Препоръчайте добра ветеринарна клиника в София

• 158 805
  • 385
  •   1
Отговори
# 375
Според мен ще си падне сам зъбът. При възрастните падат сами, а докато не е на антибиотик просто трябва профилактика. Котка с ХБН не бих подложила на упойка аз. Играла съм го този филм и хем не беше възрастна, но хистология след аутопсия показа, че е била с ХБН. Почина половин час след операцията. Бъбреците не работят ли добре, упойката е рискована.

# 376
Според мен ще си падне сам зъбът. При възрастните падат сами, а докато не е на антибиотик просто трябва профилактика. Котка с ХБН не бих подложила на упойка аз. Играла съм го този филм и хем не беше възрастна, но хистология след аутопсия показа, че е била с ХБН. Почина половин час след операцията. Бъбреците не работят ли добре, упойката е рискована.
На твое място не бих подложила котка на 16 с ХБН на операция за вадене на зъб. Има шанс да не понесе упойката. Иначе съм съгласна с твърдението за анестезиолога. Очивидно се получава хронично възпаление, което се повлиява обаче от антибиотик, при което едно антисептично третиране вкъщи периодично би трябвало да възпрепятства натрупването на бактерии в устата и последваща инфекция. Също може би зависи и от храната, с която да храниш, самото натрупване на бактериална плака.
Според мен е по-добре да пробваш антисептичен метод, вместо хирургично отстраняване на зъби (особено, ако е само един единствен зъб).
Проблемът е че непада сам , лекарите казаха щом 1 год не е паднал кучешки зъб няма и да падне толкова лесно ,трябва да изгние а това било по лошо

# 377
Горен или долен кучешки?

# 378
Горен или долен кучешки?

Горният зъб

# 379
Аз не съм виждала кучешки зъб на котка да гние, гният обикновено задните зъби, кътниците, а предните, резците, падат много лесно, доста са крехки. Яде ли гранули котката ти? Най-лесно падат от ядене на твърдо.

# 380
В момента и давам само пастет но не иска да яде . Дави се след всяко хранене ,върти езика
Явно неможе на тази страна да яде и го боли възпалено е

# 381
  • София
В момента и давам само пастет но не иска да яде . Дави се след всяко хранене ,върти езика
Явно неможе на тази страна да яде и го боли възпалено е
Ако всичко е възпалено и надуто около самия зъб, може да се извади и без упойка. Навремето така бяха извадили на стария ми котарак зъба. Хем беше кътник, макар и от по-предните. Болката и без това е голяма. Упойката е само са улеснение на ветеринаря, а не за облекчаване на болката на котето. Тогава Мъро беше с подута страна, вдигна температура, спря да се храни. Заведохме го, докторът каза, че трябва да се извади и за никакво време го дръпна. Но може би самият зъб е бил изгнил и лесно падна.

# 382
Абсолютно същото -издуване ,температура неядене непиене , днес я заведах за антибиотик и да и влеят течности … а след няколко дни записах операция ….Той недава да му се отвори устата изобщо боли и го е страх . Но невиждам да е изгнил зъба
Снимах го като се прозява

# 383
  • София
Така зъбът си изглежда съвсем нормален. На Мъро беше потъмнял. И около него венецът беше кърваво червен.

Дано операцията мине леко!

# 384
Там някаква травма си е направил или може да му се е забило някакво чуждо тяло и от там да е забрало и възпалило. За 16-годишна котка има много запазени и чисти зъби. Моите, дето са под 16 вече са с опадали резци и почти без зъби.
Щом не дава да му се отваря устата е трудно. Мястото иска да се почисти.
Стискаме му лапи, да мине добре операцията!

# 385
Моля да препоръчате гастроентеролог в София. Кученцето ми има гастрит, време от време има кризи, когато повръща с кръв. Ходихме при 3 лекаря, искам сега да намеря някой с повече опит.

Общи условия

Активация на акаунт