БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 511
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 759
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … Pesto-ot-bosilek-

Колко дълго и как мога да съхранявам домашно приготвено песто по тази рецепта?

# 406
  • София
  • Мнения: 10 825
То си пише - 2-3 седмици

# 407
  • Мнения: 11 607
Привет на Корпуса! Пак разчитам на вас - пресечен бял шоколад - по какъв най-мързелив начин да го уползотворя? И едни сварени картофи - соте - т.е. с копър и масло - как да ги рециклирам? С кашкавал, нещо друго?

# 408
  • Мнения: 22 867
Привет на Корпуса! Пак разчитам на вас - пресечен бял шоколад - по какъв най-мързелив начин да го уползотворя? И едни сварени картофи - соте - т.е. с копър и масло - как да ги рециклирам? С кашкавал, нещо друго?

Маме, и на тебе привет, не ни забравяш, ама нещо рядко те срещам у форОмО!  Laughing    bouquet Аз да я предложа, че много си я харесвам, пък ти си преценявай: картофената запеканка на мастърчето.  Heart Eyes
За шоколада не знам колко е и как се е пресекъл, но веднъж един ми стана на парцали при разтопяването в микровълновата. Сипах му малко олио, бърках с една лъжичка и взе, че се изглади на консистенция. Но беше малко, само за украса на една тортичка. Peace

# 409
  • Мнения: 1 272
имаше едни питки за сандвичи.
СПОМНЯМ си, че бяха със суха мая, 2 с.л зехтин,240 мл. вода,1ч.л. сол и захар. Количеството брашно ми се губи.Ставаха много бързо.

# 410
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
шоколадът - на фрапе Mr. Green
предполагам, че ще трябва да го минеш с пасатора, да не стои на парцали.

или правиш пудинг, сладки, кекс и го слагаш вътре

# 411
  • София
  • Мнения: 10 825
имаше едни питки за сандвичи.
СПОМНЯМ си, че бяха със суха мая, 2 с.л зехтин,240 мл. вода,1ч.л. сол и захар. Количеството брашно ми се губи.Ставаха много бързо.
ако са същите за които мисля аз - 360 гр. е брашното. Сложи първо по-малко, пък в процеса на месенето то ще си проличи.

# 412
  • Мнения: 1 272
Ако си спомняш  къде е рецептата подскажи, че и градусите на печене не не помня 200-250 ли бяха?       
?

# 413
  • София
  • Мнения: 10 825
Ако си спомняш  къде е рецептата подскажи, че и градусите на печене не не помня 200-250 ли бяха?       
?
Не помня от кой съм взела рецептата. Embarassed На някои си записвам първоизточника, но на тази не съм.
Ако става въпрос за същите питки - те са 8 бр. и са като джобове - пекат се на 250 градуса за 7-8 мин.

# 414
  • София
  • Мнения: 1 316
Може ли по-подробно рецептата за тези питки, моля  Praynig

# 415
  • Мнения: 765
Правя пълнени чушки,обаче явно не съм сипала достатъчно вода и сега само половината ориз се е сварил,а самите чушки се РАЗвариха. ooooh! ooooh! Могат ли по някакъв начин да се оправят?Опитах да ги завъртя и сега яденето Не прилича на чушки с ориз. Grinning Много се ядосах!

П.П. Направо ме е срам....  Embarassed

# 416
  • София
  • Мнения: 38 134
Правя пълнени чушки,обаче явно не съм сипала достатъчно вода и сега само половината ориз се е сварил,а самите чушки се РАЗвариха. ooooh! ooooh! Могат ли по някакъв начин да се оправят?Опитах да ги завъртя и сега яденето Не прилича на чушки с ориз. Grinning Много се ядосах!

П.П. Направо ме е срам....  Embarassed

Може да си сложила много плънка и затова чушките се разкъсват при готвенето - от раздуването на ориза
На ориза са му достатъчни и 30-40 мин. готвене  Той си дърпа влага от чушките.
Може да направиш заливка с малко кис, мляко /2-3сл/ + малко вода + 1чл брашно
Заливаш и леко разлащаш съда, в който печеш/вариш чушките - сосът е много вкусен, а така ще прибавиш течност за досваряване на ориза
Печеш/вариш 10 мин

# 417
  • Мнения: 765
Мерси,за следващия път ще знам.  Blush

# 418
  • Пловдив
  • Мнения: 1 027
Момичета и момчета,имате ли идея как да напрвя пастет от патешки дроб? Из нета са все някакви сложни рецепти с печене на водна баня и т.н... Ако някой зане по-лесен и изпитан начин,моля да сподели   bouquet

# 419
  • Мнения: 9 485
патешки от онзи големия, хубав дроб, който е от една патка и е поне 6-800 грама? Ако е така, не го хаби на пастет  Mr. Green
иначе да, на водна баня се прави в купичките, може и сладко желе да сложиш отгоре. Бланширай дроба (не да го свариш),  после смели,  смеси с яйце примерно, малко сметана, или прясно мляко ,  бренди или бяло винои подправки - мащерка, черен пипер,

ето ти едно много хубаво http://laperla-foto.livejournal.com/75987.html от пилешки дробчета е, но все тя.

Общи условия

Активация на акаунт