БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 318
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 9 485
I am the same, тя е като моята  Peace прясното мляко, олио в тестото и липсата на яйца ги държи меки и пухкави.
2 Bad, виж дозата на кифличките, излизат няколко тави. Докато навиеш всички - първата тава е втасала.  Ако си на студено и правиш 1/2 доза, чакаш ги да втасат, да  Peace

Di ®, това ти беше грешка в търсенето, да  Laughing има и хрупкави, но вътре не са така мекички  Peace

# 676
  • Мнения: 2 553
2 Bad, виж дозата на кифличките, излизат няколко тави. Докато навиеш всички - първата тава е втасала.  Ако си на студено и правиш 1/2 доза, чакаш ги да втасат, да  Peace

Обърках се  ooooh! Значи замесваш тестото, втасва, замотаваш кифлите, втасват втори път и чак тогава печеш - така ли?

# 677
  • Мнения: 9 485
не

В купа се "хваща" маята:
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100мл. топла вода
4-5 лъж. брашно
Тези продукти се разбъркват, завиват се съда с фолио и кърпа и оставя на топло, докато шупне и си удвои/утрои обема.

след това се прибавя останалото брашно, вода мляко, олио 
месиш го на топка тесто

Втасва.............

после започваш да ги правиш на кифлички и докато навиеш всичките, първата тава вече са втасали.
Ако  Stop ти е студена кухнята/стаята, чакаш ги да втасат - увеличават си обема с 1/2 долу горе  и тогава мажеш  и печеш

# 678
  • Мнения: 22 867

Привет на всички,
Трябва ми изпитана рецепта за кифлички, искам да са малки, хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тестото да е универсално, т.е. да могат да се приготвят и със сладка и със солена плънка.
Пробвах няколко рецепти от нета, но...не е това, което искам Sad
Предварително, благодаря  bouquet


Малко със закъснение, но, като пробваш пеп-4о-вите кифлички, може да спретнеш и от тези, имат хрупхкава коричка, а вътре са мекички.

МУТАКИ (кифлички) С ОРЕХОВА ПЛЪНКА

„МЕРЗАВЧИКИ”, снимките са зачезнали,

и Хрупкави кифлички с мармалад на Селма, не съм ги правила, но коментирахме тестото, че е близко до това на "мерзавчиките". Peace

# 679
  • Мнения: 2 553
Благодаря, пеп-4о!

Извинете за малоумните ми въпроси, но човек се учи докато е жив, особено пък с такива учители като всички вас!  Hug

# 680
  • Мнения: 9 485
 Flutter какво говориш. Не се притеснявай да питаш, понякога пишем неща накратко, като ги з наем и си мислим, че хората трябва да ни разбират само с отварянето на устата.
Лабрекс, тези с маслото ми харесват, напоследък щерката харесва маслени теста на пици и кифли

# 681
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, тези с маслото ми харесват, напоследък щерката харесва маслени теста на пици и кифли

пеп-4о, аз просто спрях да ги правя, щото не можех да спра да ги унищожавам. Много са вкусни мутаките, пробвай с половин доза, ако решиш да ги правиш, доста излизат. Peace

# 682
  • Мнения: 2 152
Многоооо добре Пеп-4о и Лабрекс откриха курса за тестото за начинаещи кулинари ...
Сега остава ние да се наредим преди тях и да чакаме какво ще стане с кифличките, че от толкова съвети може да го объркаме ДИтЕто
 newsm78

Иначе щях да си дам и моята рецепта за кифлички с бакпулвер, ама засега ще се въздържа и ще чакам на трапезата.
Ако бяха е посъветвали в плънката да сложи и малко каймица и Бонго досега щеше да е тука

 #Crazy

# 683
  • Мнения: 1 306
Те́, за това го обичам този форум Blush
labrex, пеп-4o, I am the same, Carmela Biscuit, Батето със сопата  - страхотни сте Hug
Като спретна заветните кифлички, задължително - отчет!

# 684
  • Мнения: 2 152
Чакаме, облизвайки се Peace

# 685
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
накиснала съм от вчера едни оризови спагети,но все ми се струват твърди...как да ги приготвя,казват че не се варяли,з-то стават лигави,а само се накисват за няколко часа с вряла вода...но моите седят вече повече от 24ч.,дали пак да не ги попаря с вода Thinking

# 686
  • под тепетата
  • Мнения: 11 286
Това за сефте го чувам - че не се варяли. На моите пише 3 мин и са готови. Често ги готвя със сметанов сос, защото стават  много бързо.
 Правила съм такива като ленти и такива като тънко фиде. И двата вида се варят. На опаковката си го пишеше.

# 687
  • Мнения: 603
Някой да е правил Кюнефе?  Rolling Eyes

# 688
  • Мнения: 22 867
Някой да е правил Кюнефе?  Rolling Eyes

Аз само му се каня, но още не съм. Ето ти рецепта за кюнефе от темата за турската кухня, можеш да пташ и момичетата там. Peace

# 689
  • Мнения: 2 553
накиснала съм от вчера едни оризови спагети,но все ми се струват твърди...как да ги приготвя,казват че не се варяли,з-то стават лигави,а само се накисват за няколко часа с вряла вода...но моите седят вече повече от 24ч.,дали пак да не ги попаря с вода Thinking

Аз ги мятам във вряща вода (без накисване  Crazy ) и ги държа вътре докато ми харесат - обикновено не повече от 5 мин. За първи път чувам такава технология с киснене. Пишеш "казват" - защо някой да казва - на опаковката трябва да пише как се приготвят.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт