...  Rolling Eyes  Чувствам се тотално обездвижена, напрегната, дебела. Тези проблеми с гръбнака със сигурност са И от натрупалите се и несвалени кг след раждането. Тялото ми страда, психиката ми също, а се чувствам някак с вързани ръце. Е, намрънках се!

Иначе снощи идва не мануален терапевт, а кинезитерапевт. Той потвърди колко съм стегната и обезвижена. Това, което ми направи мисля да превърна в нещо редовно всяка седмица. С моето състояние имам нужда. Само да видим дали ще има полза, че както казах теоритино съм скептична... Той даже ми вика "ти май доста търпиш на болка, това не ти е от сега, а се е трупало с години". И буквално нацели, защото аз просто съм се примирала с дисковата херния, спина бивида и т.н. и съответно с кризите, които понякога получавам. Sad

Poleen, аз за беба бях в Синево в кв. Мотописта. Там лабораторията е от скоро и няма никакви хора, супер спокойно е. Явно зависи. Колкото за дразнещите се, че бебето било с предимство, яяя да си гледат работата. На простаци все повече гледам да не обръщам внимание.  Rolling Eyes

# 92
  • София
Само аз ли нямам проблеми с Яни с яденето И на мляко, И на пюре?!

Аз също нямам никакви проблеми с яденето на Лимонката, макар и да не е пюре  Peace

За спорта кво да ви кажа. Фитнес и прочие организирани неща ми е напълно невъзможно да впиша в ежедневието. След пикник в Борисовата с тримата обаче съм минус едно кило. Ако не се бъркам Котката Марта доста се е вталила по подобна схема  Mr. Green

Среща в Борисовата следващата седмица - кой ден? Моля, гласувайте. Неделя вечер обявявам срещата.

Понеделник 04.08.2014 i Разкъсана облачност 17° / 28°
Вторник 05.08.2014 i Краткотраен дъжд 18° / 28°
Сряда 06.08.2014 i Краткотраен дъжд 17° / 28°
Четвъртък 07.08.2014 i Дъжд с гръмотевична буря 18° / 24°
Петък 08.08.2014 i Дъжд с гръмотевична буря 18° / 23°

# 93
пфу аз що не заслабвам след пикници хаха Simple Smile) Зеленко, при теб е обяснимо, с тримата юнаци. За срещата, аз реално само в сряда не мога, но гледам, че понеделник ще е най-читаво времето и за това гласувах за тогава.
Панди, да минава тоя гръб, че тва е ужас. И давай го по-ведро. И моите планове яко се скапаха, ама здраве да е. Сега с двете, а понякога и с повече (на приятели) малко ми идва в повече, ама пък то е заради времето, иначе чудна програма можех да измисля.
Фейсче, как ги правиш плодовите пюрета, аз всички плодове сурови и пасирани ги давам. С каша.
Тони, оцикли се а, тамън зелена светлина за номер две. Тъй де, трябва да се мисли положително Mr. Green Аз цикъл нямам още и хич не ми липсва.
Мария как отслабна толкова, аз ли само си ходя дебела, въх въх, срам ме е вече.
Темата наистина е бая отчетна в буквалния смисъл, но го отдавам на фб групата. Някога темите бяха само тук.

# 94
'Начи, аз планирам да започна да танцувам - от септември два пъти седмично по един час вечер. Ще ме извинява баща им, ама и аз съм човек.
Иначе мен снощи децата се редуваха да ме тормозят  Mr. Green Заспах в 23 и до 01 каката ме събуди 4 пъти щото искала да пие вода и веднъж понеже ѝ се пишка. След това между 01 и 03 си будувахме двете, понеже през 10 мин ме пита "Ще ме гушнеш ли?" И в 03,15 се включи бебето за ядене  Tired Аз заспах успешно към 04 сутринта, до 07,30 когато бебето огладня. Та, днес съм на автопилот, щото след 2те кафета и колата не мога да се отпусна и да спя заедно с децата.

