БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 371
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 2 532
Къде в София мога да си купя шоколад за готвене във вид на копчета /пелети, топчета/ ?
В Метро - големи разфасовки по около 2 кг - мисля, че беше на ЙОН, но може и да бъркам
http://www.xcerx.com/shop/category.php?id_category=32

Ммм, благодаря! После разбрах, че им казват и "калети".
2 кг ще ми е множко, но ще ги видя!

# 631
  • Мнения: 22 867

Ммм, благодаря! После разбрах, че им казват и "калети".
2 кг ще ми е множко, но ще ги видя!

В Кауфланд има малки разфасовки в кутийки или пликчета. Peace

Скрит текст:
Кутийка не намерих, в такива пликчета купувам, има и бял шоколад.

# 632
  • София
  • Мнения: 2 532

Ммм, благодаря! После разбрах, че им казват и "калети".
2 кг ще ми е множко, но ще ги видя!

В Кауфланд има малки разфасовки в кутийки или пликчета. Peace
Лабрекс, благодаря!

# 633
  • Мнения: 6 521
Някой да знае случайно рецептата за "Торта от моркови" в р-т "Щастливеца"?

# 634
  • Мнения: 2 152
Някой да знае случайно рецептата за "Торта от моркови" в р-т "Щастливеца"?


Е, с тоя въпрос направо ме утрепа

# 635
  • Мнения: 1 306
Привет на всички,
Трябва ми изпитана рецепта за кифлички, искам да са малки, хрупкави отвън и пухкави отвътре. Тестото да е универсално, т.е. да могат да се приготвят и със сладка и със солена плънка.
Пробвах няколко рецепти от нета, но...не е това, което искам Sad
Предварително, благодаря  bouquet

Някой да знае случайно рецептата за "Торта от моркови" в р-т "Щастливеца"?


Е, с тоя въпрос направо ме утрепа
И защо?
Много добре разбирам Ая  Peace
Фен съм на кухнята на р-т "Щастливец"-а от години. Не съм опитвала въпросната торта, но бисквитената им е страхотна, както и всички неща, които съм поръчвала.
Ако се "появи" рецепта, ще я пробвам веднага, защото съм сигурна, че ще си заслужава  Peace

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 09:00 от Di®

# 636
  • Мнения: 363
Има ли тук някой фен на кюфтенца от нахут, искам да направя, но никога не съм правила, чудя се, ако не смилам нахутчетата с пасатор, а просто ги намачкам, няма ли да се получат или трябва да е гладка смес...

# 637
  • Мнения: 2 152
Има ли тук някой фен на кюфтенца от нахут, искам да направя, но никога не съм правила, чудя се, ако не смилам нахутчетата с пасатор, а просто ги намачкам, няма ли да се получат или трябва да е гладка смес...

Малко е въпрос на вкус ...
Зависи и нахутът ти какъв е - сух и варен, или от консерва.
При намачкването с уреда за картофи остава по едричък и по се усеща
При пасирането, ще трябва да пасираш и другите зеленчуци и за мене по се губи вкуса.
Затова предпочитам само намачкване не само на нахута, но и на другите зеленчуци, които са предварително задушени.
А и понеже казваш, че за пръв път ще правиш, зависи каква рецепта си избрала и да си я адаптираш за своя вкус
Правя разни видове кюфтенца от зеленчуци, но в много от случаите им слагам и по малко кайма ...
Така че смело напред и не им се чуди

# 638
  • Мнения: 363
Аз не ям кайма, да и аз така си помислих, че е въпрос на вкус. Еми нахута ми е сварен, затворила съм го в бурканчета за по-лесно, като искам да си правя хумус,ама сега нещо не съм на вълна хумус , а такова ми се дояде, та... нямам точна рецепта за кюфтетата, надявах се някой да предложи, но за сос си харесах - млечен с тахан Simple Smile

# 639
  • Мнения: 2 152
Така кажи, че търсиш рецепта:
ето ти няколко варианта


1. фелафел - принципно това им е името в арабския свят

2.на бон апети

3.на гуд фууд

има и множество други като се слагат тиквички, картофи, моркови и т.н., абе малко въпрос на вкус
Ако не искаш пържени, могат да се изпекат във фурната

Аз съм си купил специално уредче за оформянето им и стават еднакви
Пробвай и да видим резултата

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 14:29 от Батето със сопата

# 640
  • Мнения: 363
Благодаря ти, май си харесах тези ароматните на гуд фууд Simple Smile)

# 641
  • Мнения: 2 152
Благодаря ти, май си харесах тези ароматните на гуд фууд Simple Smile)

После сподели какво е станало Peace

# 642
  • Мнения: 363
дам, в съседната тема и снимки ще кача Simple Smile

# 643
  • софия
  • Мнения: 30 924
Купих ярешко бутче. Какво да го правя Thinking (Бонгич, ще го готвя, ясно, но как?)

# 644
  • Мнения: 2 152
Купих ярешко бутче. Какво да го правя Thinking (Бонгич, ще го готвя, ясно, но как?)

Печено на фурна. Тук там шпиковаш с чесънче. Малко зехтинче, бяло вино, подправки, завиваш с фолио и във фурната- мин. 2 часа

Общи условия

Активация на акаунт