БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 346
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 2 783
В никакъв случай. Забрави я таз идея!
Защото ми трябваше оранжева боя, а не мога да намеря друга..ама ще смеся жълто и червено, пак би трябвало да стане Simple Smile)

# 661
  • под тепетата
  • Мнения: 11 286
В Кауфланд продават хранителна боя в малки кутийчета при подправките. От порядъка на 40-50ст.

# 662
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Криси аз при липса на друга сладкарска боя,смесвам от прахообразните Великденски,няма разлика в ефекта,получава се.

# 663
  • София
  • Мнения: 5 766
Момичета, не ви ли е страх да ползвате тези бои за яйца. Аз кара децата с ръкавици да боядисват яйца да не им се пропива в кожата, какво остава пък да сложа в храната, ама и аз съм малко вманиачена де.

# 664
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
tzvety26 така е,всяко нещо е ведно днешно време, но нали и при боядисване,проникват през черупките на яйцата,не са ни отровили  Grinning

# 665
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
за оранжево може да се ползва сок от морков и тиква
за червено и розово-сок от червено цвекло
за зелено-сок от магданоз
за синьо и лилаво-сок от боровинки,къпини

# 666
  • Мнения: 2 783
Ще пробвам, благодаря Simple Smile А в Кауфланд така и не съм виждала сладкарска боя...

# 667
  • Мнения: 2 152
Не бих рискувал с боя за яйца, дори и да пише "безвредна" - мил си ми е животеца Laughing

# 668
  • Мнения: 1 306
Привет на всички,
Трябва ми изпитана рецепта за кифлички, искам да са малки, хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тестото да е универсално, т.е. да могат да се приготвят и със сладка и със солена плънка.
Пробвах няколко рецепти от нета, но...не е това, което искам Sad
Предварително, благодаря  bouquet
Извинявам се, че се самоцитирам, но много ми трябва добра рецепта Embarassed

# 669
  • София
  • Мнения: 1 659
Криси', никога не бих сложила боя за яйца в храна.
Ако не можеш да намериш сладкарска боя, ползвай разтворимо сокче,
то поне е предназначено за консумация (въпреки че у дома и подобни
боклуци са напълно изключени)  Peace

dir, наскоро правих питка (тутманик) с това тесто:
http://trydiani.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html
Получи се страхотно, според мен ще е идеално за всякакви кифлички.


Ако замеся хляб с добавени пшенични кълнове, дали ще се изгубят
полезностите им при печенето?

# 670
  • Мнения: 1 306

dir, наскоро правих питка (тутманик) с това тесто:
http://trydiani.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html
Получи се страхотно, според мен ще е идеално за всякакви кифлички.

Carmela Biscuit, благодаря  bouquet

# 671
  • Мнения: 9 485
Привет на всички,
Трябва ми изпитана рецепта за кифлички, искам да са малки, хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тестото да е универсално, т.е. да могат да се приготвят и със сладка и със солена плънка.
Пробвах няколко рецепти от нета, но...не е това, което искам Sad
Предварително, благодаря  bouquet
Извинявам се, че се самоцитирам, но много ми трябва добра рецепта Embarassed

тези са с универсално тесто http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html правя със солена, сладка плънка, каквато искат. Издържа седмица мекички. Тесто с мая няма как да ти стане хрупкаво отвън, освен ако не го препечеш. От това тесто правя пити, пици и всякакви подобни, не само кифлички.

# 672
  • Мнения: 1 306

тези са с универсално тесто http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html правя със солена, сладка плънка, каквато искат. Издържа седмица мекички. Тесто с мая няма как да ти стане хрупкаво отвън, освен ако не го препечеш. От това тесто правя пити, пици и всякакви подобни, не само кифлички.
пеп-4o  Hug
Изглеждат страхотно, а съм сигурна, че и на вкус ще са супер Grinning
Скрит текст:
(Грешката ми, май, беше, че търсих рецепти точно за "хрупкави" кифлички. Получаваха се или с "кора", а не коричка отвън или твърде жилави, ако мога така да се изразя. А не е, като да не съм месила какво ли не Thinking )
Благодаря още веднъж за предложенията  bouquet

# 673
  • Мнения: 2 553
Оо, Пепич, тези кифли ще се пробват!!!  Hug

Но защо пише "докато направите всички, първите вече са втасали" ? Не втасва ли тестото преди да се правят кифлите и после направо да се пекат или как?

# 674
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Привет на всички,
Трябва ми изпитана рецепта за кифлички, искам да са малки, хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тестото да е универсално, т.е. да могат да се приготвят и със сладка и със солена плънка.
Пробвах няколко рецепти от нета, но...не е това, което искам Sad
Предварително, благодаря  bouquet
Извинявам се, че се самоцитирам, но много ми трябва добра рецепта Embarassed
Скоро правих по тази рецепта: 1 чаена чаша топла вода+1супена лъжица захар и 20 гр.прясна мая или 7 гр.суха
1 чаена чаша топло прясно мляко, 1чаена чаша олио, 4супени лъжици захар, 1супена лъжица сол, 6-7 чаени чаши пресято брашно. Маята с 1 лъжица захар и водата втасват. 3 чаени чаши брашно се смесват с останалите продукти и се добавя маята. Замесва се меко тесто като се добавя постепенно и останалото брашно. Могат да отидат и 8чаши брашно, но това зависи от него. Оставя се за 20-30минути да почине и се оформя по желание. Пека го върху хартия за печене. Оформено го оставям на топло или 50градуса във фурната , покрито с кърпа за 30-40мин. Намазвам  с яйце и пека на 180 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт