БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 421
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Та, според вас има ли шанс докато им дойде реда да ги хапваме на зима, да се разтвори захарта...
ще се разтвори

# 331
  • София

...................правих компоти от праскови, но за пръв път захарта ми не се разтвори, а стои твърда на дъното на буркана...как мислите, има ли шанс да се разтвори или...отворих един буркан, ами безвкусен е .............
Спокойно, ще се стопи до зимата. Нищо им няма.   Simple Smile

# 332
  • 5 етаж в ляво
благодаря за отговорите  bouquet и аз така мисля, но вече 15 дни откак съм ги направила и захарта все още си стои, та реших да попитам имал ли е някой такъв проблем  bouquet

# 333
  • Sofia
поразклати ги малко

# 334

поразклати ги малко

Това е от "хубавата" захар. Аз обръщам буркана с дъното нагоре и разклащам така, че водата да "отмие" захарта. Уф, как го обясних, ама дано се разбере! Laughing Правя го още като извадя сварените буркани. bouquet

# 335
  • Sofia
донесоха ми прясно овче сирене,но нещо не се яде,а доколкото знам бързо се разваля и прокисва...мога ли да го съхраня по някакъв начин,някаква саламура да направя Thinking

# 336
вода и сол за сиренето, доколкото знам, правила съм за краве, смятам, че става и за това, слагаш сол, докато едно сурово яйце вземе да изплува отгоре

а аз да питам как да направя от готово тесто соленки? нещо специално има ли или да го карам на фантазия Simple Smile

# 337
Имам една щайга с круши ,които до утре трябва да оползотворя.Идеи ???Мислех си за сладко ,но не от това с варов р-р ,много сложно ми се струва.Никога не сън правила ,дали ще стане по стандартния начин newsm78

# 338
Имам една щайга с круши ,които до утре трябва да оползотворя.Идеи ???Мислех си за сладко ,но не от това с варов р-р ,много сложно ми се струва.Никога не сън правила ,дали ще стане по стандартния начин newsm78

Става, една приятелка дори не го вари, а го пече във фурната и насипва в буркани. Аз го варя на етапи, по принцип така варя май всичките си сладка. Направи си и Френски-я сладкиш с круши на Наталина, много е вкусен! Heart Eyes

# 339
http://ilrai.blogspot.com/2011/07/blog-post_18.html
Това сладко правих, харесахме го.

# 340

Направи  компот от белени круши.

# 341
  • гр.София
Здравейте момичета и момчета,
имам отворена една консерва сладко кондензирано мляко, иска ми се да направя сладолед но нямам идеи, питах чичко гугъл, но ми се иска нещо по-лесно и изпробвано от вас  Hug

# 342
Здравейте момичета и момчета,
имам отворена една консерва сладко кондензирано мляко, иска ми се да направя сладолед но нямам идеи, питах чичко гугъл, но ми се иска нещо по-лесно и изпробвано от вас  Hug
Правила съм с плодове от компот - манго, ананас, някакви смесени имаше в Кауфланд - плодовете се пюрират с пасатор, изливам сгущенката (подсладено конд.мляко) и разбита сметана (разбита да започне да се сгъстява). Купувах от ЛИДЛ в малки кутийки, около 200 или 250 мл да е била. Сместа се разбърква с лъжица, за да се смеси, излива се в кутия за сладолед и се слага във фризер или камера. Обикновено вечер го правех и на другия ден имаше готов сладолед. Може и нарязани на парченца плодове да се сложат. И с банани ставаше хубаво. Ето и този лимонов сладолед, ако обичаш лимонон аромат, разбира се.
По принцип за основа може да ползваш разбитата сметана+конд.мляко и да добавяш плодове, сокове, аромати по желание. Peace

# 343
  • гр.София
Лабрекс  Hug страхотна си! Благодаря ти. И сметана имам в къщи и плодове, довечера ще се прави сладолед  Laughing

# 344
Лабрекс  Hug страхотна си! Благодаря ти. И сметана имам в къщи и плодове, довечера ще се прави сладолед  Laughing

И да се похвалиш!  bouquet

Скрит текст:
Ку ни ти аресъ, да пиша адрес и да чакам куриер! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт