В момента чета ... 31

• 39 981
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Belgium
И аз скоро почвам "Игра на изкормвач" и колкото и критики да чух съм сигурна, че няма да ме откаже изцяло от Алиенде както примерно стана с последната книга на Панкол.

Ще ми донесат и един от романите на мъжа и, защтото ми стана любопитно как пише. В стил noir crime е, така че очаквам да е поне интригуващо четиво  Laughing

# 661
Ех, все книги, които ги няма в мейлбуукс, коментирате  Laughing

# 662
Да Ви видя отново - Марк Леви

# 663
  • Benelux / Varna
Dexter, благодаря, малко ме успокои  Blush

А аз междувременно отивайки към нощното си шкафче посегнах не към Алиенде, а към Мортън и " Пазителката на тайната", Алиенде преди да е започната е оставена на изчакване, може би несъзнателно точно това съм чакала, някой да ме успокои  Blush
Бях очарована от предишната книжка на Мортън " Забравената градина", много ми допадна стила на писане, бях като в приказна история и исках да потъна в атмосферата, която тя умело успява да описва, надявам се и тази и творба да носи подобна атмосфера.

# 664
  • Belgium
Зори, всички книги на Кейт Мортън са добри, няма са останеш разочарована  Laughing

# 665
В момента чета "Ловецът на хвърчила" от Халед Хюсейни, харесах си я за четене от тук. Започнах я снощи, но началото е доста увлекателно, стилът на писане ми допада, не съм чела нищо от този автор, но мисля, че книгата ще е в харесвания ми списък. Още една съм набелязала от този автор "Хиляди сияйни слънца", но по-натам ще я започна и аз не обичам да чета в поредица от един и същ автор  Wink

Скрит текст:
Повярвай ми всеки който е прочел една книга на Халед Хюсейни няма търпение да да прочете и следващите две Simple Smile неговите книги направо разтърсват

# 666
orfania  Peace Цялата книга много ми хареса и определено ще чета още от автора!

Прочетох "Намисли си число" на Джон Вердън
Скрит текст:
и 100% ще чета още от автора, много ми хареса на мен. Допадна ми самата история, как беше поднесена, обратите, а и това, че имаше емоционална част - отношенията на Гърни с жена му, синът му... грабна ме книгата и то много. Имам също и "Питър Пан трябва да умре" от този автор.

А сега чета "Устоите на земята", някъде около 150 стр. съм, но ми допада. Историята все още не съм успяла съвсем да я схвана (рано е), но ми харесва в какъв стил е написана, спокойна книга е, поне за сега, точно навреме ми идва такъв стил след "Намисли си число", която беше динамична и напрегната. Много хубаво описани на пейзажите има, а героите много внимателно се изграждат с всяка следваща страница. Усещането ми е, че ще прочета изключителна книга  Wink

# 667
  • Пазарджик
Момичета да ви питам има ли някъде повечето книги на Колин Фалконър в електронен вариант че в mailbook има само харем?

# 668
оо, тая книга
Скрит текст:
е малко страшничкааа, чак тръпки ме побиват, а още съм толкова далеч от края

# 669
  • Benelux / Varna
Gundie, на мен ми е страшно любима, не бих казала че е страшна, дори напротив, но пък е страшно интригуваща. Пожелавам ти приятни мигове с нея.

# 670
  • Ямбол
Момичета да ви питам има ли някъде повечето книги на Колин Фалконър в електронен вариант че в mailbook има само харем?
В този раздел на форума има специални теми за е-книги, има за търсене теми, има за тази програма теми. Разгледай ги, ще ти бъдат полезни, а може би там е по-добре да питаш.

# 671
За една нощ прочетох "5-та вълна" и веднага след това се захванах с "Невъзможно бягство" на Дашнър. Напоследък съм се зарибила по постапокалиптични книги.

# 672
За една нощ прочетох "5-та вълна" и веднага след това се захванах с "Невъзможно бягство" на Дашнър. Напоследък съм се зарибила по постапокалиптични книги.
И аз , и аз Simple Smile тези двете обаче съм ги пропуснала......скоро дочетох " Селцето" ,не беше лоша, сега искам да си намеря " Пътят" на Кормак Маккарти ,но мисията е неуспешна!

# 673
Прочетох "Еничар" - Токораз Исто . Прекрасна книга , пропита с религия , история , мъдрост . Има толкова много неща които научих и то доста интересно ми беше да попивам тази книга , но съм убедена че има и доста неща които нямаше как да запомня , много , ама много информация , в никакъв случай обаче не беше излишна . Писателя пише доста увлекателно , мислех че български писател не би писал така хубаво , но след прочита на "Трънски разкази" и "Еничар" се убеждавам , че има писатели , които точно това им е призванието , а не да пишат колкото да отбият номера или да си изкарват парите с това . Хубава българска книга , шапка свалям пред тази книга . 5/5

Продължавам с нещо по - леко като тематика , което да не ме кара много да мисля в момента

# 674
  • на североизток от Рая
 Прочетох

Започнах я и не можах да я оставя докато не свърши. Силен роман, не да няма такива в българската литература, с такава тематика - ужасните години на оцеляване на българите под турско робство. Да, аз така го наричам - робство, въпреки споровете по въпроса. Тук турските насилници изнасилват всички българки в едно малко селце /махала/. Остава очакването дали те са оставили нещо в жените. А това очакване е толкова страшно...Финалът е отворен, последната страница ме разстрои много, не се сдържах и плаках. Всяка майка би ме разбрала. Чувствителна съм на тема деца.
Препоръчвам книгата, не я заобикаляйте, ако я видите.  Peace

Прочетох и

Роман-класика, хареса ми. Пълен с философия и разсъждения за живота и смъртта.
 Раймон Фоска е безсмъртен, но живее в света на смъртните. Това е наказание, защото той не може да умре, дори и да иска. Бавно се чете тази книга, дори на места спирах, за да разсъждавам какво съм прочела, да го осъзная. Но цялостната идея я осмислих и успях да оценя романа високо.
Взех книгата по препоръка на библиотекарката. Тя ми каза, че в университета се е налагало да я четат по философия и всички много са я харесвали.  Иначе сама едва ли бих я потърсила.

Общи условия

Активация на акаунт