# 95
Панди,айде да се оправя тоя гръб,аз също имам болки в гръбнака и гърба ,ама го отдавам на рязкото отслабване и обгрижване на едро бебе,а как ми се иска и аз да мога да ходя редовно на масажи ама цъ Rolling Eyes
Мария, качих 22 кг през бременността пък свалих 27 - засега щото не знам дали няма още да отслабна то не се спирам отде ги черпя тея кила да ги свалям и вече се чуствам уморена,пък и за бебето никой не ми помага та и аз съм с две деца пълна програма нон стоп 24/7.ММ още е в командировка и го чакаме да си дойде другата седмица та да ходим на море ,може би маааалко почивка.
Никитто, аз правя плодови всичко на парата без банана и пъпеша,иначе малко ми са кисели пък и ги беля и консистенцията им става по- пюрирана.
Мойто момче се кани да изкарва следващите два зъба до тези които вече излязаха newsm68,щастлива съъъъм.

# 96
  • гр.София
Там е проблема,че няма кой да ми го вземе дори за час.Скачени сме 24/7. Ники,не ти трябва моето отслабване,получи се от ограниченията докато кърмех,заради неспирните колики на бебо,и заради психическото напрежение от постоянния рев и недоспиване.Нещата вече се промениха,но аз така и не намирам време да хапвам редовно. Истината е,че не се харесвам толкова слаба,ймам нужда от 3-4килца  Grinning Сева на морето ,ще е моят шанс,хохо.Хубав ден,и все пак излязохме!

# 97
След пикник в Борисовата с тримата обаче съм минус едно кило. Ако не се бъркам Котката Марта доста се е вталила по подобна схема  Mr. Green

Joy  Joy Мога да си обясня защо.
Онзи ден срещата в Борисовата беше супер приятна! След нея обаче героите бяха много изморени (визирам малкия и себе си), заспиването беше рано-рано. И вчера бебо спа 3 часа на обяд - явно да навакса и за онзи ден Simple Smile Нури, жалко, че не дойде да се запознаем.

И бебо имаше някакви пъпчици като обрив - ама едни такива завехнали (така си избиват) и минават за 1-2 дни. Ама дали са от жега или храна, още не съм успяла да разгадая  Thinking

Панди, бързо да се оправяш! Онзи ден и ММ ходи на нефролог със съмнение за бъбреци, а се оказа възпален нерв (за втори път в рамките на 2 месеца!)  Sad

Бейбифейс, браво за пюретата! Чакам и ние да проядем редовно пюрета и да правя и занапред по няколко. Ама като знам, че баща ми манджа на повече от 2 дни не яде, имам смътно усещане, че и с бебо ще е така.

Ние май вече наистина ще стягаме багажа и ще напуснем София за малко йееее.

Усмихнат ден ви желая и не забравяйте, че все пак е август, макар че не си лиичи Wink

# 98
  • София
Аз днес съм без бебе. Дадох го на нашите, защото сме на рожден ден довечера. Вече ми липсва Simple Smile. ММ е на работа до 8. Така ще е вече до отпуската му. Преди 9 няма да се прибира. Ходих с един приятел до мол Парадайс за подарък. Минахме пеша през парка. Доста яка разходка си е това, но и на мен ми се тренира вече. Зарязах се окончателно. Имам да свалям 4 кила. Като се виждам с майка ми и брат ми, постоянно ми се намеква "оправи си ноктите", "къносай си косата", "епилирай се", "отслабни". Казах им, като искат - хайде - взимат "чавето" и аз да се грижа за себе си. То така не става. И днес съм го връчила по-рано, че да мога да си обърна мъничко внимание, преди да изляза. За съжаление са редки моментите, когато ще могат да го поемат изцяло, но когато и да е, все е ок. Майка ми се грижи за баба и дядо, които са доста възрастни и един ден не е минал без проблем там.

Направих плодови пюрета както Фейс ми каза.Получиха се,благодаря!
Много се радвам! Simple Smile

Имам ужаснни болки в гърба,явно от постоянното наведено положение и изкривените пози,които най-често заемам,заради малкия.Доста съм се прегърбила,и стойката ми хич не е впечатляваща.
Аз болки имам временни, ако съм се натоварвала да го нося - после изчезват, но за прегърбването - по същия начин съм. Даже една приятелка ми го каза  Embarassed Отдавам го на факта, че постоянно съм наведена над детето. Първите дни от раждането имах даже жестоки болки във врата от позата, в която го държах да го храня. Пила съм аулин, от нищо друго не минаваше. После позата не я смених, но болките изчезнаха и сега в резултат - камила:).
Фейсче, как ги правиш плодовите пюрета, аз всички плодове сурови и пасирани ги давам. С
Аз ги варя на пара, но малко, колкото да омекнат. После пасирам и си става с консистенция на пюре. Кашите са ни табу на нас Simple Smile.
Темата наистина е бая отчетна в буквалния смисъл, но го отдавам на фб групата. Някога темите бяха само тук.
Защо да е отчетна? По мое мнение доста неща се споделят тук. Аз лично може би повече ще избягвам да се оплаквам, за да не натоварвам. Ще оставя тази привилегия на други хора. Фейсбук страницата вече стана много трудна за следене. Всички се прехвърлиха там и тук стана по-спокойно.
Само аз ли нямам проблеми с Яни с яденето И на мляко, И на пюре?!

