БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • под тепетата
Последните няколко пъти като правих мъфини ( най-обикновени, на полеви условия в кемпера), заместих около 50 гр от брашното с нишесте. Много ми хареса резултата. Ако прочетете опаковките на готовите кексове , почти всички имат нишесте.

# 316
Почти съм сигурна, че фурната ми е проблемът, защото сега се сещам, че една баница не я беше допекла отдолу, сигурно долните реотани са по-слаби. Иначе печката има и вентилатор и аз го ползвам като загрявам на 200 градуса. Ще опитам с друга форма и с нова рецепта. Явно трябва да се нагодя към самата фурна.

# 317
Почти съм сигурна, че фурната ми е проблемът, защото сега се сещам, че една баница не я беше допекла отдолу, сигурно долните реотани са по-слаби. Иначе печката има и вентилатор и аз го ползвам като загрявам на 200 градуса. Ще опитам с друга форма и с нова рецепта. Явно трябва да се нагодя към самата фурна.

Щом отдолу пече по -слабо печи първо само на долен реотан и после включи и горния.

Дано някой който пече по тази схема ти даде по- точен съвет  за градуси и минути.

# 318
я кажи на обществото на колко нива ти е фурната и ако има нива ти на кое ниво слагаш кекса ?

# 319
Фурната е със седем нива, аз го пека на трето.

# 320
Фурната е със седем нива, аз го пека на трето.
без да променяш нищо по рецептата и по печенето (температурата) пробвай на второ ниво , следващият кекс го пробвай на първо ниво (отдолу нагоре).  ще видиш как долният реотан ще се усили, а горинят ще намалее  Laughing

# 321
  • София
Момичета и момчета, можете ли да ми предложите изпитана рецепта за марината за пилешко филе, което после да изпека на грил тиган. Разполагам само с около час за мариноване, обаче  Confused

Благодаря предварително!   bouquet

# 322
Идвам да питам за рецепта за Пипер(чушки  Grinning ) с мляко.
Спомням си, че съм яла веднъж като малка и много ми беше харесало, но мама никога не е правила..Та преди малко видях едни снимки някъде и реших утре да я спретна набързо тази манджичка. Благодаря предварително Simple Smile

# 323
Спомням си, че съм яла веднъж като малка и много ми беше харесало, но мама никога не е правила..Та преди малко видях едни снимки някъде и реших утре да я спретна набързо тази манджичка. Благодаря предварително Simple Smile

Тема

Още една рецептичка

# 324

Тема

Още една рецептичка
Благодаря, сега ще ги прегледам Simple Smile

# 325
  • Пловдив
  bouquet привет!

Да ви питам кога/приблизително/ стават къпините?Май са зелени още...?

# 326
  • Sofia
сега им е сезона,по пазарите вече продават,мисля,че са български

# 327
  • София
Когато правите макарони на фурна колко прясно мляко слагате?

# 328
  • Sofia
около литър

# 329
  • 5 етаж в ляво
аз слагам един литър прясно мляко, 5 яйца, 300 гр.сирене и половин пакет сварени макарони макарони...
сега да попитам и аз нещо....правих компоти от праскови, но за пръв път захарта ми не се разтвори, а стои твърда на дъното на буркана...как мислите, има ли шанс да се разтвори или...отворих един буркан, ами безвкусен е , като разбърках захарта става се подслади, но прасковите #Cussing out на нищо не приличат, без всякакъв вкус Sick
за пръв път ми се случва подобно нещо, а не правя зимнина от вчера....незнам какво се обърка Thinking Та, според вас има ли шанс докато им дойде реда да ги хапваме на зима, да се разтвори захарта...

Общи условия

Активация на акаунт