Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 893
  • 628
  •   1
Отговори
# 135
Значи месоядните са добри хорица ,защото могат да направят компромис за половинките си и да не ядат месо.А вегетарианците не могат да направят жест заради половинките които обичат.

# 136
Добре дошли в България, там е истинският проблем![/color]
Защо да се самобичуваме и да негодуваме срущу държавата си. Специално по отношение на детските градини най-големият проблем е недостигът на места в големите градове. Иначе системата си е достатъчно добра. Но не можем да очакваме от една социална услуга ВИП-обслужване. Моето дете също не харсева част от храната в детската градина, друга част пък аз не бих искал да му я дават. Ако реша да си навия на претенциите, ще отида ще си платя в частна градина и ако трябва и от торта ще му изскачат на всяко хранене  Grinning

# 137
Трещерица,  не защото готвех месо докато той не поиска да спра, и пак не, защото сме шастливо женени и не му мрънкам и опявам за всяка мръвка, напротив, карам му се, ако сме на заведение, а си поръча без месо, да не би, видиш ли, да го прави заради мен. Не съм му налагала нищо, това е против принципите ми.

Интересно, човекът явно обича месо, но не го яде пред теб.

# 138
Щото като видя някой да яде месо и яхвам метлата. Сигурно това си представяте  Mr. Green

# 139
А, не, може и тихо и кротко да обясниш колко си по-по-най, защото не ядеш месо.

# 140
Трещерица,  не защото готвех месо докато той не поиска да спра, и пак не, защото сме шастливо женени и не му мрънкам и опявам за всяка мръвка, напротив, карам му се, ако сме на заведение, а си поръча без месо, да не би, видиш ли, да го прави заради мен. Не съм му налагала нищо, това е против принципите ми.

Интересно, човекът явно обича месо, но не го яде пред теб.

Мисля, че я обича и то много и то повече от месото. Няма лошо, любовта е хубаво нещо, нали се твърди дори най-хубавото, а в нейно име правим много компромиси.

# 141
Щото като видя някой да яде месо и яхвам метлата. Сигурно това си представяте  Mr. Green
ха-ха, все едно някой да пуши около мене Simple Smile
Но не е точно същото. Освен ако не поставя димяща пържола под носа ти  Laughing

# 142
Мисля, че я обича и то много и то повече от месото. Няма лошо, любовта е хубаво нещо, нали се твърди дори най-хубавото, а в нейно име правим много компромиси.

Разбирам, но тя дали го разбира?

# 143

Сигурно. Вероятно и тя прави компромиси за други неща, които ние не знаем и няма как да ги знаем. Тук не се познаваме все пак Simple Smile.

# 144
  • София
за мен нещата са прости - ако живея в култура, държава, където преобладава вегетарианската традиция, няма да вдигам гири как на детето ми му дават само веге и да се правя на жертва.

Между другото, вкъщи сме много разнородни откъм яденето на месо - имаме си членове на семейството, които са откровено месоядни, но и други, които не си падат много по месото, а много често при децата е на приливи и отливи - както може да не му се яде месо една седмица и да го избутва от чинията, така после може и вол да поиска. Моите убеждения нямат никакво значение. За мен е важно за децата ми мотивите да не са от сорта "не ям нищо, което има лице или е било убито, защото ми е жал". В крайна сметка не си ядем домашните любимци Пешко и Ева, нали така!

# 145
Не знам, някои вегетарианци смятат, че другият почти е достигнал тяхното ниво по вътрешно убеждение.

# 146

Сигурно. Вероятно и тя прави компромиси за други неща, които ние не знаем и няма как да ги знаем. Тук не се познаваме все пак Simple Smile.

И още как. Първият и единствен, който оцени моя компромис да готвя месо, което не ям, за него, когато реша да го глезя, и за семейството му, когато идват на гости. На моето не готвя месо, например. По същия начин, по който се съобразявам кой пости или не пости, кой яде/не яде след залез слънце и кой не пие алкохол - все същата категория кулинарни предпочитания. Не съм по-различна или по-най. Просто искам да не съм по-лошата или по-странната, само защото аз си имам моята извратеност.  Laughing

# 147
ха-ха, все едно някой да пуши около мене Simple Smile
Но не е точно същото. Освен ако не поставя димяща пържола под носа ти  Laughing
Поставяли са ми димящ курбан да ям "за здраве", не можело да не опитам.  Tired Отбих с кански усилия. И агнешки главички - не зная какво губя. И пържоли. И кълки. И какво ли още не. Всеееееееки божи път - "ама ти наистина ли няма да опиташ", "ама ти и това ли не ядеш?" Да не бяхме живели заедно 20 години да не знаят - разбирам.

# 148
  • София
Аз не насилвам никой да яде/не яде каквото, както и когато аз харесвам. Единствено насочвам на моето дете (понеже съм му майка и е моя задачата да преценя коя пътека да избере) Пък дали е правилно или не, може да каже само оня горе. Баща ми се изприщва като чуе, че не смесвам домати и сирене, но си мълчи, знаейки, че това е моето дете, ако беше неговото, щеше да го храни както, с каквото и когато си иска. Ето, в това е разковничето. И понеже го е осъзнал си живеем в мир и хармония: те ми идват на гости -  съобразяват се с моя дом, аз отивам в техния - съборазявам се с каквото искат, никога не съм им казала: Абе какво правите, как може да ядеш грозде след вечеря (примерно).
Пак казвам, около мен е пълно с невегетарианци, с които  от години си гледаме децата и не сме се сдърпали. Един ден написах нещо и куп народ ме нападна. Хайде пак да си помислим за агресивността и толерантността.

# 149
Малко да разведря атмосферата. Съжалявам, че е на английско-руски, но е трудно да го намеря като клип на български.
https://www.youtube.com/watch?v=um2p4GlEbKg

Общи условия

Активация на акаунт