БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 421
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 603
Хаха, готина история Simple Smile нещо ми куца тенджерата под налягане или шкембетп е упорито. Един час го варих в нея, не е омекнало. Май бях прекалила и с водата. Излях малко и пак е на котлона  hahaha

# 601
  • Пловдив
  • Мнения: 44 682
Може ли лесна рецепта за сладкиш със смокини.Имам няколко,които са твърди точно за тая цел Grinning

# 602
  • Мнения: 22 867
Споко! Няма да се отровиш.
.....А, ама ти го миеш...
Та извода - не трябва да е перфектно изчистено и измито - губи си вкуса ...


Браво на Лабрекс, запасила се е със снимки на шкембетата - това не ми е идвало на ум ... Вземам си бележка

А, запасила се.......просто ги взех от нета за нагледност на sarnichkata, нали се чудеше дали е изчистено или не шкембето. Иначе, татко вареше шкембе точно като готвача от шкембеджийницата, не се престараваше да го чисти, като гледаше майка да не е вкъщи. Защото тя, според него, така го остъргвала, та само една ципа оставала и не личало , че е шкембе. Laughing  А сварено и запечено на скара ставаше ммм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes! Peace

Може ли лесна рецепта за сладкиш със смокини.Имам няколко,които са твърди точно за тая цел Grinning

mystic woman, препоръчах на G&B постния галет, след 1-2 поста пише, че е бил изяден, т.е. одобрен. Ако мислиш, че и на вас ще допадне....... Peace

# 603
  • Мнения: 603
Labrex, много благодаря за снимковия материал. Май и аз ще го сготвя като баща ти Simple Smile
А какво ми предстои по-късно днес. Вкарах се в приключение. Ще правя и агнешка дроб сърма, също ми е за първи път. Купих агнешки комплект, замразен, чакам да се размрази, там май ще е голям зор. Трябва да го сваря първо, нещо разбрах, че ако има черва се обръщали...водата изхвърля ли се или за бульон да оставя?  Отделно ли се варят червата от останалите неща?

# 604
  • под тепетата
  • Мнения: 11 286
Тука вече ме разсмя тотално  Laughing
 Червата се обръщат с молив или дълга тънка пръчка ( китайска за хранене, шишче )и се измиват старателно, че все ми стоят лигави. Варят се заедно в подсолена вода, ( ако въобще има черва) черен дроб по възможност не слагай, че става твърд, макар че все гледат от него да пробутат много. Вариш до готовност - сърцето и  белият дроб искат повече време. Ако слагаш  и черен дроб го извади като е готов, а другите остави. Отпенваш при варенето и после ползваш при печенето бульона.
  Було има ли?

# 605
  • Мнения: 603
Е то си е за смях положението ми днес в кухнята. Оказа се, че няма черва ( добре че няма) - има бял, черен дроб и сърце. Още се размразява. Няма и було. Понеже комплекта е 1,5 кг, и ще използвам половината - може ли другата част да измия, нарежа и замразя в камера за следващо готвене?
Отпенването ще стане ли ако е в тенджера под налягане?  Laughing

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 15:16 от sarnichkata

# 606
  • Мнения: X
Свари си всичко и половината го замрази. Можеш и част от бульона да замразиш. В тенджера под налягане не знам как ще отпенваш. Ако го вариш там, после измий всичко, а бульона прецеди.

# 607
  • Мнения: 9 485
като ги сложиш в тенджерата под наБлягане изчакай да заврат. По време на завирането, отгоре изплува белтъка - обирай го. Когато няма вече  какво да обираш - тогава я затвори и вари.

# 608
  • русе
  • Мнения: 1 366
купих 1 чувал с картофи,но започнаха да покълват ,може ли да забавя покълването им? newsm78

# 609
  • Мнения: X
За да не покълват, трябва да са на по-студено, поне при 10 градуса, а най-добре при 2-3. Чисти кълновете от време на време.

# 610
  • Мнения: 2 152
купих 1 чувал с картофи,но започнаха да покълват ,може ли да забавя покълването им? newsm78

Тука не знам кой може да ти помогне:
имаш два варианта - бързо готвене, за ден два
или поизчакваш да покълнат и садиш в градинката

Иначе покълналите картофи образуваха едно такова вещество (не ми се търси) дето ... абе лоша работа

и в хладилник да ги държи все тая - стоката си отива

# 611
  • София
  • Мнения: 5 766
Моля някой да даде акъл с какво да заменя галета в рецепта, че ме мързи да ходя до магазина. Мога ли да изпека филия хляб и да я нароня на ситно?

# 612
  • Мнения: 22 867
Моля някой да даде акъл с какво да заменя галета в рецепта, че ме мързи да ходя до магазина. Мога ли да изпека филия хляб и да я нароня на ситно?

Пека в тостера и стържа на рендето. Peace

# 613
  • София
  • Мнения: 5 766
Лабрекс  Heart Eyes винаги си насреща!

# 614
  • Мнения: 2 152
Моля някой да даде акъл с какво да заменя галета в рецепта, че ме мързи да ходя до магазина. Мога ли да изпека филия хляб и да я нароня на ситно?

По-лесно от стъргането-слагаш  в блендера и за 30 сек е готова. Можеш да пресееш ...
Жак Папен съветва да се смели поизсъхнал хляб

Общи условия

Активация на акаунт