БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • под тепетата
  • Мнения: 11 286
Последните няколко пъти като правих мъфини ( най-обикновени, на полеви условия в кемпера), заместих около 50 гр от брашното с нишесте. Много ми хареса резултата. Ако прочетете опаковките на готовите кексове , почти всички имат нишесте.

# 316
  • Мнения: 176
Почти съм сигурна, че фурната ми е проблемът, защото сега се сещам, че една баница не я беше допекла отдолу, сигурно долните реотани са по-слаби. Иначе печката има и вентилатор и аз го ползвам като загрявам на 200 градуса. Ще опитам с друга форма и с нова рецепта. Явно трябва да се нагодя към самата фурна.

# 317
  • Мнения: 1 884
Почти съм сигурна, че фурната ми е проблемът, защото сега се сещам, че една баница не я беше допекла отдолу, сигурно долните реотани са по-слаби. Иначе печката има и вентилатор и аз го ползвам като загрявам на 200 градуса. Ще опитам с друга форма и с нова рецепта. Явно трябва да се нагодя към самата фурна.

Щом отдолу пече по -слабо печи първо само на долен реотан и после включи и горния.

Дано някой който пече по тази схема ти даде по- точен съвет  за градуси и минути.

# 318
  • Мнения: 7 779
Почти съм сигурна, че фурната ми е проблемът, защото сега се сещам, че една баница не я беше допекла отдолу, сигурно долните реотани са по-слаби. Иначе печката има и вентилатор и аз го ползвам като загрявам на 200 градуса. Ще опитам с друга форма и с нова рецепта. Явно трябва да се нагодя към самата фурна.
я кажи на обществото на колко нива ти е фурната и ако има нива ти на кое ниво слагаш кекса ?

# 319
  • Мнения: 176
Фурната е със седем нива, аз го пека на трето.

# 320
  • Мнения: 7 779
Фурната е със седем нива, аз го пека на трето.
без да променяш нищо по рецептата и по печенето (температурата) пробвай на второ ниво , следващият кекс го пробвай на първо ниво (отдолу нагоре).  ще видиш как долният реотан ще се усили, а горинят ще намалее  Laughing

# 321
  • София
  • Мнения: 1 157
Момичета и момчета, можете ли да ми предложите изпитана рецепта за марината за пилешко филе, което после да изпека на грил тиган. Разполагам само с около час за мариноване, обаче  Confused

Благодаря предварително!   bouquet

# 322
  • Мнения: 2 783
Идвам да питам за рецепта за Пипер(чушки  Grinning ) с мляко.
Спомням си, че съм яла веднъж като малка и много ми беше харесало, но мама никога не е правила..Та преди малко видях едни снимки някъде и реших утре да я спретна набързо тази манджичка. Благодаря предварително Simple Smile

# 323
  • Мнения: 22 867
Идвам да питам за рецепта за Пипер(чушки  Grinning ) с мляко.
Спомням си, че съм яла веднъж като малка и много ми беше харесало, но мама никога не е правила..Та преди малко видях едни снимки някъде и реших утре да я спретна набързо тази манджичка. Благодаря предварително Simple Smile

Тема

Още една рецептичка

# 324
  • Мнения: 2 783
Идвам да питам за рецепта за Пипер(чушки  Grinning ) с мляко.
Спомням си, че съм яла веднъж като малка и много ми беше харесало, но мама никога не е правила..Та преди малко видях едни снимки някъде и реших утре да я спретна набързо тази манджичка. Благодаря предварително Simple Smile

Тема

Още една рецептичка
Благодаря, сега ще ги прегледам Simple Smile

# 325
  • Пловдив
  • Мнения: 44 680
  bouquet привет!

Да ви питам кога/приблизително/ стават къпините?Май са зелени още...?

# 326
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
сега им е сезона,по пазарите вече продават,мисля,че са български

# 327
  • София
  • Мнения: 9 031
Когато правите макарони на фурна колко прясно мляко слагате?

# 328
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
около литър

# 329
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
аз слагам един литър прясно мляко, 5 яйца, 300 гр.сирене и половин пакет сварени макарони макарони...
сега да попитам и аз нещо....правих компоти от праскови, но за пръв път захарта ми не се разтвори, а стои твърда на дъното на буркана...как мислите, има ли шанс да се разтвори или...отворих един буркан, ами безвкусен е , като разбърках захарта става се подслади, но прасковите #Cussing out на нищо не приличат, без всякакъв вкус Sick
за пръв път ми се случва подобно нещо, а не правя зимнина от вчера....незнам какво се обърка Thinking Та, според вас има ли шанс докато им дойде реда да ги хапваме на зима, да се разтвори захарта...

Общи условия

Активация на акаунт