Аз също нямам никакви проблеми с яденето на Лимонката, макар и да не е пюре  Peace

За спорта кво да ви кажа. Фитнес и прочие организирани неща ми е напълно невъзможно да впиша в ежедневието. След пикник в Борисовата с тримата обаче съм минус едно кило. Ако не се бъркам Котката Марта доста се е вталила по подобна схема  Mr. Green

Ех, ама личи си че не са умрели от глад и двамата:))) По ЗВБ казах защо не го храня, не само задавянето, ами и се налага да контролирам количествата, иначе ще заприлича на сумист. Ако бяхме на кърма е друго. Предлагала съм плод в мрежичка, но не се уважава - дразни й се. Напоследък забелязвам обаче, че ако му се предложи нещо не пасирано, се опитва да го дъвче. Много е смешно отстрани. Да поотрасне малко и ще му давам и аз парченце плод или коричка хляб да си ги лигави. Но от пюрета засега не се отказвам, добре си хапва.
За спорта теб съвсем те разбираме всички. Но самото влачене на двойна количка + дете на гърба си е доста силова тренировка с изгаряне на много калории. Не случайно си минус 1 кг.Simple Smile Аз следващия път ще се пробвам поне в едната посока пеша.
'Начи, аз планирам да започна да танцувам - от септември два пъти седмично по един час вечер. Ще ме извинява баща им, ама и аз съм човек.
И аз имах такива планове, но само се замисли дали ще ти остават сили за това, а не за времето. Честно да ти кажа, аз постоянно съм уморена, защото моя денем не спи, нощем се буди понякога доста, а ти както описваш изминалата ти нощ, само си представи следната картинка - отиваш на танци, лягаш на първата постелка и заспиваш  Mr. Green .

Бейбифейс, браво за пюретата! Чакам и ние да проядем редовно пюрета и да правя и занапред по няколко. Ама като знам, че баща ми манджа на повече от 2 дни не яде, имам смътно усещане, че и с бебо ще е така.

Ние май вече наистина ще стягаме багажа и ще напуснем София за малко йееее.

Севи, те се вакуумират, понеже ги сипвам топли и не се развалят. Стават като консервирани и нямаш усещане, че ядеш стара манджа Simple Smile.
Накъде се запътвате, ако не е тайна?

# 99
Ахой  Simple Smile
Пандичка надявам се скоро да се оправиш с кръста и като те боли-казвай си! И нека голямата ти принцеса си изкара  прекрасно парти по случай РД-то   bouquet и да са ти живи и здрави.

Килограми...УФффффф...много се вкисвам от тях. Аз тези от бременността си ги свалих,но те не бяха и много.  Обааачиииии от преди това бях трупнала едни 15кг. скорострелно, които сега искам много да сваля. Не мога да се понасям,видя ли огледало го избягвам  Tired . Четох за диета с елда и много съм се вдъхновила,но не мога да намеря материал дали е съвместима с кърменето. Ще почакам малко,ако не ще я правя когато съм в цикъл. Той тогава и без това не иска да суче кой знае колко.
Също така и от седмица насам нещо денем хич го няма и не иска да суче.Най-много 2-3 пъти. Избиха му и горните зъби,но не смятам,че е от тях и съм в чуденка ...защо така newsm78
Иначе и аз като nikitto ,ако плодовете са хубаво узрели,ги давам сурови. Харесват се. Още не се сеща да дъвчи много много,макар че му млящя насреща Laughing ,каквото влиза,това и излиза,но вече в ужааасно миризлив вариант  hahaha
Поздрави и браво за хубавите Ви срещи. Много Ви завиждам   Blush
Уека вечер

# 100
Панди, Нури, мерси за успокоението и особено Панди - за обяснението как да се разпознае алергията,  никой не ми го е обяснявал /нали не съм виждала педиатър вече почти 2 месеца, тя нашата даже не знае, че съм почнала захранването - мани мани/.

