БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 397
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  chef много е важно да споделя, че шкембето ми се получи страхотно, и със сосчето и с лютия пипер   Crazy  май ще си го ям само аз обаче, никой вкъщи не иска да го пробва    Mr. Green

Сега варя агнешкия комплект за дроб сърмата, сложих само белия дроб и сърцето, накрая ще сложа черния дроб. Нещо си мисля, че няма да ми се получи като шкембето, но да видим. Заливката ще я правя само с кисело мляко, четох че се слага прясно, но свърши.

# 616
купих 1 чувал с картофи,но започнаха да покълват ,може ли да забавя покълването им? newsm78
за следващ път да си знаеш : разпръсни картофите на слънце да изсъхнат за 1 ден. после е хубаво да се съхраняват разпръснати на прохладно и тъмно място. дори и да са събрани в мрежесто чувалче пак да бъдат на тъмно.

# 617
  • под тепетата
sarnichkata, да кажа на рибарите да карат директно към вас - ще помогнат за шкембето , щом няма други желаещи  newsm78
 За заливката за дроб-сърмата: в книжката ми пише и го правя с кисело мляко и яйце.
 Забравих най-важното - браво за успеха и ентусиазма! Благодаря за отчета, рядко се случва...

# 618
За картофите - нали са тазгодишни? Не се притеснявайте, кълновете се чистят, после покълват отново, пак се чистят и така цяла зима. От години гледаме картофи, но в мазето не винаги е 2 градуса, така че покълват, няма начин. Нищо ни няма Simple Smile. Ако кълновете са огромни (примерно 10 см), картофите са омекнали, тогава вече не ядем от тях.

# 619
  • Стара Загора

Сега варя агнешкия комплект за дроб сърмата, сложих само белия дроб и сърцето, накрая ще сложа черния дроб. Нещо си мисля, че няма да ми се получи като шкембето, но да видим. Заливката ще я правя само с кисело мляко, четох че се слага прясно, но свърши.

Нищо не и пречи на заливката да е само с кисело мляко. Аз само такава правя.
Да не забравиш джоджен (добре е да е пресен) на дробсърмата.

# 620
sarnichkata, да кажа на рибарите да карат директно към вас - ще помогнат за шкембето , щом няма други желаещи  newsm78
 За заливката за дроб-сърмата: в книжката ми пише и го правя с кисело мляко и яйце.
 Забравих най-важното - браво за успеха и ентусиазма! Благодаря за отчета, рядко се случва...
Ами да заповядат рибарите, но май дозата съм я преценила - изядох вече две чаши, останалото за утре, ще почерпя и майка ми.  bowuu
И аз благодаря, че бързо се включихте всички и успях да се справя лесно Simple Smile  обаче дроб сърмата не е готова, утре ще се довършва, че досега се вариха нещата чак.   chef

# 621
Сърничката, поздравления за шкембето! И добре, че съобщаваш резултата!
За заливката на дроб сърмата киселото мляко става+2-3 яйца. Ако я искаш по- пухкава, + 2-3 с.л. брашно и малко сода

# 622
Форма за торта с диаметър 26см., приблизително за колко парчета е?!

# 623
  • под тепетата
16, но ако е много сладка и шоколадова ( и консистенцията и позволява), може и на повече.

# 624
  • Sofia
Когато се прави пица от готово тесто трябва ли блата да се запече леко преди гарнирането?

# 625
  • софия
Не.

# 626
  • София
Къде в София мога да си купя шоколад за готвене във вид на копчета /пелети, топчета/ ?

# 627
  • Sofia
на Женския пазар в магазинчето за кафе и подправки с/у спирката на трамвай 20 и 22

# 628
  • София
на Женския пазар в магазинчето за кафе и подправки с/у спирката на трамвай 20 и 22
Благодаря!

# 629
  • София
Къде в София мога да си купя шоколад за готвене във вид на копчета /пелети, топчета/ ?
В Метро - големи разфасовки по около 2 кг - мисля, че беше на ЙОН, но може и да бъркам
http://www.xcerx.com/shop/category.php?id_category=32

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 20:21 от denis _

Общи условия

Активация на акаунт