Остров Тасос - 7

• 114 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • На брега на реката

Има нещо което се замислих тези дни и не мога да си го обясня. Ако в БГ-то затворят банките, с нашето си измислено законодателство, това означава неминуемо затваряне на бензиностанциите и големите магазини след няколко дни като им свърши стоката. Защото няма как да заредят нова, няма с какво да платят, плащанията над 15 хил.лв не могат да са в брой, хартиените ни пари са невалидни за такива плащания и може само по банка. Отделно преди седмица се говореше за смъкването на този праг на 10 хил.лв. Та все се чудя тези дни, дали в Гърция имат подобни малоумни ограничения по плащанията с пари? Просто ми е любопитно.

Сделките в брой до 500€ са без надзор, от там нататък има доста условия, които ако не са спазени, се дължат много високи данъци, в случай че не се извърши плащането през банка. Има списък с изключения, като изплащането на заплати, хонорари и подобни. Масова практика е голямо плащане да се разбива на n-брой фактури на стойност до 500€, за да се прескочи банката.

# 526
Tcurka, такава квартира само на место при някоя баба. Иначе по интернет цените са други.
Така миля и да направя, първо да видя каква е обстановката на острова да разгледам как вървят цените на място и там да си намеря нещо подходящо в краен случай ще резервирам нещо през буукинга от там.
Искам да питам още нещо, понеже един приятел кара тир предимно до Гърция тези дни и ми каза, че пътя през Кулата е ужасно натоварен, отбива се през села и има страшни задръствания. От отзивите до момента във форума се спрях да минем през Маказа, гледам че е с около 50 км повече отколкото през Кулата, но се стига по бързо, но пък един друг приятел ми каза, че през Маказа имало един проход и много завой, това вярно ли е и ако да,  колко горе-долу е този участък. Благодаря предварително Simple Smile

# 527
  • София
Искам да питам още нещо, понеже един приятел кара тир предимно до Гърция тези дни и ми каза, че пътя през Кулата е ужасно натоварен, отбива се през села и има страшни задръствания. От отзивите до момента във форума се спрях да минем през Маказа, гледам че е с около 50 км повече отколкото през Кулата, но се стига по бързо, но пък един друг приятел ми каза, че през Маказа имало един проход и много завой, това вярно ли е и ако да,  колко горе-долу е този участък. Благодаря предварително Simple Smile
Защо не минете през Гоце Делчев? Там е най-ненатоварен пътя и не се чака на КПП-то. Завоите са поносими.

# 528
През Маказа завои няма никакви, пътят е нов и хубав, но и там вече се чака, особено почивните дни.

# 529
  • София
 Tsurka88, ако пътувате от София, имай предвид, че магистрала Тракия е в ремонт и до Пловдив може и 3 часа да пътувате. 

# 530
Последния път на детето му стана лошо в колата и няма да Ви казвам за какво става на въпрос за това отпада варианта през Гоце Делчев (на мен също ми го препоръча моя приятел, който кара тир), за това се и пренасочвам към Маказа. По новините уж казаха, че днес или утре спират ремонтите по Тракия, на това най-вече разчитам. Иначе тръгваме другия понеделник рано сутринта от Враца, към обяд мисля да сме на Маказа, да речем 12-13 как е тогава, дали ще има опашки на КПП-то?

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 16:22 от Tsurka88

# 531
  • София
И да има и да няма избор нямаш.
Сметни си от къде ще ти е по бързо?
Защото от Враца все си мисля, че през Кулата няма да по дълго пътуването, отколкото през Маказа. А и на Маказа няма завои, но до там от къде се минава? Най малко завои са през Кулата.

# 532
От Враца за Тасос си караите през Маказа, по-добър вариант е. Отделно, няма нужда да минавате през столицата, може от Ботевград към Златица да цепите, избягвате малко задръствания и разстояние.

# 533
Кулата в момента е най-лошият вариант, отбили са пътя през някакви села и е нещо страшно. Постоянно стават катастрофи с тирове, вчера една жена ми каза, че са чакали 2 часа да отворят пътя. Иначе като време на всички карти и навигации ми дава Маказа за най дълъг, но същевременно най-бърз, така от там ще минем и после ще споделя как е. Четно казано, знам само че се минава през Кърджали, не знам пътя до там, ще разчитам на навигацията.

# 534
За Ситония от София пак ли през Маказа препоръчвате?

# 535
Няма начин, Ситония си е точно на юг от столицата, няма смисъл да се обикаля през Кърджали, прекалено е далеко и безсмислено. Вариантът е през Кулата, тук е ясно.

# 536
Няма начин, Ситония си е точно на юг от столицата, няма смисъл да се обикаля през Кърджали, прекалено е далеко и безсмислено. Вариантът е през Кулата, тук е ясно.
Благодаря, надявам се до септември ремонтите да спрат(намалеят).

# 537
Един малко страничен въпрос към хората, които са от Пловдив и района. Трябва да минем през Джъмбо, но в София няма да е отворило, понеже ще тръгнем рано сутринта, някой знае ли това в Пловдив дали ни е на път за Маказа или трябва да се отклоним от пътя и ако да колко, горе-долу км? Адреса го дава в някакво село...

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 15:02 от Tsurka88

# 538
Един малко страничен въпрос към хората, които са от Пловдив и района. Трябва да минем през Джъмбо, но в София няма да е отворило, понеже ще тръгнем рано сутринта, някой знае ли това в Пловдив дали ни е на път за Маказа или трябва да се отклоним от пътя и ако да колко, горе-долу км? Адреса го дава в някакво село...
Ами да, може да се направи. Слизате от Тракия на Пловдив запад и минавате директно през Джъмбо, после ако няма да влизате в Пловдив карате директо по западна и южна дъга на околовръстното и се качвате на Асеновградското, после цепите диретно Асеновград и Кърджали.

# 539
Aз пък се чудя от Враца през Маказа newsm78
Враца - Маказа - Керамоти : 678 км.
Враца - Гоце Делчев- Керамоти : 470 км.

Що му е на човек да кара още 200 км. повече от 3 часа та да спести 5 завоя Shocked

Общи условия

Активация на акаунт