На мен болките в кръста ми минаха някъде 2 месеца след раждането, но пък болките в колената си ги има при клякане /преди бяха постоянно/, а освен това глезените не съм си ги виждала от половин година - толкова са подути вечно, че повечето ми обувки стоят неизползвани.

Кг-те не съм ги мерила, но май съм вдигнала, че тук на морето доста си позволявам откъм удоволствия. Вече малко се наситих де, та почнах малко по-здравословно да се храня. Като се върна в София почвам режим със салатки /обещала съм си, ама дали  Whistling/

Плодовите пюрета и аз на пара за кратко и после пасирам. Моят отказва да яде намачкан плод с вилица - много са му големи парчетата дори като се постарая да има много малки частици, иска всичко да е равна констистенция.

Купих му столче за хранене /от онези, които се трансформират на столче и масичка за по-голямо дете при порастване на Киндеркрафт/ - мнгооого е яко. Засега успява да седи вътре само 15 мин преди да изпищи въпреки всички играчки около него. Та първо ще трябва да го приуча преди да вкарам и храната - така я виждам картинката аз.

Лошата новина е, че сме в 20-дневна карантина - сестра ми дойде при нас с бебе на 2,5 месеца със съмнения за варицела. С пристигането му бяха избили пъпки, та сега го следим. Каката я е прекарала преди 2 седмици, но имаше зелена светлина от изследванията. Много лошо ако малката я е прихванала, прекалено е малка. Тя и сестра ми не я е карала. Аз слава богу - да. Педиатърът обясни, че при поява на първа пъпка детето вече не е заразно - преди това разпространява заразата, а тя дойде вече с пъпки, та стискам палци да не я е разпространило и върху моя. За всеки случай 20 дни без контакти с деца и без ваксини.

Еми това е от нас!

# 101
  • София
Tonniny, какво става, бум на варицела ли има??? От няколко места чух...

# 102
Бейбифейс, сестра ми се пази от февруари да не прихванат - в тяхната област от тогава върлува варицелата /Ботевград/. Само ме е яд, че е толкова несъобразителна и защо изобщо предприе пътуване на място, където има други деца. Аз лично бих направила 20-дневна изолация вкъщи - няма значение отпуски, няма значение, че се опропастява почивката на цялото семейство. Не може толкова безотговорно да се постъпва. Но късно вече и да говоря. Лошото е, че не само, че дойде, но и скри от мен, че голямата й щерка е минала през варицелата. Много добре знаеше, че няма да одобря. Но можеше поне, ако знаех, аз да си тръгна. Абе изобщо с една дума съм бясна, но късно. Сега само трябва да стискам палци. Четох, че дори да бъде премината шарката на толкова ранна възраст, бебето не изгражда имунитет и може пак да я мине. Разнопосочни са и мненията дали се минава лесно от месечни бебета или трудно - зависи си от детето. Освен това имунитет към шарка не се предавал с кърмата четох - тоест нищо, че аз имам имунитет и кърмя детето си, то пак не е защитено.
Иначе дали има епидемия в станата не знам...

# 103
О, колко сте изписали в новата тема! Записвам се Simple Smile
   Ние сме с вирус от 2 дни, кашлица, сополи, температура.. Всеки ден на доктор Sad Не иска мляко въобще и педиятърката каза да давам повече каши. За щастие доста ги хареса, ох..
  А за килограмите, и аз съм от мамите с МНОГО свалени.. качих 15, свалих 20.. Аз съм висока, бях слаба преди да забременея а сега съм на изчезване. Всички много са се притеснили за мен ама не се чувствам зле, и затова не съм отишла на преглед. Ще отида тези дни, сигурна съм, че нищо ми няма ама за спокойствие..

# 104

Четох за диета с елда и много съм се вдъхновила,но не мога да намеря материал дали е съвместима с кърменето.

Tonito7, елдата е много полезна освен за всички, така и за кърмачки:

http://zazdraveto.eu/10-zdravoslovni-produkta-za-mayki-krmachki/

А и става вкусна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт