Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Правилно ли е да се пече цяло пиле с гърдите нагоре или с главата надолу?
Как да приготвя свинско месо, което трябва да се размрази и сготви за вечеря, без да стане сухо?
Какво е правилното съотношение на ориз към вода за приготвяне на пиле с ориз?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Правилно ли е да се пече цяло пиле с гърдите нагоре или с главата надолу?
-
Как да приготвя свинско месо, което трябва да се размрази и сготви за вечеря, без да стане сухо?
За бързо приготвяне на свинско месо, покрийте го със зачинки и подправки по ваш вкус и го изпечете във фурна. Като алтернатива можете да нарежете тънко филетата и да ги задушите с подправки в тиган за по-кратко време. За да приготвите свинско контра филе, така че месото да не стане сухо, препоръчва се то да се накисне в соев сос за 30 минути преди готвене. Можете също така да добавите бира към соевия сос за по-добър вкус.
-
Какво е правилното съотношение на ориз към вода за приготвяне на пиле с ориз?
-
Как да направя бухти, които да изглеждат като на снимката?
-
Как да направя хумус с правилна консистенция?
- 10 мл са.
недей, пази го в тайна 

Има обаче сол и лимонтузу и мисля,че за сладкиш няма да стане...Чудя се за някакви кифлички(нещо тестяно като цяло),ама ме притеснява лимонтузуто
котлоните на готварската печка имат степени, които са за това - да се използват. Манджата дали ще ти ври на мах или на 1 тихо да къкри - все за същото време ще се сготви, защото за месото или зеленчука трябва технологично време за готвенето; но! ако ти е на мах - ще ти окипи плота (или изври соса), ако си готвиш на 1-2 степен - ще си ври тихо и няма да кипи и цапа. Като пример давам мама, за която степените са две - 0 и мах. Отказах се да обяснявам. Та ако кипиш манджата в тенджерата - тази ще ти е от полза, защото е дълбока. Патладжаните пармиджана и очите на ламята станаха чудни вътре пък, в мултикукъра. Спор няма. Не е тенджера под налягане, но се затваря плътно, завира бързо и не пазиш манджата. Таймера си го нагласяш по програмите и като свърши програмата ти свири
За мен слоукукъра е по-необходим. Защото ме няма по цял ден, а ми готви. Има по-голяма площ - готви много и малко.