Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 26 669
  • 628
  •   1
Отговори
# 300
Казах по-малко, а не както написа по-горе да не ядат изобщо. Разликата е огромна, нали!

# 301
  • София
а защо изобщо да ядат по-малко? Нали затова ти писах за Киото - няма да се реши въпросът с една пържола по-малко, а с доста други мерки. Ти например, на колко време си купуваш нов телефон? Колко чифта обувки имаш за сезон? С кола ли ходиш на работа всеки ден, вместо с градския транспорт? Колко дрехи си купуваш на сезон? Колко пъти ходиш на почивка? На колко години си сменяш бялата и черната техника? Колко диска имаш вкъщи?

# 302
Животните могат да се изхранят и без да сееш жито, царевица и т.н.
Тези неща им се дават за УГОЯВАНЕ НЕ ЗА ПРЕЖИВЯВАНЕ.А хората и ти ги ядеш за
дда живееш.Схвана ли.Никой нищо нямаше да посее,ако ще да храни животни.

# 303
  • Куциндрел
desitkata77, аз същи се опитай да кажа нещо подобно, но ми казаха, че нищо не разбирам и пиша глупости.
Имало било статистики някъде. Rolling Eyes
Това, което се сади, не е само жито и царевица, което ядат и животните.
За толкоз зарзават трябва разчистено поле...

# 304
Така лесно не се сече гора да се сее нещо.Горите се изсичат по друг повод.
За да отглеждаш нещо е необходимо и вид почва и влажност и температура.
Аз да искам фъстъци да сея на Илчов баир да има с какво да се хранят маймуните
в зоопарка и да изсека дърветата тука фъстъци не стават.
Като се изсече тази гора/дървета корени как се вадят?
Съвсем реално съществува санитарна сеч.
И ако това беше вярно ,че горите се изсичат за да се сее отдавна да са свършили.
И всъщност гори секат лоши хора за пари.То поне да сееха нещо щеше да е добре.
По принцип се сее върху пресъхнали езера/язовири.

# 305
Едни  и същи тъпоумщини за и против вегетарианството в колко теми ще се бистрят  Shocked

Със странен интерес започвам да наблюдавам агресията, която месоядните развиват срещу вегетарианците. Подобен хъс все едно на религиозна основа . Спомена ли се вече , че Хитлер е бил вегетарианец и че още в пещерите се е рисувало как хора убиват животни . Също , че сме свръх интелигенти създания , владеещи  космически технологии още от древността , че нямаме нищо общо с животните и въпроса за чудото от къде са се създали такива "прекрасни" създания остава тайна .  Whistling Хитлер не го броим в хората щото вегетарианец. Също , че един вегетарианец не може да е умен , по-скоро с ниво на интелект близо до маймуна , за здрав , дума не може да става  bowuu Да не говорим за напредъка на човечеството , че се дължи на месото , нищо че в буша има още племена , които се хранят с месо и си живеят първобитно , е те пазят околната среда.

# 306
  • Куциндрел
Със странен интерес започвам да наблюдавам агресията, която месоядните развиват срещу вегетарианците.
Joy Joy Joy Joy Joy
Милите, те, вегетарианци. Добродушни и неагресивни като божи кравички.

# 307
Не знам колко салата изяде,ама май ракията ти дойде в повече.
Хитлер го минахме.В момента сечем горите.
Айде лека нощ и от мен.

# 308
Все пак има развитие. От желание бебетата да се правят насила вегетарианци стигаме до варианта да се яде месо, но не постоянно.  bouquet

# 309
  • София
Аделинда, душко, племената в буша са със същите мозъци като твоя! Ако ти се смяташ за по-напреднала от тях, значи си много, ама много зле! Няма напреднали и примитивни култури, нито напреднали или примитивни племена. Много си назад с материала! С онези в буша сте си брат и сестра.

# 310
Андариел, не е като да не съм гладувала. Като студентка веднъж ми се наложи да изкарам седмица на буркан с мед. Не харча пари за глупости, защото и за важните трудно стигат в наши дни. Не е въпрос дали човек е видял дебелия край на тоягата или не. Не смятам, че съм глезена принцеса, а зеленчуците, които ядох лично аз съм ги кОпала. Simple Smile Такива години бяха. Междувременно здраво учене. Не ми е минавало през ума ако имам 50 стотинки примерно да ги дам за месо, купувах си паста (май толкова струваше тогава). Сега, да чукам на дърво, всичко е ок финансово, но вегетарианството ми не е откакто съм се "видяла с пари". Та така. Не мисли, че вегетарианците сме се родили със сребърни лъжички в устата и щото си нямаме друга работа и проблеми се правим на интересни. Както казах, не знам какво ме е накарало да спра, защото имам прекалено смътни спомени. Или съм видяла нещо, което ме е шокирало, или просто месото не ми е харесвало, както на теб може би не ти харесват... зелени чушки. Целият спор е дали е вредно вегетарианството за едно дете. Еми не е. Ей ме на. 30 годишна жена, ни рахит, ни анемия, ни дявол. Ни не знам какви здравословни проблеми, които мислите, че вегетарианството докарва.

# 311
  • София
въпросът не е дори във вредното и полезното, а в това, че заради собствените си щения родителите не допускат децата им да ядат месо, дори да го опитат. Една потребителка тук е идеален пример, направо като по учебник.

Между другото, за 50 стотинки навремето нямаше как да си купиш месо, дори и да искаш. Стигаха за макарони. Колкото до меда, била си доста добре, че си имала буркан мед. Направо пиршество за един студент без пари.

# 312
Да, ок, и аз съм против налагане насила. Ама се изговори и доста как детето се лишава от не знам си какво, общо взето стандартната теория  - без месо не може, няма откъде да си набавиш протеини и аминокиселини. Не чух обаче каква точно болест се предполага че съм развила след 23 години масирано лишаване на организма си от това.

# 313
  • София
Аз нямам претенции за болести заради липсата на месо. Просто не виждам смисъл при положение, че месото е съвсем нормална и в днеешно време достъпна храна, и при положение, че като организми сме конструирани да можем да извличаме полезното от месото, едно дете да бъде лишавано от него. Това, което ме дразни е, че сума прикаазки се изприказваха за толерантност и право на избор, а най-цинично точно обратното се прилага спрямо децата. Разбирам да става въпрос за опиати, алкохол и подобни, а говорим за месо все пак, съвсем нормална храна!

# 314
Няма ДОКАЗАНИ вреди от вегетарианството.Ама имах позната навремето с аменорея и докторите
и казваха да яде месо.Гинеколожката която ме следи е една от най-добрите в града.Също се занимава
и с проблеми в забременяването.Една вегетка докторката и казваше да яде месо.

Общи условия

Активация на акаунт